2024 Cos d'Estournel Pagodes de Cos

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Saint-Estèphe |
Wijnhuis | |
Jaar | 2024 |
Druif | , , , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2027 - 2040 |
Beschikbaar per | 31 mrt. 2027 |
Niet op voorraad
Momenteel niet beschikbaar
Nabestelling Informatie
Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
Stuur mij een e-mail als dit product terug is in voorraad
Omschrijving
EN PRIMEUR KORTING GELDIG TOT 1/12/2026 - LEVERING VOORJAAR 2027
Het verhaal achter Pagodes de Cos en Château Cos d'Estournel
Pagodes de Cos is de tweede wijn van Château Cos d’Estournel, een wijndomein in Saint-Estèphe dat zijn oorsprong vindt in 1791. Oprichter Louis-Gaspard d’Estournel was een pionier met een voorliefde voor het Oosten, wat tot uiting komt in de iconische pagodes en de Zanzibar-poort van het château. Sinds 2000 staat het domein onder leiding van Michel Reybier, die het erfgoed combineert met technologische innovatie en terroir-expressie. Pagodes de Cos Rouge is een verfijnde vertolking van het uitzonderlijke terroir van Cos d’Estournel.
Ligging en terroir van Cos d'Estournel
De wijngaarden van Cos d’Estournel liggen aan de rand van het plateau nabij de Gironde, in het noorden van de Médoc. Dankzij het maritieme klimaat, natuurlijke ventilatie en bescherming tegen extreme weersomstandigheden profiteren de druiven van optimale rijpingscondities. Het glooiende landschap van diepe grind- en kleibodems biedt een gevarieerd terroir dat per perceel wordt beheerd voor maximale kwaliteit.
Druiven en samenstelling van Pagodes de Cos Rouge 2024
De 2024-vintage is samengesteld uit 50% Merlot, 43% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc en 2% Petit Verdot. Deze blend is afkomstig van zorgvuldig geselecteerde percelen die specifiek zijn toegewijd aan de productie van Pagodes de Cos. Dankzij de diepgaande kennis van het wijngaardteam worden deze plots op maat beheerd, met als resultaat een wijn die een unieke interpretatie geeft van de Cos d’Estournel-stijl.
Proefnotities en stijl van Pagodes de Cos Rouge 2024
De 2024 Pagodes de Cos Rouge is een evenwichtige en elegante wijn met een levendig aromatisch profiel. In de neus komen rijpe framboos, rood fruit en eucalyptus naar voren. In de mond toont de wijn een subtiele spanning, verfijnde soepelheid en aromatische intensiteit. Deze vintage staat garant voor drinkplezier in zijn jeugd, maar kan ook verder rijpen.
Speciale uitvoering: jubileumfles 30 jaar Pagodes de Cos
Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van Pagodes de Cos, wordt de 2024-uitgave gebotteld in een speciaal ontworpen fles met gravure. Deze bijzondere uitvoering onderstreept het prestige en de rijke geschiedenis van deze cuvée en maakt het een aantrekkelijk verzamelobject voor liefhebbers van Bordeaux-wijnen.
Ratings: 93-94 James Suckling, 92 Falstaff Magazine, 91 Jane Anson, 90-93 Vinous (A. Galloni), 90-92 Wine Advocate, 90-92 Alexandre Ma, 90-92 Vinous (N. Martin)
Wijnen van 2024 Pagodes de Cos Rouge online bestellen?
Deze unieke wijn ligt opgeslagen in ons professioneel geconditioneerde Wine Warehouse. Bij afhalen ontvangt u vaak een extra korting, zichtbaar bij het selecteren van ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. Ons afhaalpunt bevindt zich in Dordrecht, direct aan de A16 met ruime parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
De integrale proefnotities van internationale wijnjournalisten zoals Parker, Suckling en Vinous vindt u via de links naast de afbeelding – gratis beschikbaar voor onze klanten.
Advies nodig bij de ideale wijn voor uw gerecht? Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Deze dienst is kosteloos voor klanten van Grandcruwijnen.
Wijn-spijs combinaties met Pagodes de Cos Rouge 2024
- Gestoofde lamsschouder met rozemarijn – De sappige structuur van het vlees sluit naadloos aan bij de rijpe fruittonen van de wijn.
