Filteren

Bodegas CARO

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

In het hart van Mendoza, Argentinië, bevindt zich Bodegas CARO, een testament van de fusie tussen twee gerenommeerde wijnfamilies en twee edele druivensoorten: Cabernet Sauvignon en Malbec, verenigd in CARO. De Argentijnse Catena-familie en Domaines Barons de Rothschild (Lafite) uit Frankrijk vormen CARO. Deze samenwerking begon in 1999 en combineert de kennis van oude wereld praktijken met de innovatie van de nieuwe wereld om wijnen te creëren met een ongeëvenaard karakter.

De wijngaarden liggen in twee van de meest prestigieuze subregio's van de regio: Luján de Cuyo en Valle de Uco, beide met uitzicht op de Andes. In Luján de Cuyo profiteren oude wijnstokken van de hoge ligging (1000 - 1100 m), rotsachtige grond en het grote verschil tussen dag- en nachttemperaturen. Dit unieke microklimaat geeft diepte en complexiteit aan de druiven, ideaal voor het produceren van druiven met zeer geconcentreerde fenolen. Valle de Uco biedt een duidelijk ander terroir. Gelegen op grotere hoogten (1100 - 1400 m) ervaren de wijngaarden een nog groter verschil tussen dag- en nachttemperaturen, wat resulteert in een langere groeiperiode. Dit stelt de druiven in staat om een levendige zuurgraad te behouden terwijl ze rijpe, expressieve fruitaroma's ontwikkelen. Bodegas CARO's toewijding aan terroir blijkt verder uit hun inzet voor duurzame landbouwpraktijken. Ze implementeren duurzame methoden om de gezondheid van de wijngaarden te waarborgen voor toekomstige generaties.

Bodegas CARO - map of vineyardsBodegas CARO terroir

Bodegas CARO

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!