2023 Weingut von Winning Sauvignon Blanc II

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2023 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (12.5%) |
Drink venster | 2025 - 2028 |
- Koop 6 voor 15,95 13,18 en bespaar 8%
Op voorraad
6 items beschikbaar
Nabestelling Informatie
Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
Omschrijving
Deze fijne ‘Sauvignon blanc II’ van het Duitste top wijnhuis: Weingut von Winning is een nieuwe versie van de Sauvignon Blanc, in een wat drogere en frissere stijl, met een fijne geur, kruisbessen, witte asperges, weelderig, vleugje grassigheid, licht exotisch, een fijn koolzuurbelletje, en een vrij droge smaak, rinsfris elegant. Mild droge, witte wijn. Ideaal als aperitief, bij groene asperges met geitenkaas, witschimmelkazen. De wijn is bleek, strogeel van kleur.
De wijngaarden van de Pfalz blijken ideaal voor de aanplant van Sauvignon Blanc. Von Winning heeft zijn Sauvignon Blanc neergezet op verschillende hellingen in het dorp Deidesheim, op een ondergrond van bontzandsteen. Dat levert een heerlijk lichtvoetige en elegante Sauvignon op. Door de koele zomers en het lange groeiseizoen zijn de wijnen mooi zacht en aromatisch van karakter. Deze ‘Sauvignon Blanc II’ is een nieuwe versie van de Sauvignon Blanc, in een wat drogere en frissere stijl, meer richting het type wijn dat ook in de Loirestreek wordt geproduceerd. De wijn wordt gemaakt in een lichtvoetige, fruitige stijl, met fijne zuren. Een heerlijk glas wit, heerlijk als aperitief, maar ook mooi bij lichtere gerechten.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Duitsland |
Regio | Pfalz |
Wijnhuis | Weingut von Winning |
Druif | Sauvignon Blanc |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2028 |
Alcohol % | 12.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Schroefdop |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 88 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Droog, Fris, Fruitig, Groen & grassig, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Professionele Recensies
Parker
88
Release Price
NA
Drink Date
2016 - 2020
Reviewed by
Stephan Reinhardt
Issue Date
31st Aug 2016
Source
226, The Wine Advocate
The 2015 Sauvignon Blanc Trocken Ii is clear, precise and fresh on the nose, with tropical fruit aromas like passion fruit intertwine with flint stone notes and refreshing lemon and apple flavors. Medium-bodied and very fruity on the palate, this is an elegant and refreshing Sauvignon with lime and grapefruit flavors, grip and power in the finish. Very good.
In contrast to the enormously rainy spring and early summer of 2016, the summer of 2015 included a long dry period in June and July in the Mittelhaardt, namely in Ruppertsberg, Deidesheim and Forst. The summer was "rather moderate" and "except for two very hot, but short periods, less warm than in 2003 and 2011," says Stephan Attmann. The Grosse Lage vineyards and the green-covered vineyards of the Niederberger domaine had "no stress with drought at all." The resulting wines have 13% alcohol at maximum, whereas many have 12.5%.
Due to rainfalls at the end of August and beginning of September, as well as the following moderate temperatures, the ripeness did not get on as quickly as we had initially feared. "The grapes didn't have the aroma nor sugar by the end of August," Stephan says. "The rain, however, caused a quick ripening process in September in all of our vineyards, no matter the grape variety. Everything went on together and became ripe at the same time in a week. We suddenly measured at least 90° Oechsle everywhere. At this stadium, botrytis started to spread as well, but we sorted all of the affected grapes out or used it for the very few noble sweet wines we produced in 2015."
The Winning Mannschaft picked the main part of the 2015 harvest between the second week of September and the end of the month, so in just three weeks. "Normally, we have four to six weeks, but in 2015 everything had to go very quick. We did not have any free weekend during this time; we were picking and pressing every single day between the early morning and the late night." All of the selections were made in the vineyard. The quantities were very good—"the best yield since my arrival here in 2007," Attmann says. His 2015s are completely sold out ex cellar, already…
Von Winning's 2015 Rieslings from Deidesheim are round, luscious and fruit intense, quite powerful and already accessible. The Forster, however, take their time—as usual. They are coolish and discreet on the nose, but really complex on the palate and demanding for longer bottle aging. The Sauvignon Blancs remain a marvel for me, the Pinot Blancs as well, but the Pinots Noirs are finally on a good way with the 2014 vintage. At least the 2014 Violette is spectacular in its exotic flavors and nature. It is not built like an intellectual Pinot or "red Riesling," but with a very sensual ripeness and velvety texture. It's a beauty!
