Filteren

Château Lafite Rothschild

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Chateau Lafite Rothschild (Futures Pre-Sale) 2022 | Wine.com

De wijngaard van Château Lafite Rothschild bestaat uit drie hoofdgebieden: De hellingen rond het Château, het Carruades-plateau in het westen en een terrein van 4,5 hectare in Saint-Estèphe. De oppervlakte bedraagt ​​112 hectare. De grond bestaat uit fijn, diep grind vermengd met door de wind meegevoerd zand op een goed doorlatende en goed blootgestelde tertiaire kalksteenondergrond. De druivensoorten die hier worden verbouwd zijn Cabernet-Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot.

Hier werden de eerste stenen gelegd, werden de huizen van de wijnbouwers gebouwd en begrepen ze dat er iets ongewoons zou gebeuren. In de loop der jaren werd het huis dat uitkijkt op deze heuvel groter en een blauweregen klimplant klom tegen de muren op om generaties families te zien passeren voor wie het behoud van dit ecosysteem altijd de ultieme prioriteit is geweest. 150 jaar geleden plantte barones Betty, echtgenote van baron James, de enorme eikenbomen die onze wijngaard scheiden van de moerassen. Zij, hun kinderen en kleinkinderen, evenals de families van wijnbouwers die zich bij hen voegden, werkten nauwgezet om deze onberispelijke creatie te beschermen die hun door de natuur is nagelaten. Ze hebben veel zorg besteed aan het behoud van deze microkosmos bestaande uit bossen en moerassen, flora en fauna te midden waarvan de wijnstokken van Château Lafite Rothschild gedijen in deze bijna wilde osmose.

Als ultieme getuige van dit beschermde land pronken sommige wijnstokken nog steeds sierlijk met hun 140 jaar ongeënt leven. Ze ontsnapten aan de phylloxera die echter niemand anders spaarde! Dit onfeilbare deel van de wijnstokken blijft de wijnbouwers ontwijken, dezelfde die het, van het ene oogstjaar tot het andere, vormen, beschermen en koesteren in een poging deze perfecte compositie te verfijnen die hen keer op keer verbaast. Het is misschien geen toeval dat Lafite natuurlijk de titel "First of the First" verdiende op de Wereldtentoonstelling van Napoleon III. Het zal ook geen toeval zijn, als anderen er lang na ons over zullen spreken… Elk vat wordt individueel geproefd en alleen het beste wordt geselecteerd voor de uiteindelijke blend. Na het blenden rijpt de wijn 15 maanden in nieuwe eikenhouten vaten. De gisting vindt plaats gedurende 15 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 18°C. Voor de Grand Vin Château Lafite Rothschild worden alleen wijnstokken gebruikt die ouder zijn dan 10 jaar. Hoewel elke vintage uniek is, is er meestal een groot deel Cabernet Sauvignon, dan Merlot, met een kleine bijdrage van Petit Verdot.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!