- Entrecote met rode wijnsaus – De volheid van het vlees en de saus versterken de kracht en elegantie van de wijn.
- Wildragout met paddenstoelen – De aardse tonen van het gerecht reflecteren de diepte van deze Bordeaux.
- Pasta met truffel en oude Parmezaan – De umami en romigheid vormen een geraffineerde match met de tanninestructuur van de wijn.
- Gegrilde aubergine met harissa en kikkererwten – De kruidigheid en rokerigheid complementeren de aromatische spanning van de wijn.
- Roodbaarsfilet met linzen en rodewijnjus – De structuur en zuren van de wijn ondersteunen dit rijkere visgerecht op harmonieuze wijze.
Specificaties
Beschikbaar per | 31 mrt. 2027 |
---|---|
Verpakking opmerking | Kist |
Wijnsoort | Rood |
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Estèphe |
Wijnhuis | Chateau Cos d'Estournel |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2024 |
Drinken vanaf | 2027 |
Drinken tot | 2040 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | En Primeur, Geen ophaalkorting, Nu in de aanbieding |
Parker rating | 92 |
Vinous rating | 92 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP (90-92)
Reviewed by:
William Kelley
Release Price:
NA
Drink Date:
N/A
The 2024 Les Pagodes de Cos wafts from the glass with aromas of dark berries, licorice and nicely integrated oak. Medium to full-bodied, polished and suave, it's impressively rich and layered for the vintage, with beautifully integrated tannins and acidity.
Published: Apr 23, 2025
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
(90-92)
Drinking Window
2028 - 2038
From: Event Horizon: Bordeaux 2024 Primeur (May 2025)
The 2024 Les Pagodes de Cos matured in around 12% new oak. It has quite a rich bouquet for the vintage with black cherry, hints of cassis and black olive, the latter only emerging with time. The palate is medium-bodied and a little spicier than expected, with chalky tannins and a compact finish. This will need two or three years in bottle.
- By Neal Martin on April 2025
Dominique Arangoïts has been at the helm of Cos d’Estournel since 2000, overseeing a change in approach and some of the greatest vintages in recent years. The rather bombastic wines of the noughties have been replaced by more refined and precise wines that culminated in the exceptional 2016. I made two visits to the estate at the beginning and end of my trip, and, as with Montrose, the second assessment was superior to the first.
“We started the season with a lot of rain—a record since the 2000 vintage,” Arangoïts explains. “This rain, combined with the cold, continued until the beginning of July. We had to fight against the mildew and coulure disturbed flowering for both Cabernet and Merlot, plus millerandage appeared in the old Merlot vines. Consequently, bunches were less compact, which improved sanitary conditions. The weather became dry from July 13 to August 29. We had 47 days with only 11 mm of rain and the vines had sufficient stress to ripen the tannins. Then, there was a rainy period until September 12, 53 mm, which meant we could avoid any blockage. We waited until we could achieve the correct ripeness levels and started picking the old Merlot on September 23. In 2024, we found that our gravel soils tended to produce more precocious fruit that was important in the final blend. We finished with around 30 hl/ha [a lower figure], which tided us over through the late ripening. The low level of nitrogen in the must, a result of the cold early season and more grass grown between vines than usual, ultimately proved helpful in avoiding botrytis. We had to chaptalize some of the Cabernets but we did not do any saignée because of the old vines.”
(91-93)
Drinking Window
2026 - 2034
From: 2024 Bordeaux En Primeur: The Razor’s Edge (Apr 2025)
The 2024 Les Pagodes de Cos is terrific. Medium in body and vibrant, the 2024 is impeccable. Blackberry, spice, leather, menthol and chocolate open gradually. A wine of balance and harmony, the 2024 is super-elegant. I find the less bombastic style here vis-à-vis the past quite interesting.
- By Antonio Galloni on April 2025
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Château Cos d'Estournel is een wijnmakerij in de appellatie Saint-Estèphe in de regio Bordeaux in Frankrijk. Het is ook de naam van de rode wijn die door deze accommodatie wordt geproduceerd. De hier geproduceerde wijn werd geclassificeerd als een van de vijftien Deuxièmes Crus (Second Growths) in de originele Bordeaux Wine Official Classification van 1855.
