Filteren

Bonneau du Martray

Deze producent kent een rijke historie die enkele eeuwen teruggaat. Het werd in 1775 gesticht door Nicolas Rolin, de kanselier van de hertog van de Bourgogne, en heette oorspronkelijk "Domaine Bonneau". Het deel "du Martray" van de naam werd in de 19e eeuw toegevoegd toen het landgoed werd verworven door de familie Martray.

Productie van Bonneau du Martray

Bonneau du Martray staat bekend om het produceren van twee wijnen. Een Pinot Noir (Corton Grand Cru) afkomstig uit het historische hart van de Corton-Charlemagne Grand Cru-appellatie. De wijnstokken op het westen worden van halverwege de ochtend tot zonsondergang blootgesteld aan de zon, een uniek kenmerk in de Bourgogne. De Pinot Noir-percelen bevinden zich onderaan de hellingen op de kleigronden van de heuvel. Ze produceren ook een Chardonnay (Carton-Charlemagne Grand Cru), deze wijngaard van Bonneau du Martray loopt van de top tot de bodem van de heuvel, waar de dikte van de klei, het slib, de mergel en de verschillende soorten kalksteen een mozaïek van grond vormen. De samenstelling van deze unieke cuvée van Bonneau du Martray weerspiegelt de complexiteit en rijkdom van dit grote terroir, de meest authentieke weergave van het terroir van Charlemagne.

De wijngaarden van het landgoed bevinden zich voornamelijk op de Corton-heuvel, waar enkele van de meest uitzonderlijke wijngaarden in de Bourgogne te vinden zijn. Bonneau du Martray volgt traditionele wijnbereidingstechnieken, waaronder fermentatie en rijping in Franse eikenhouten vaten.  De toewijding van Bonneau du Martray om wijnen van hoge kwaliteit te produceren, heeft hen een plaats opgeleverd tussen de topproducenten in de Bourgogne, vooral voor hun Corton-Charlemagne Grand Cru. 

Bonneau du Martray

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!