Filteren
Colli Berici

Colli Berici

In Veneto wordt sinds mensenheugenis wijn gemaakt. Vooral de vruchtbare vulkanische en kalkrijke bodems langs de voet van de Alpen golden al vroeg als herkomstgebied van kwalitatief interessante wijnen. In de omliggende vlakte werden eenvoudige wijnen gemaakt voor de plaatselijke consumptie. Tegenwoordig is Veneto, als omvangrijkste wijnregio na Sicilië en Apulië, goed voor de grootste hoeveelheid DOP-wijnen van Italië. Een van de bekendste is Valpolicella, met zijn beroemde Ripasso en Amarone, gemaakt van deels ingedroogde druiven. Uit Soave komen mooie witte wijnen van hoofdzakelijk garganega druif. Een tamelijk onbekende parel is de DO Colli Berici!

De Colli Berici DOC is gelegen vlak bij Vicenza, ten oosten van de meer bekende herkomstbenamingen Valpolicella en Soave, bezit deze heuvelachtige regio, die tot 267 meter hoog gaat, een wijnverleden. Er zijn onder meer druivenpitten gevonden die teruggaan tot in het paleolithicum. Eeuwen later vormden documenten uit de 12e eeuw het bewijs dat de wijnbouw er ook toen florissant was. En de bouw van de magnifieke Palladiaanse villa’s waren een teken dat de rijke Venetiaanse burgerij het er naar hun zin hadden.

De regio ligt slechts op enkele kilometers ten zuidoosten van de heuvels van Soave, in het zuidelijke deel van de provincie Vicenza, maar is ondanks deze nabijheid totaal verschillend dan de Soave Classico. De Colli Berici, die gescheiden worden door de Voor-Alpen, hebben jaarlijks de helft minder regen en gemiddelde temperaturen die hoger liggen dan die in het gebied van de Soave Classico. In het landschap zien we bossen die vanaf de vlakte richting de plateaus gaan, waarop de meeste wijngaarden liggen en een soort van verbrokkelde percelen vormen met diverse hellingen, hoogtes en liggingen. Buiten het feit dat deze bossen voor meer frisheid zorgen in de warme zomermaanden, zorgen ze ook voor een grotere biodiversiteit.

 

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!