Château Cos d'Estournel produceert de gelijknamige grand vin, de tweede wijn sinds de vintage van 1994, Les Pagodes de Cos van de jongere wijnstokken van het landgoed, evenals Château Marbuzet van fruit van nabijgelegen percelen. Het pand grenst aan Château Lafite-Rothschild in de naburige gemeente Pauillac. De naam Cos verwijst naar een "heuvel van kiezelstenen" in het Gasconse dialect en de naam Cos d'Estournel werd in 1810 gegeven door Louis-Gaspard d'Estournel.
Het landgoed is in de loop van zijn geschiedenis verschillende keren van eigenaar veranderd, te beginnen in 1852 toen het werd gekocht door de Engelse bankier Charles Cecil Martyns. In 1869 werd het verkocht aan de Spaanse familie Errazu om 20 jaar later, in 1889, weer te worden verkocht aan de Hostein-familie uit Bordeaux. Door zijn huwelijk met Marie-Thérèse Hostein verwierf Louis-Victor Charmolue, die ook eigenaar was van Château Montrose, in 1894 de controle over Cos d'Estournel. In 1917 werd het verkocht aan Fernand Ginestet. Het kasteel is sindsdien in de familie Ginestet gebleven en werd in 1970 onderdeel van Domaines Prats, het gecombineerde bezit van de families Ginestet en Prats, en wordt gecontroleerd door Bruno Prats.
In juni 2008 werd aangekondigd dat Michel Reybier, de huidige eigenaar van Cos d'Estournel, Napa-wijnmakerij Chateau Montelena heeft gekocht.In november 2008 werd deze overeenkomst echter geannuleerd, de beëindiging van de transactie door Chateau Montelena zou te wijten zijn aan het feit dat Reybier Investments "niet in staat was geweest om aan zijn verplichtingen te voldoen". Van een landgoed van 100 hectare strekt het wijngaardgebied zich uit over 70 hectare (170 acres), verdeeld in 30 percelen, voornamelijk samengesteld uit de druivensoorten 60% Cabernet Sauvignon en 40% Merlot, met een kleine teelt van Cabernet Franc en Petit verdot die lijkt te weinig deelnemen aan de moderne productie. De jaarlijkse productie is typisch 32.000 kisten.
EN PRIMEUR KORTING GELDIG TOT 1/12/2026 - LEVERING VOORJAAR 2027
Het verhaal achter Pagodes de Cos en Château Cos d'Estournel
Pagodes de Cos is de tweede wijn van Château Cos d’Estournel, een wijndomein in Saint-Estèphe dat zijn oorsprong vindt in 1791. Oprichter Louis-Gaspard d’Estournel was een pionier met een voorliefde voor het Oosten, wat tot uiting komt in de iconische pagodes en de Zanzibar-poort van het château. Sinds 2000 staat het domein onder leiding van Michel Reybier, die het erfgoed combineert met technologische innovatie en terroir-expressie. Pagodes de Cos Rouge is een verfijnde vertolking van het uitzonderlijke terroir van Cos d’Estournel.
Ligging en terroir van Cos d'Estournel
De wijngaarden van Cos d’Estournel liggen aan de rand van het plateau nabij de Gironde, in het noorden van de Médoc. Dankzij het maritieme klimaat, natuurlijke ventilatie en bescherming tegen extreme weersomstandigheden profiteren de druiven van optimale rijpingscondities. Het glooiende landschap van diepe grind- en kleibodems biedt een gevarieerd terroir dat per perceel wordt beheerd voor maximale kwaliteit.
Druiven en samenstelling van Pagodes de Cos Rouge 2024
De 2024-vintage is samengesteld uit 50% Merlot, 43% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc en 2% Petit Verdot. Deze blend is afkomstig van zorgvuldig geselecteerde percelen die specifiek zijn toegewijd aan de productie van Pagodes de Cos. Dankzij de diepgaande kennis van het wijngaardteam worden deze plots op maat beheerd, met als resultaat een wijn die een unieke interpretatie geeft van de Cos d’Estournel-stijl.
