2024 Warwick First Lady Chardonnay

rotation
  • Koop 6 voor 9,95 8,22 en bespaar 6%

Op voorraad

6 items beschikbaar

Nabestelling mogelijk
🚚 Bestellingen geplaatst vóór 17:00 worden vandaag verzonden

Omschrijving

chevron-down

Deze biologische geproduceerde Warwick Chardonnay heeft een RVS opvoeding gehad (unoaked) op een zeer lage temperatuur. De wijn is krachtig, fris met een sappige smaak met perzik, peer en tegelijk een heerlijke frisheid. In de neus ruiken we in deze unoaked chardonnay een spetterende geur met ananas, mango, bloemen en een heerlijk vleugje citrus. Open, met heerlijk tropisch fruit. Soepele en droge witte wijn.  Deze mooie chardonnay is heerlijk als aperitief, bij gerookte zalm, caesar's salad, garnalencocktail, varkenskotelet.

Warwick Estate wordt gezien als een van de leidende wijnbedrijven van Stellenbosch, en zelfs van Zuid-Afrika. Warwick is gelegen op een bijzondere terroir, en op een unieke plek: direct ten westen van de monumentale Simonsberg, de hoge berg die de streek domineert en die ook mede bepalend is voor het klimaat van de streek. Warwick Estate ligt in een vallei omsloten door de Simonsberg, Kanonkop en Klapmutskop.

WEETJE:  De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.

Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.

1. Gegrilde kipfilet met citroen en rozemarijn
De frisheid van citroen sluit aan bij de citrusaroma’s in de wijn, terwijl de sappige structuur van de kip mooi past bij het ronde mondgevoel van de Chardonnay.

2. Gebakken zalm met dille, venkel en een vleugje citroenboter
De vettige structuur van zalm wordt opgefrist door de zuren in de wijn, terwijl dille en venkel de licht kruidige componenten accentueren.

3. Pasta met romige champignonsaus en peterselie
De romige saus sluit aan bij de zachte textuur van de wijn. De aardse champignons zorgen voor diepte en balans met het frisse karakter van de wijn.

4. Couscoussalade met gegrilde courgette, feta en munt
De zoute feta en frisse munt versterken de fruitige elementen van de wijn. De structuur van couscous maakt het geheel toegankelijk en licht verteerbaar.

5. Kreeft met beurre blanc en gestoomde prei
De verfijning van kreeft past bij de elegantie van de wijn. De boterige saus weerspiegelt de rondeur en prei geeft een subtiele zoetheid die in harmonie is met het tropische fruit.

6. Gebakken kalfszwezerik met bloemkoolcrème en citroenrasp
De zachte, romige textuur van zwezerik sluit aan bij het mondgevoel van de wijn. Bloemkool en citroen geven complexiteit en frisheid die het glas ondersteunen.

Specificaties

chevron-down
Wijnsoort Wit
Land Zuid-Afrika
Regio Western Cape
Appellatie Stellenbosch (Appellatie)
Wijnhuis Warwick
Druif Chardonnay
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2024
Drinken vanaf 2025
Drinken tot 2027
Alcohol % 13
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Nee
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Schroefdop
Aanbieding Staffelkorting
Smaakprofiel Droog, Fris, Fruitig, Rond, Wit fruit
Drink momenten Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag

Wijnhuis

chevron-down

Zonder enige vorm van overdrijving mogen we stellen dat Warwick Estate tegenwoordig geldt als een van de leidende wijnbedrijven van Stellenbosch, en zelfs van Zuid-Afrika. Dat komt natuurlijk niet helemaal uit de lucht vallen. In de eerste plaats is er natuurlijk het bijzondere terroir, op een unieke plek: direct ten westen van de monumentale Simonsberg, de hoge berg die de streek domineert en die ook mede bepalend is voor het klimaat van de streek.

Warwick Estate ligt in een vallei omsloten door de Simonsberg, Kanonkop en Klapmutskop. De historische boerderij, die nu Warwick heet, droeg in de periode van 1791 tot 1902 de naam ‘Goed Succes’. Na de Boerenoorlog werd de farm gekocht door kolonel Alexander Gordon, die hem ‘Warwick’ doopte, naar legereenheid waarvoor hij diende, het Warwickshire regiment. Later raakte het bedrijf in verval en toen het in 1964 werd overgenomen door Stan & Norma Ratcliffe was er geen druivenstok meer te bekennen. Stan en Norma beseften al snel dat ze een bijzonder terroir voor de wijnbouw in bezit hadden gekregen en het duurde niet lang of ze besloten tot de aanplant van cabernet-sauvignon, een druif die voor deze streek werkelijk gemáákt is. Deze stokken cabernet leverden druiven op van een hoge kwaliteit, die zeer in trek waren bij handelaren en bij andere wijngoederen voor het maken grote wijnen. Norma raakte zelf ook steeds meer geïnteresseerd in het maken van wijn en besloot een opleiding tot wijnmaker te volgen. Norma en Stan besloten een kelder te bouwen en in 1984 werd de eerste ‘eigen’ Warwick-wijn geboren, een Cabernet-sauvignon. Norma bleek het talent te bezitten om grote wijnen te kunnen maken en de productie kon jaar op jaar stijgen –zowel in kwaliteit als in kwantiteit. De Bordeaux-blend Trilogy, die met de jaargang 1986 het licht zag, werd al snel een van de grote vlaggenschepen van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Dat werd nog eens benadrukt toen hij door de Zuid-Afrikaanse president Thabo Mbeki werd uitgekozen om te worden geschonken op een officieel diner voor de Amerikaanse president George Bush. Het is een erkenning voor de zeldzame kwaliteiten van het wijnhuis Warwick. Inmiddels heeft wijnmaker Norma na 20 jaar een stapje terug gedaan, en is opgevolgd door Louis Nel, die algemeen wordt beschouwd als een van de meest getalenteerde wijnmakers van Zuid-Afrika. En in 2001 werd Mike Ratcliffe, zoon van Norma en Stan, benoemd tot algemeen directeur. Hij studeerde af aan de universiteit van Adelaide met een graad in wijnmarketing. Daarmee is Warwick helemaal toegerust voor de toekomst.

Bijlagen

chevron-down