2019 Château Cos d'Estournel

Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Saint-Estèphe |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | , , , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2026 - 2070 |
Niet op voorraad
Momenteel niet beschikbaar
Stuur mij een e-mail als dit product terug is in voorraad
Omschrijving
De vroegere eigenaar en naamgever Louis Gaspard d’Estournel stond bekend als de Maharadja van Saint-Estèphe. Hij decoreerde het kasteel in Indiase stijl, gaf grote feesten en leefde boven zijn stand. In 1852 was hij volledig berooid en moest hij zijn domein verkopen. Een jaar later stierf hij. Cos d'Estournel is misschien wel het Chateau met de meest nieuwe en geavanceerde techniek voor het maken van wijn. Van de pluk tot aan het rijpen van de flessen, alles wordt nauwkeurig nagegaan en met de grootste zorg uitgevoerd. Zo hebben ze een vinificatieprocess weten te creëren waarin de wijn wordt vervoerd zonder pompen. Alle handelingen worden namelijk middels zwaartekracht verricht.In 1855 heeft het Chateau de 2e Grand Cru Classé status verkregen
De oogst voor de Grand Vin van CHÂTEAU COS D'ESTOURNEL ST.-ESTÈPHE 2019 begon op 23 september en eindigde op 7 oktober.. De 2019 jaargang is een blend van 65% Cabernet Sauvignon en 35% Merlot (zonder Petit Verdot of Cabernet Franc dit jaar), de opbrengsten van deze wijn in 2019 waren 43 hectoliter per hectare, en rijpt op 55% nieuwe eik. De Cos d'Estournel 2019 is middelmatig tot diep granaat-paars gekleurd in het glas en stijgt uit het glas met levendige donkere frambozen, chocolade cake, zwarte bessengeuren plus nuances van rode rozen, wilde salie, pure chocolade en mieralen/ijzer met een vleugje houtrook. De medium tot volle smaak is strak, gespierd en gebouwd als een wolkenkrabber, met stevige, korrelige tannines en naadloze frisheid die de geconcentreerde smaken van zwart fruit ondersteunt, eindigend met ongelooflijke lengte en diepte. Deze wijn is zo mooi en legt duidelijk de nevenschikking vast tussen de perioden van droge hitte en die halleluja-momenten van verfrissende regen - de kenmerken van deze geweldige vintage. Parker eindigt zijn beoordeling met:"...It's a vinous masterpiece in the making"
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Verpakking opmerking | Kist |
---|---|
Wijnsoort | Rood |
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Estèphe |
Wijnhuis | Chateau Cos d'Estournel |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2026 |
Drinken tot | 2070 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 99 |
James Suckling rating | 99 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
Rating
(97 - 99)+
Release Price
NA
Drink Date
NA
Reviewed by
Lisa Perrotti-Brown
Issue Date
3rd Jun 2020
Source
2019 Bordeaux Primeurs Flash Review 1, The Wine Advocate
Harvest for the grand vin began on the 23rd of September and finished on the 7th of October. Composed of 65% Cabernet Sauvignon and 35% Merlot (with no Petit Verdot or Cabernet Franc this year), yields for this wine in 2019 were 43 hectoliters per hectare, and it is aging in 55% new oak. It came in at an alcohol level of 14.02% and an IPT of 67. Medium to deep garnet-purple colored, the 2019 Cos d'Estournel soars out of the glass with vibrant black raspberries, Black Forest cake and crushed blackcurrants scents plus nuances of red roses, wild sage, dark chocolate and cast-iron pan with a waft of woodsmoke. The medium to full-bodied palate is taut, muscular and built like a skyscraper, with firm, grainy tannins and seamless freshness supporting the concentrated black fruit flavors, finishing with incredible length and depth. This wine so beautifully, clearly captures the juxtaposition between the periods of dry heat and those hallelujah moments of refreshing rain—the hallmarks of this great vintage. It's a vinous masterpiece in the making.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
97/100
97/100 – JANE ANSON (DECANTER)
97/100 – NEAL MARTIN (VINOUS)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Château Cos d'Estournel is een wijnmakerij in de appellatie Saint-Estèphe in de regio Bordeaux in Frankrijk. Het is ook de naam van de rode wijn die door deze accommodatie wordt geproduceerd. De hier geproduceerde wijn werd geclassificeerd als een van de vijftien Deuxièmes Crus (Second Growths) in de originele Bordeaux Wine Official Classification van 1855.