Proefnotities en stijl van Pagodes de Cos Rouge 2024
De 2024 Pagodes de Cos Rouge is een evenwichtige en elegante wijn met een levendig aromatisch profiel. In de neus komen rijpe framboos, rood fruit en eucalyptus naar voren. In de mond toont de wijn een subtiele spanning, verfijnde soepelheid en aromatische intensiteit. Deze vintage staat garant voor drinkplezier in zijn jeugd, maar kan ook verder rijpen.
Speciale uitvoering: jubileumfles 30 jaar Pagodes de Cos
Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van Pagodes de Cos, wordt de 2024-uitgave gebotteld in een speciaal ontworpen fles met gravure. Deze bijzondere uitvoering onderstreept het prestige en de rijke geschiedenis van deze cuvée en maakt het een aantrekkelijk verzamelobject voor liefhebbers van Bordeaux-wijnen.
Ratings: 93-94 James Suckling, 92 Falstaff Magazine, 91 Jane Anson, 90-93 Vinous (A. Galloni), 90-92 Wine Advocate, 90-92 Alexandre Ma, 90-92 Vinous (N. Martin)
Wijnen van 2024 Pagodes de Cos Rouge online bestellen?
Deze unieke wijn ligt opgeslagen in ons professioneel geconditioneerde Wine Warehouse. Bij afhalen ontvangt u vaak een extra korting, zichtbaar bij het selecteren van ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. Ons afhaalpunt bevindt zich in Dordrecht, direct aan de A16 met ruime parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
De integrale proefnotities van internationale wijnjournalisten zoals Parker, Suckling en Vinous vindt u via de links naast de afbeelding – gratis beschikbaar voor onze klanten.
Advies nodig bij de ideale wijn voor uw gerecht? Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Deze dienst is kosteloos voor klanten van Grandcruwijnen.
Wijn-spijs combinaties met Pagodes de Cos Rouge 2024
- Gestoofde lamsschouder met rozemarijn – De sappige structuur van het vlees sluit naadloos aan bij de rijpe fruittonen van de wijn.
- Entrecote met rode wijnsaus – De volheid van het vlees en de saus versterken de kracht en elegantie van de wijn.
- Wildragout met paddenstoelen – De aardse tonen van het gerecht reflecteren de diepte van deze Bordeaux.
- Pasta met truffel en oude Parmezaan – De umami en romigheid vormen een geraffineerde match met de tanninestructuur van de wijn.
- Gegrilde aubergine met harissa en kikkererwten – De kruidigheid en rokerigheid complementeren de aromatische spanning van de wijn.
- Roodbaarsfilet met linzen en rodewijnjus – De structuur en zuren van de wijn ondersteunen dit rijkere visgerecht op harmonieuze wijze.
Beschikbaar per | 31 mrt. 2027 |
---|---|
Verpakking opmerking | Kist |
Wijnsoort | Rood |
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Estèphe |
Wijnhuis | Chateau Cos d'Estournel |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2024 |
Drinken vanaf | 2027 |
Drinken tot | 2040 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | En Primeur, Geen ophaalkorting, Nu in de aanbieding |
Parker rating | 92 |
Vinous rating | 92 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Parker
The Wine Advocate
RP (90-92)
Reviewed by:
William Kelley
Release Price:
NA
Drink Date:
N/A
The 2024 Les Pagodes de Cos wafts from the glass with aromas of dark berries, licorice and nicely integrated oak. Medium to full-bodied, polished and suave, it's impressively rich and layered for the vintage, with beautifully integrated tannins and acidity.
Published: Apr 23, 2025
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
(90-92)
Drinking Window
2028 - 2038
From: Event Horizon: Bordeaux 2024 Primeur (May 2025)
The 2024 Les Pagodes de Cos matured in around 12% new oak. It has quite a rich bouquet for the vintage with black cherry, hints of cassis and black olive, the latter only emerging with time. The palate is medium-bodied and a little spicier than expected, with chalky tannins and a compact finish. This will need two or three years in bottle.
- By Neal Martin on April 2025
Dominique Arangoïts has been at the helm of Cos d’Estournel since 2000, overseeing a change in approach and some of the greatest vintages in recent years. The rather bombastic wines of the noughties have been replaced by more refined and precise wines that culminated in the exceptional 2016. I made two visits to the estate at the beginning and end of my trip, and, as with Montrose, the second assessment was superior to the first.
