Arinto

Arinto is een druivensoort die voornamelijk in Portugal wordt verbouwd en wordt beschouwd als een van de belangrijkste witte druiven van het land. Het is vooral bekend in de regio's Vinho Verde, Bairrada en Bucelas, waar het wordt gebruikt om heerlijke witte wijnen te produceren. Arinto is een druif die gemakkelijk te kweken is en daarom veel voorkomt in de Portugese...

Toon meer
filter Filteren
Wijnhuis
Regio
Druif
2023 Herdade do Sobroso Reserva Branco
grape Antao Vaz, Arinto, Palomino, verdelho
17,95 14,83 Vanaf 14,95
2023 Herdade do Sobroso Reserva Branco
2023 A&D Wines Quinta de Santa Teresa Monólogo Arinto P24 BIO
grape Arinto
11,95 9,88 Vanaf 11,15
2022 Cartuxa Evora Colheita Branco
grape Antao Vaz, Arinto
26,95 22,27 Vanaf 23,95
2022 Cartuxa Evora Colheita Branco
2023 Citizen Wine The Fifth Quarter Vinho Verde
grape Arinto, Avesso, Loureiro
9,95 8,22
2022 Ribeiro & Moser Arinto
grape Arinto
23,95 19,79 Vanaf 22,35
2022 Ribeiro & Moser Arinto
2021 Cartuxa Evora Colheita Branco
grape Antao Vaz, Arinto
Special Price 21,95 18,14 van 26,45
2021 Cartuxa Evora Colheita Branco
Portugal Value4Money Toppers

Vanaf 10,45 8,64

Aan 79,05 65,33

2022 Quinta Casal das Freiras Reserva Branco
grape Arinto, Malvasia
18,95 15,66 Vanaf 16,95
2022 Quinta Casal das Freiras Reserva Branco
2023 Kopke Quinta de São Luiz Colheita Branco
grape Arinto, Blend wit
9,95 8,22
per pagina

Arinto is een druivensoort die voornamelijk in Portugal wordt verbouwd en wordt beschouwd als een van de belangrijkste witte druiven van het land. Het is vooral bekend in de regio's Vinho Verde, Bairrada en Bucelas, waar het wordt gebruikt om heerlijke witte wijnen te produceren. Arinto is een druif die gemakkelijk te kweken is en daarom veel voorkomt in de Portugese wijngaarden.

Hoe smaakt de Arinto?

De Arinto-druif heeft een hoge zuurgraad en is daarom zeer geschikt om wijnen met een uitgesproken zuurgraad te produceren. Arinto-wijnen zijn dan ook vaak fris en fruitig van smaak, met tonen van citrus, groene appel en soms zelfs een vleugje mineraliteit. Door zijn hoge zuurgraad is de druif ook ideaal om te mengen met andere druivensoorten die minder zuur zijn.