Château Cos d'Estournel produceert de gelijknamige grand vin, de tweede wijn sinds de vintage van 1994, Les Pagodes de Cos van de jongere wijnstokken van het landgoed, evenals Château Marbuzet van fruit van nabijgelegen percelen. Het pand grenst aan Château Lafite-Rothschild in de naburige gemeente Pauillac. De naam Cos verwijst naar een "heuvel van kiezelstenen" in het Gasconse dialect en de naam Cos d'Estournel werd in 1810 gegeven door Louis-Gaspard d'Estournel.
Het landgoed is in de loop van zijn geschiedenis verschillende keren van eigenaar veranderd, te beginnen in 1852 toen het werd gekocht door de Engelse bankier Charles Cecil Martyns. In 1869 werd het verkocht aan de Spaanse familie Errazu om 20 jaar later, in 1889, weer te worden verkocht aan de Hostein-familie uit Bordeaux. Door zijn huwelijk met Marie-Thérèse Hostein verwierf Louis-Victor Charmolue, die ook eigenaar was van Château Montrose, in 1894 de controle over Cos d'Estournel. In 1917 werd het verkocht aan Fernand Ginestet. Het kasteel is sindsdien in de familie Ginestet gebleven en werd in 1970 onderdeel van Domaines Prats, het gecombineerde bezit van de families Ginestet en Prats, en wordt gecontroleerd door Bruno Prats.
In juni 2008 werd aangekondigd dat Michel Reybier, de huidige eigenaar van Cos d'Estournel, Napa-wijnmakerij Chateau Montelena heeft gekocht.In november 2008 werd deze overeenkomst echter geannuleerd, de beëindiging van de transactie door Chateau Montelena zou te wijten zijn aan het feit dat Reybier Investments "niet in staat was geweest om aan zijn verplichtingen te voldoen". Van een landgoed van 100 hectare strekt het wijngaardgebied zich uit over 70 hectare (170 acres), verdeeld in 30 percelen, voornamelijk samengesteld uit de druivensoorten 60% Cabernet Sauvignon en 40% Merlot, met een kleine teelt van Cabernet Franc en Petit verdot die lijkt te weinig deelnemen aan de moderne productie. De jaarlijkse productie is typisch 32.000 kisten.
Trivia
Wijn Trivia
🍷 Genoten van deze wijnweetjes? Deel je nieuwe kennis met andere wijnliefhebbers!
Ontdek Wijn Trivia
Log in om interessante feiten over deze wijn te ontdekken en je kennis te vergroten.
Meld je aanDe vroegere eigenaar en naamgever Louis Gaspard d’Estournel stond bekend als de Maharadja van Saint-Estèphe. Hij decoreerde het kasteel in Indiase stijl, gaf grote feesten en leefde boven zijn stand. In 1852 was hij volledig berooid en moest hij zijn domein verkopen. Een jaar later stierf hij. Cos d'Estournel is misschien wel het Chateau met de meest nieuwe en geavanceerde techniek voor het maken van wijn. Van de pluk tot aan het rijpen van de flessen, alles wordt nauwkeurig nagegaan en met de grootste zorg uitgevoerd. Zo hebben ze een vinificatieprocess weten te creëren waarin de wijn wordt vervoerd zonder pompen. Alle handelingen worden namelijk middels zwaartekracht verricht.In 1855 heeft het Chateau de 2e Grand Cru Classé status verkregen
De oogst voor de Grand Vin van CHÂTEAU COS D'ESTOURNEL ST.-ESTÈPHE 2019 begon op 23 september en eindigde op 7 oktober.. De 2019 jaargang is een blend van 65% Cabernet Sauvignon en 35% Merlot (zonder Petit Verdot of Cabernet Franc dit jaar), de opbrengsten van deze wijn in 2019 waren 43 hectoliter per hectare, en rijpt op 55% nieuwe eik. De Cos d'Estournel 2019 is middelmatig tot diep granaat-paars gekleurd in het glas en stijgt uit het glas met levendige donkere frambozen, chocolade cake, zwarte bessengeuren plus nuances van rode rozen, wilde salie, pure chocolade en mieralen/ijzer met een vleugje houtrook. De medium tot volle smaak is strak, gespierd en gebouwd als een wolkenkrabber, met stevige, korrelige tannines en naadloze frisheid die de geconcentreerde smaken van zwart fruit ondersteunt, eindigend met ongelooflijke lengte en diepte. Deze wijn is zo mooi en legt duidelijk de nevenschikking vast tussen de perioden van droge hitte en die halleluja-momenten van verfrissende regen - de kenmerken van deze geweldige vintage. Parker eindigt zijn beoordeling met:"...It's a vinous masterpiece in the making"
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Verpakking opmerking | Kist |
---|---|
Wijnsoort | Rood |
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Estèphe |