The new MARMAR is a spectacular, new, dry Riesling from the Forster Ungeheuer. Pure and full of mineral tension, this is probably one of the finest Rieslings not only in the Pfalz, but in all of Germany. This is one of the rare wines that can compete with the 2015 Pechstein GG from von Buhl.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Von Winning is een Duitse wijnproducent gevestigd in de Pfalz. De Pfalz is een van de 13 wijnregio's van Duitsland en staat bekend om de productie van witte wijnen van hoge kwaliteit, vooral die gemaakt van Riesling.
Geschiedenis van Weingut Von Winning
Weingut Von Winning is in de loop der jaren enige keren van naam en eigenaar veranderd. Het werd opgericht onder de naam ‘Deinhard’, door Friedrich Deinhard (1812 – 1871) en zijn vrouw Auguste Jordan, nadat zij in 1848 een deel had geërfd van het domein van haar vader, Andreas Jordan’s. In Deidesheim wordt hier nog altijd over gesproken als de “Jordan’sche Teilung”, waarbij de wijngaarden van het wijngoed werden verdeeld onder zijn drie kinderen, een verdeling die tot op de dag van vandaag is blijven bestaan. Het wijngoed onder de naam Deinhard werd voortgezet door hun zoon Dr. Andreas Deinhard, en deze werd op zijn beurt opgevolgd door zijn dochter Emma, die het bedrijf vanaf 1907 leidde met haar echtgenoot, Kapitein Leopold von Winning. Onder zijn leiding beleefde het wijngoed hoogtijdagen. Het werd mede-oprichter van het “Deutscher Weinbauverband” en het “Verband der Naturwein-Versteigerer”, een vereniging die tegenwoordig zeer hoog staat aangeschreven onder de naam VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter). In deze periode was de naam van het domein veranderd in “Hauptmann von Winning’sches Edelweingut”. In 1918 werd het wijnbedrijf eigendom van Karl Josef Hoch uit Neustadt an der Weinstraße. De familie Von Winning stond hem niet toe de naam “von Winning” te gebruiken, zodat het zijn oude naam weer terugkreeg: Dr. Deinhard. In november 2007 werd de ondernemer Achim Niederberger de nieuwe eigenaar. Hij benoemde Stephan Attmann tot de nieuwe directeur. Hij wist binnen vijf jaar de drie wijnbedrijven die waren voortgekomen uit de “Jordan’sche Teilung” weer onder één dak te brengen. Hij werd niet alleen eigenaar van Dr. Deinhard, maar ook van de andere twee, Geheimer Rat Dr. von Bassermann-Jordan en Reichsrat von Buhl, ooit eigendom van Andreas Jordan. Hij werd daarmee de grootste eigenaar van privé-wijngaarden van Duitsland, met een totaal van 150 hectare. De drie bedrijven zullen overigens volledig onafhankelijk van elkaar blijven opereren en zich onafhankelijk ontwikkelen.
Weingut Von Winning's productie
De totale jaarproductie bedraagt tussen de 250.000 en 300.000 flessen. De Riesling is verreweg de belangrijkste druif van het domein, met een aangeplant oppervlak van meer dan 80% van de in totaal 38 hectare wijngaarden. Daarnaast vinden we op de hellingen van het domein Pinot Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Gewurztraminer en Muscatel. Verder worden Pinot Noir gemaakt en een rode blend. Sauvignon blanc zit sinds 2008 eveneens in het assortiment, omdat deze druif perfect gedijt op de lichtere gronden van de streek, met een hoog gehalte aan zand en kiezel. De ruime aanplant van riesling heeft alles te maken met de bijzondere klasse van het terroir van het domein. Maar liefst 10 hectare van het wijngoed zijn geklasseerd als ‘Großes Gewächs’, de Duitse versie van het Franse begrip Grand Cru. In de wijngaarden wordt volledig volgens duurzame principes gewerkt, alles gericht op kwaliteit, zodat perfect rijpe en aromatische druiven kunnen worden geoogst. Bij het jonge en gemotiveerde team staat alles in het teken van kwaliteit, uiteraard geholpen door de investeringskracht van Achim Niederberger. Het streven naar perfectie uit zich zowel bij het werk in de wijngaard als in de kelder.
