Filteren

Coteaux du Layon

Het zou geen verrassing moeten zijn dat vignerons van de Coteaux du Layon het maken van zoete wijn tot een kunst hebben verzoet, aangezien Chenin Blanc in verschillende mate van zoetheid alles is wat ze doen. Hun wijnen, die verbazingwekkend lang meegaan en een fijne balans tussen zoetheid en zuurgraad vertonen, werden in de jaren 1500 zeer gewaardeerd door de Nederlanders. De beste van deze wijnen zijn altijd afkomstig uit twee kleine subregio's: Quarts de Chaume en Bonnezeaux.

Hoewel de Loire-vallei in het algemeen op bijna de meest noordelijke breedtegraad ligt waar wijnbouw mogelijk is, profiteert Coteaux du Layon van zijn ligging langs de zijrivier van de rivier de Layon van de Loire. Op de steile rechteroever zijn wijngaarden op het zuidwesten geplant, waar de Layon diep in de leisteen, zandsteen en klei is uitgehouwen om bescherming tegen de kou te bieden. De nabijheid van de rivier creëert ook omstandigheden die bevorderlijk zijn voor Botrytis cinerea in goede jaargangen, ondanks het relatief droge, zeeklimaat van de regio.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!