Wijnhuis | Chateau Cos d'Estournel |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2026 |
Drinken tot | 2070 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 99 |
James Suckling rating | 99 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Parker
Rating
(97 - 99)+
Release Price
NA
Drink Date
NA
Reviewed by
Lisa Perrotti-Brown
Issue Date
3rd Jun 2020
Source
2019 Bordeaux Primeurs Flash Review 1, The Wine Advocate
Harvest for the grand vin began on the 23rd of September and finished on the 7th of October. Composed of 65% Cabernet Sauvignon and 35% Merlot (with no Petit Verdot or Cabernet Franc this year), yields for this wine in 2019 were 43 hectoliters per hectare, and it is aging in 55% new oak. It came in at an alcohol level of 14.02% and an IPT of 67. Medium to deep garnet-purple colored, the 2019 Cos d'Estournel soars out of the glass with vibrant black raspberries, Black Forest cake and crushed blackcurrants scents plus nuances of red roses, wild sage, dark chocolate and cast-iron pan with a waft of woodsmoke. The medium to full-bodied palate is taut, muscular and built like a skyscraper, with firm, grainy tannins and seamless freshness supporting the concentrated black fruit flavors, finishing with incredible length and depth. This wine so beautifully, clearly captures the juxtaposition between the periods of dry heat and those hallelujah moments of refreshing rain—the hallmarks of this great vintage. It's a vinous masterpiece in the making.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
97/100
97/100 – JANE ANSON (DECANTER)
97/100 – NEAL MARTIN (VINOUS)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Château Cos d'Estournel is een wijnmakerij in de appellatie Saint-Estèphe in de regio Bordeaux in Frankrijk. Het is ook de naam van de rode wijn die door deze accommodatie wordt geproduceerd. De hier geproduceerde wijn werd geclassificeerd als een van de vijftien Deuxièmes Crus (Second Growths) in de originele Bordeaux Wine Official Classification van 1855.
Château Cos d'Estournel produceert de gelijknamige grand vin, de tweede wijn sinds de vintage van 1994, Les Pagodes de Cos van de jongere wijnstokken van het landgoed, evenals Château Marbuzet van fruit van nabijgelegen percelen. Het pand grenst aan Château Lafite-Rothschild in de naburige gemeente Pauillac. De naam Cos verwijst naar een "heuvel van kiezelstenen" in het Gasconse dialect en de naam Cos d'Estournel werd in 1810 gegeven door Louis-Gaspard d'Estournel.
Het landgoed is in de loop van zijn geschiedenis verschillende keren van eigenaar veranderd, te beginnen in 1852 toen het werd gekocht door de Engelse bankier Charles Cecil Martyns. In 1869 werd het verkocht aan de Spaanse familie Errazu om 20 jaar later, in 1889, weer te worden verkocht aan de Hostein-familie uit Bordeaux. Door zijn huwelijk met Marie-Thérèse Hostein verwierf Louis-Victor Charmolue, die ook eigenaar was van Château Montrose, in 1894 de controle over Cos d'Estournel. In 1917 werd het verkocht aan Fernand Ginestet. Het kasteel is sindsdien in de familie Ginestet gebleven en werd in 1970 onderdeel van Domaines Prats, het gecombineerde bezit van de families Ginestet en Prats, en wordt gecontroleerd door Bruno Prats.
In juni 2008 werd aangekondigd dat Michel Reybier, de huidige eigenaar van Cos d'Estournel, Napa-wijnmakerij Chateau Montelena heeft gekocht.In november 2008 werd deze overeenkomst echter geannuleerd, de beëindiging van de transactie door Chateau Montelena zou te wijten zijn aan het feit dat Reybier Investments "niet in staat was geweest om aan zijn verplichtingen te voldoen". Van een landgoed van 100 hectare strekt het wijngaardgebied zich uit over 70 hectare (170 acres), verdeeld in 30 percelen, voornamelijk samengesteld uit de druivensoorten 60% Cabernet Sauvignon en 40% Merlot, met een kleine teelt van Cabernet Franc en Petit verdot die lijkt te weinig deelnemen aan de moderne productie. De jaarlijkse productie is typisch 32.000 kisten.
Wijn Trivia
🍷 Genoten van deze wijnweetjes? Deel je nieuwe kennis met andere wijnliefhebbers!
Ontdek Wijn Trivia
Log in om interessante feiten over deze wijn te ontdekken en je kennis te vergroten.
Meld je aan