Champagne Jacquesson Cuvee 747 Extra Brut

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Champagne (Appellatie) |
Wijnhuis | |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (12%) |
Drink venster | 2024 - 2035 |
Omschrijving
De Champagne Jacquesson Extra-Brut Cuvée No. 747 is voornamelijk gebaseerd is op de oogst van 2019, aangevuld met ongeveer 30% reservewijnen die meerdere jaren in de kelders zijn gerijpt. Deze cuvée is samengesteld uit de drie traditionele druivensoorten van de Champagne: Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. De druiven zijn afkomstig van wijngaarden met kalkrijke bodems, wat bijdraagt aan de finesse en zuiverheid van de wijn. Na een zorgvuldige vinificatie rijpt de wijn op lattes, met een extra-brut dosering van slechts 1,5 g/l, wat resulteert in een pure en levendige champagne.
De Jacquesson Extra-Brut Cuvée No. 747 heeft een levendig, delicaat boeket van witte peper, mandarijn, citroenolie, kruiden en rode bessen vermengd met heerlijke mentholtonen. Medium tot vol van body, gespannen en sappig, gelaagd met een fruitige kern van fruit en een delicate ziltige afdronk.
De champagnes van Jacquesson zijn de absolute top onder de Champagnes. Uitmuntende kwaliteit en uitmuntende prijs-kwaliteit. Niet voor niets krijgen de Jacquesson champagnes steevast hoge beoordeling van alle wijn-instituten. De Champagne Jacquesson heeft 3 sterren gekregen in het klassement van La Revue du Vin de France. Dit klassement geeft een kwaliteitsoordeel over de 1.300 beste wijnhuizen van Frankrijk. Het oordeel wordt uitgedrukt in sterren. Een beoordeling van drie sterren is het maximum dat verkregen kan worden. De voorgaande cuvee 73x en 74x hebben allemaal (ruim) 90+ Parkerpunten gekregen.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Champagne |
Appellatie | Champagne (Appellatie) |
Wijnhuis | Jacquesson |
Druif | Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2035 |
Alcohol % | 12 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Ja |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 94 |
James Suckling rating | 96 |
Vinous rating | 93 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Fris, Mineraal, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Cadeau!, Iets te vieren, Indruk maken, Lekker luxe, Romantisch |
Wijnhuis
Jacquesson Champagne is in 1798 opgericht door Memmie Jacquesson in Chalons-en-Champagne. Memmie gaf het nieuwe huis zijn naam en was al gelijk zeer succesvol: Jacquesson behoorde tot de favoriete huizen van Napoleon. Zijn zoon Adolphe heeft het bedrijf verder ontwikkeld en werkte daarbij samen met dr. Jules Guyot – vandaag de dag nog bekend om zijn wereldwijd toegepaste snoeitechniek en zijn patent op de muselet (het metalen draadmandje ter borging van de champagnekurk). De vroege dood van de twee zonen van Adolphe betekende het einde van de familielijn en het tijdelijke verval van het champagnehuis.
In 1974 werd Champagne Jacquesson overgenomen door de familie Chiquet en verhuisde de kern van het bedrijf naar Dizy, te midden van de eigen wijngaarden. Het huis beschikt over premier crus en grand cruswijngaarden in de dorpen Dizy, Avize en Aÿ in La Grande Vallée de la Marne en La Côte des Blancs (genoemd naar de kleur van de druiven; zo’n 95% van de druiven die hier wordt verbouwd bestaat uit chardonnay). Champagne Jacquesson beschikt over 31,5 ha eigen wijngaard en maakt gebruik van 10 ha van gecontracteerde, bevriende wijnboeren die werken volgens dezelfde regels als er in de eigen wijngaarden gewerkt wordt.
De champagnes van Jacquesson zijn de absolute top onder de Champagnes. Uitmuntende kwaliteit en uitmuntende prijs-kwaliteit. Niet voor niets krijgten de cha,pagnes steevast 92 punten of meer van Parker. De Champagne Jacquesson heeft 3 sterren gekregen in het klassement van La Revue du Vin de France. Dit klassement geeft een kwaliteitsoordeel over de 1.300 beste wijnhuizen van Frankrijk. Het oordeel wordt uitgedrukt in sterren. Een beoordeling van drie sterren is het maximum dat verkregen kan worden.
Dit kleine (jaarlijkse productie 350.000fl.) champagnehuis staat sinds enkele jaren aan de absolute top in Champagne. Dit Champagne huis is door "Le Classement 2006" geklasseerd bij de top 3 van de Champagnes. Jacquesson & Fils behoort tot een gering aantal kleine TOP-producenten die kwaliteit laten prevaleren boven kwantiteit. Het hele gamma van dit huis schittert van pure klasse.
Zie bijgevoegd filmpje over Jacquesson: https://www.youtube.com/watch?v=TdkY-SluefA