“We started the season with a lot of rain—a record since the 2000 vintage,” Arangoïts explains. “This rain, combined with the cold, continued until the beginning of July. We had to fight against the mildew and coulure disturbed flowering for both Cabernet and Merlot, plus millerandage appeared in the old Merlot vines. Consequently, bunches were less compact, which improved sanitary conditions. The weather became dry from July 13 to August 29. We had 47 days with only 11 mm of rain and the vines had sufficient stress to ripen the tannins. Then, there was a rainy period until September 12, 53 mm, which meant we could avoid any blockage. We waited until we could achieve the correct ripeness levels and started picking the old Merlot on September 23. In 2024, we found that our gravel soils tended to produce more precocious fruit that was important in the final blend. We finished with around 30 hl/ha [a lower figure], which tided us over through the late ripening. The low level of nitrogen in the must, a result of the cold early season and more grass grown between vines than usual, ultimately proved helpful in avoiding botrytis. We had to chaptalize some of the Cabernets but we did not do any saignée because of the old vines.”
(91-93)
Drinking Window
2026 - 2034
From: 2024 Bordeaux En Primeur: The Razor’s Edge (Apr 2025)
The 2024 Les Pagodes de Cos is terrific. Medium in body and vibrant, the 2024 is impeccable. Blackberry, spice, leather, menthol and chocolate open gradually. A wine of balance and harmony, the 2024 is super-elegant. I find the less bombastic style here vis-à-vis the past quite interesting.
- By Antonio Galloni on April 2025
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Château Cos d'Estournel is een wijnmakerij in de appellatie Saint-Estèphe in de regio Bordeaux in Frankrijk. Het is ook de naam van de rode wijn die door deze accommodatie wordt geproduceerd. De hier geproduceerde wijn werd geclassificeerd als een van de vijftien Deuxièmes Crus (Second Growths) in de originele Bordeaux Wine Official Classification van 1855.
Château Cos d'Estournel produceert de gelijknamige grand vin, de tweede wijn sinds de vintage van 1994, Les Pagodes de Cos van de jongere wijnstokken van het landgoed, evenals Château Marbuzet van fruit van nabijgelegen percelen. Het pand grenst aan Château Lafite-Rothschild in de naburige gemeente Pauillac. De naam Cos verwijst naar een "heuvel van kiezelstenen" in het Gasconse dialect en de naam Cos d'Estournel werd in 1810 gegeven door Louis-Gaspard d'Estournel.
Het landgoed is in de loop van zijn geschiedenis verschillende keren van eigenaar veranderd, te beginnen in 1852 toen het werd gekocht door de Engelse bankier Charles Cecil Martyns. In 1869 werd het verkocht aan de Spaanse familie Errazu om 20 jaar later, in 1889, weer te worden verkocht aan de Hostein-familie uit Bordeaux. Door zijn huwelijk met Marie-Thérèse Hostein verwierf Louis-Victor Charmolue, die ook eigenaar was van Château Montrose, in 1894 de controle over Cos d'Estournel. In 1917 werd het verkocht aan Fernand Ginestet. Het kasteel is sindsdien in de familie Ginestet gebleven en werd in 1970 onderdeel van Domaines Prats, het gecombineerde bezit van de families Ginestet en Prats, en wordt gecontroleerd door Bruno Prats.
In juni 2008 werd aangekondigd dat Michel Reybier, de huidige eigenaar van Cos d'Estournel, Napa-wijnmakerij Chateau Montelena heeft gekocht.In november 2008 werd deze overeenkomst echter geannuleerd, de beëindiging van de transactie door Chateau Montelena zou te wijten zijn aan het feit dat Reybier Investments "niet in staat was geweest om aan zijn verplichtingen te voldoen". Van een landgoed van 100 hectare strekt het wijngaardgebied zich uit over 70 hectare (170 acres), verdeeld in 30 percelen, voornamelijk samengesteld uit de druivensoorten 60% Cabernet Sauvignon en 40% Merlot, met een kleine teelt van Cabernet Franc en Petit verdot die lijkt te weinig deelnemen aan de moderne productie. De jaarlijkse productie is typisch 32.000 kisten.