Filteren

Calabria

Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De eerste naam van deze wijnstreek was verrassend genoeg, "Italia". Deze naam is een afgeleide van de Italic stammen die als eerste deze regio bewoonden. Later werd deze regio ook wel bekend als "Brutium", of na kolonisatie door de Grieken "Magna Grecia" oftewel: "Groot-Griekenland". In de 7e eeuw na Christus werd de naam van deze wijnstreek door de Byzantijnse overheersing veranderd in Calabria. In Calabria komt de geschiedenis bijna tot leven. De bevolking leeft in kleine gemeenschappen, verspreid over de hellingen en de fiumare (droge rivieren) van het Aspromonte gebergte. De oude taal en bijhorende tradities worden nog steeds gekoesterd en als toerist kunt u altijd wel getuige zijn van folkloristische evenementen.

Net als in de andere Italiaanse zuidelijke gebieden heeft deze wijnstreek veel druivenrassen en wijntechnieken van de Grieken overgenomen. De bevolking van Calabria werd zelfs zo bedreven in het produceren van wijn, dat deze al snel beter was dan de wijn van de oorspronkelijke druiven in Griekenland zelf. De belangrijkste DOC (Denominazione di Origine Controllata) wijn die in Calabria geproduceerd wordt is de Cirò, door sommigen bestempeld als de oudste wijn ter wereld. Andere goede wijnen zijn de Melissa en de Greco di Bianco, een oranje-gekleurde zoete dessertwijn geproduceerd in de omgeving van de stad Bianco. Greco is de meest gebruikte druivensoort in de regio en vindt zijn weg naar een variatie aan DOC wijnen en wordt overwegend gecombineerd met de druivensoorten Trebbiano Toscano en Malvasia Bianca.

De wijnen van Cirò en Bianco, respectievelijk in het oosten en zuiden van de regio, werden in de oudheid al geroemd en geschonken aan de winnaars van de Olympische Spelen. Ook de wijnen van Savuto, aan de westkust, zijn in de geschiedenis herhaaldelijk geprezen in de literatuur. Calabrië is zich als wijnregio de laatste jaren aan het herprofileren om aansluiting te vinden bij de rest van Italië. De meeste wijngaarden van Calabrië liggen op de flanken van de bergen in het zuiden van Italië. Vele kleine wijnboertjes met een wijngaard van vaak niet meer dan een paar voetbalveldjes, zorgen in Calabrië voor de wijnproductie. Slechts enkele grotere wijnhuizen slagen er in hun wijnen tot over de landsgrenzen te verkopen.

Calabrië is naast een fantastisch en bijzonder gebied ook geweldig voor wijn - alleen aanbod is zeer beperkt. Klimatologisch wordt het gebied gekenmerkt door gemiddelde jaartemperaturen van rond de 17°-25°C. De gemiddelde jaarlijkse neerslag bedraagt ​​ongeveer 700 mm. De aanwezigheid van de zee heeft een positief effect op de wijngaarden en dit alles in het voordeel de druivenstokken. Er is een goed verschil tussen dag- en nacht temperaturen en de winden houden de wijngaarden gezond en vrij van luis waardoor dit een regio is waar vele mooie wijnhuizen zijn overgestapt op biologische of duurzame wijnbouw en zich zo willen onderscheiden en ook aansluiting internationaal rondom de populariteit van italiaanse wijnen.

Calabria

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!