Filteren

Domaine Anita

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Anita Kuhnel was vroeger professioneel wielrenster. Met dezelfde ‘drive’ stopt ze tegenwoordig al haar energie in het maken van Beaujolais-wijnen op Domaine Anita. Anita gebruikt daarvoor alleen terroirs van hoge kwaliteit. Daarmee maakt ze wijnen van de Gamay-druif die al diverse hoge scores kregen van gerenommeerde critici, waaronder Robert Parker, James Suckling en Wine Enthusiast.

Anita Kuhnel stopt in 2015 met wielrennen en maakt het tot haar missie om top-Beaujolais te maken. Ze koopt zorgvuldig uitgezochte terroirs aan in de cru’s Moulin-à-Vent, Morgon, Chénas en Fleurie. Het ontstelen van druiven en houtgebruik geven extra diepte aan haar wijnen. Sulfietgebruik wordt tot een minimum beperkt. Haar wijnen zijn bijzonder rijke, geconcentreerde wijnen die het volledige potentieel van Gamay waarmaken en ook een heel goed ouderingspotentieel hebben. Chénas is één van de kleinste cru’s van Beaujolais en daarmee een niet vaak geziene Beaujolais. De bodems bevatten veel graniet, waardoor de wijnstokken dieper gaan wortelen. Dat geeft kleine, geconcentreerde druiven met veel smaak. Morgon is één van de rijkste stijlen Beaujolais. De bodems bestaan uit graniet en schist, met vulkanische oorsprong. Met veel ijzer in de grond hebben de wijnen meer structuur en aardse tonen. Uitzonderlijk aan Moulin-à-Vent is de hoge hoeveelheid mangaan in de granieten bodems. Deze mangaan beperkt de opbrengst, waardoor de wijnen extra geconcentreerd en dieper van smaak zijn, met meer tannines. Het is de volste van alle Beaujolais-cru’s, en kan bovendien uitstekend ouderen. In Fleurie maakt Anita de Fleurie Poncié, die opvalt door zijn sterk florale, aromatische karakter.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!