Filteren

Celler Joan d'Anguera

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Joan d'Anguera wordt gerund door de 2 broers Joan en Josep d'Anguera. Zij zijn de 7e generatie wijnboeren gevestigd in Darmós sinds 1820. Joan d'Anguera heeft 36 hectare wijngaarden, 3 hectare aan olijvenbomen en 1 hectare aan amandelbomen. Ze produceren tussen de 60.000 en 70.000 flessen per jaar, afhankelijk van de oogst.

Van 1820 tot 1984 werd de geproduceerde wijn in bulk verkocht. In 1984 begon hun vader, Josep Anguera Beyme, voor het eerst met bottelen van hun wijn en werd de rode "Joan d'Anguera" gelanceerd, en sindsdien is de kelder uitgegroeid met een selectie wijnen die altijd het terroir respecteren. Josep studeerde landbouwingenieur en Joan oenologie. Toen hun vader stierf, waren ze heel jong. In die tijd, begin de jaren 2000, was de mode in van heel geconcentreerde wijnen, met veel alcohol, tannines en nieuwe eik, en in eerste instantie deden ze zo verder. De erkenning was er ook door wijncritici van de meest prestigieuze tijdschriften van die tijd. Maar in 2008 waren ze deze manier van werken moe, de wijnen van toen leken erg op elkaar omdat ze allemaal in die standaard internationale stijl gemaakt werden.

In 2008 begon de omschakeling naar de biodynamie en sinds de jaargang 2012 hebben alle wijnen het Demeter (biodynamische) certificaat en zijn de EU biologisch gecertificeerd. Hun filosofie is gebaseerd op respect voor traditie en het natuurlijke ritme. Ze volgen daarom de principes van de biodynamische landbouw, waardoor de wijnen de identiteit van het terroir kunnen uitdrukken. In de wijngaarden bewerken ze de grond om die in leven te houden, waarbij ze de voorkeur geven aan een omgeving die rijk is aan fauna en flora, met een verscheidenheid aan bloemen en bomen. Ze volgen de kosmische ritmes tijdens het werken en laten de natuur zijn gang gaan en zich uitdrukken. Behalve ploegen worden alle andere werkzaamheden in de wijngaarden manueel gedaan. Bijna alle wijngaarden zijn en gobelet en deze die nog in cordon royat aangeplant staan, zijn ze aan het veranderen naar gobelet. In de kelder is het hun taak om de wijnen te begeleiden, maar zonder aan te geven waar ze heen moeten. Ze gebruiken enkel autochtone gisten voor de alcoholische gisting en de malolactische gisting vindt van nature plaats. Vanaf jaargang 2015 gebruiken ze geen sulfieten meer tijdens de vergisting of bij het bottelen. 

Celler Joan d'Anguera

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!