2023 Lievland Vineyards Chardonnay Western Cape

Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Zuid-Afrika |
Regio | |
Appellatie | Paarl (Appellatie) |
Wijnhuis | |
Jaar | 2023 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2025 - 2028 |
- Koop 3 voor 13,15 10,87 en bespaar 9%
Lage voorraad
Nog maar 1 over
Nabestelling Informatie
Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
Omschrijving
De Chardonny druiven voor deze Chardonaay van Lievland worden na de pluk ontsteelt, gekoeld en zacht geperst. De vergisting wordt gedaan in rvs tanks met zo min mogelijk contact met zuurstof. Dit komt de geur en frisheid ten goede. Na een paar maanden rijping (sur lie) op het fijne bezinksel van inactieve gistcellen wordt de wijn geklaard en gefilterd.
De Chardonnay van Lievland Vineyards is een haast frans-aandoende chardonnay. Het is een heerlijke frisse en sappige wijn, zonder houtopvoeding. Op de neus de frisse aroma's van limoen, wat rijper geel fruit en noten. De mooie frisse zuren in de mond zorgen voor een zeer aangename afdronk.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
-
Gegrilde zalm met citroenboter en dille
De rijke textuur van zalm wordt verfrist door de citroenboter en dille, wat aansluit bij de citrusaroma's en de volle body van de wijn. -
Kipfilet met romige champignonsaus en tijm
De sappige kipfilet en de aardse champignonsaus complementeren de boterachtige tonen en de kruidigheid van de wijn. -
Risotto met groene asperges en Parmezaanse kaas
De romige risotto en de umami van Parmezaanse kaas harmoniseren met de volle structuur en de frisse zuren van de wijn. -
Geroosterde bloemkool met tahinisaus en granaatappelpitjes
De nootachtige tahinisaus en de frisse granaatappelpitjes vormen een interessant contrast met de tropische fruittonen en de mineraliteit van de wijn. -
Gebakken coquilles met een beurre blanc-saus en zeekraal
De delicate coquilles en de ziltige zeekraal versterken de minerale en ziltige kenmerken van de wijn, terwijl de beurre blanc-saus de romigheid benadrukt. -
Gegrilde perzik met burrata en rucola
De zoetheid van gegrilde perzik en de romigheid van burrata vormen een interessant contrast met de frisse zuren en lichte kruidigheid van de wijn.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Zuid-Afrika |
Regio | Western Cape |
Appellatie | Paarl (Appellatie) |
Wijnhuis | Lievland Vineyards |
Druif | Chardonnay |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2028 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Smaakprofiel | Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Rijk, Rond, Vol, Wit fruit |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Wijnhuis
Riaan Möller - Head winemaker bij Lievland: "Zuid-Afrikaanse wijnen worden wijnen uit ‘de nieuwe wereld’ genoemd, maar met de lange geschiedenis van druiventeelt in de Kaap, denk ik dat het beter is om te zeggen dat we de perfecte balans vinden tussen nieuwe en ouderwetse stijlen. Bij Lievland Vineyards hebben we het geluk om te kunnen werken met Stellenbosch terroir van topkwaliteit. We nemen klassieke variëteiten en maken wijnen op een traditionele manier, waarbij we streven naar de perfecte balans tussen ouderwetse elegantie en helder fruit uit de nieuwe wereld."
De Chardonny druiven voor deze Chardonaay van Lievland worden na de pluk ontsteelt, gekoeld en zacht geperst. De vergisting wordt gedaan in rvs tanks met zo min mogelijk contact met zuurstof. Dit komt de geur en frisheid ten goede. Na een paar maanden rijping (sur lie) op het fijne bezinksel van inactieve gistcellen wordt de wijn geklaard en gefilterd.
De Chardonnay van Lievland Vineyards is een haast frans-aandoende chardonnay. Het is een heerlijke frisse en sappige wijn, zonder houtopvoeding. Op de neus de frisse aroma's van limoen, wat rijper geel fruit en noten. De mooie frisse zuren in de mond zorgen voor een zeer aangename afdronk.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
-
Gegrilde zalm met citroenboter en dille
De rijke textuur van zalm wordt verfrist door de citroenboter en dille, wat aansluit bij de citrusaroma's en de volle body van de wijn. -
Kipfilet met romige champignonsaus en tijm
De sappige kipfilet en de aardse champignonsaus complementeren de boterachtige tonen en de kruidigheid van de wijn. -
Risotto met groene asperges en Parmezaanse kaas
De romige risotto en de umami van Parmezaanse kaas harmoniseren met de volle structuur en de frisse zuren van de wijn. -
Geroosterde bloemkool met tahinisaus en granaatappelpitjes
De nootachtige tahinisaus en de frisse granaatappelpitjes vormen een interessant contrast met de tropische fruittonen en de mineraliteit van de wijn. -
Gebakken coquilles met een beurre blanc-saus en zeekraal
De delicate coquilles en de ziltige zeekraal versterken de minerale en ziltige kenmerken van de wijn, terwijl de beurre blanc-saus de romigheid benadrukt. -
Gegrilde perzik met burrata en rucola
De zoetheid van gegrilde perzik en de romigheid van burrata vormen een interessant contrast met de frisse zuren en lichte kruidigheid van de wijn.
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Zuid-Afrika |
Regio | Western Cape |
Appellatie | Paarl (Appellatie) |
Wijnhuis | Lievland Vineyards |
Druif | Chardonnay |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2028 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Smaakprofiel | Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Rijk, Rond, Vol, Wit fruit |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Riaan Möller - Head winemaker bij Lievland: "Zuid-Afrikaanse wijnen worden wijnen uit ‘de nieuwe wereld’ genoemd, maar met de lange geschiedenis van druiventeelt in de Kaap, denk ik dat het beter is om te zeggen dat we de perfecte balans vinden tussen nieuwe en ouderwetse stijlen. Bij Lievland Vineyards hebben we het geluk om te kunnen werken met Stellenbosch terroir van topkwaliteit. We nemen klassieke variëteiten en maken wijnen op een traditionele manier, waarbij we streven naar de perfecte balans tussen ouderwetse elegantie en helder fruit uit de nieuwe wereld."