Ecosysteem van Von Winning
In de wijngaard wordt er alles aan gedaan om het ecosysteem van de wijngaarden niet te verstoren, maar te ondersteunen. De druiven wortelen diep, zodat zij het bijzondere karakter van het terroir in de wijnen perfect tot uitdrukking weten te brengen. En daardoor zijn ze ook in staat onder moeilijke omstandigheden, zoals extreme droogte of zware regenval, perfect te gedijen. Ze hebben daarnaast geen last van watergebrek door de onderbegroeiing in de wijngaard, een schitterende bloemenpracht in de zomer. Dat is de manier om duurzaam te werken, en te zorgen voor wijngaarden waarin het natuurlijke evenwicht centraal staat. In de kelder wordt het principe gehanteerd van zo min mogelijk manipulatie van de wijn. Voor de topwijnen wordt gewerkt met een minimale filtering, een natuurlijke en spontane vergisting en het weglaten van middelen om de wijn te klaren. Dit zorgt voor wijnen met een authentiek karakter, in een elegante stijl, die zich onderscheiden van de massa. De werkwijze in wijngaard en kelder biedt dan ook de garantie dat hier wijnen worden gemaakt met een bijzonder karakter.
Deze fijne ‘Sauvignon blanc II’ van het Duitste top wijnhuis: Weingut von Winning is een nieuwe versie van de Sauvignon Blanc, in een wat drogere en frissere stijl, met een fijne geur, kruisbessen, witte asperges, weelderig, vleugje grassigheid, licht exotisch, een fijn koolzuurbelletje, en een vrij droge smaak, rinsfris elegant. Mild droge, witte wijn. Ideaal als aperitief, bij groene asperges met geitenkaas, witschimmelkazen. De wijn is bleek, strogeel van kleur.
De wijngaarden van de Pfalz blijken ideaal voor de aanplant van Sauvignon Blanc. Von Winning heeft zijn Sauvignon Blanc neergezet op verschillende hellingen in het dorp Deidesheim, op een ondergrond van bontzandsteen. Dat levert een heerlijk lichtvoetige en elegante Sauvignon op. Door de koele zomers en het lange groeiseizoen zijn de wijnen mooi zacht en aromatisch van karakter. Deze ‘Sauvignon Blanc II’ is een nieuwe versie van de Sauvignon Blanc, in een wat drogere en frissere stijl, meer richting het type wijn dat ook in de Loirestreek wordt geproduceerd. De wijn wordt gemaakt in een lichtvoetige, fruitige stijl, met fijne zuren. Een heerlijk glas wit, heerlijk als aperitief, maar ook mooi bij lichtere gerechten.
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Duitsland |
Regio | Pfalz |
Wijnhuis | Weingut von Winning |
Druif | Sauvignon Blanc |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2028 |
Alcohol % | 12.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Schroefdop |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 88 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Droog, Fris, Fruitig, Groen & grassig, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Parker
88
Release Price
NA
Drink Date
2016 - 2020
Reviewed by
Stephan Reinhardt
Issue Date
31st Aug 2016
Source
226, The Wine Advocate
The 2015 Sauvignon Blanc Trocken Ii is clear, precise and fresh on the nose, with tropical fruit aromas like passion fruit intertwine with flint stone notes and refreshing lemon and apple flavors. Medium-bodied and very fruity on the palate, this is an elegant and refreshing Sauvignon with lime and grapefruit flavors, grip and power in the finish. Very good.
In contrast to the enormously rainy spring and early summer of 2016, the summer of 2015 included a long dry period in June and July in the Mittelhaardt, namely in Ruppertsberg, Deidesheim and Forst. The summer was "rather moderate" and "except for two very hot, but short periods, less warm than in 2003 and 2011," says Stephan Attmann. The Grosse Lage vineyards and the green-covered vineyards of the Niederberger domaine had "no stress with drought at all." The resulting wines have 13% alcohol at maximum, whereas many have 12.5%.
Due to rainfalls at the end of August and beginning of September, as well as the following moderate temperatures, the ripeness did not get on as quickly as we had initially feared. "The grapes didn't have the aroma nor sugar by the end of August," Stephan says. "The rain, however, caused a quick ripening process in September in all of our vineyards, no matter the grape variety. Everything went on together and became ripe at the same time in a week. We suddenly measured at least 90° Oechsle everywhere. At this stadium, botrytis started to spread as well, but we sorted all of the affected grapes out or used it for the very few noble sweet wines we produced in 2015."
The Winning Mannschaft picked the main part of the 2015 harvest between the second week of September and the end of the month, so in just three weeks. "Normally, we have four to six weeks, but in 2015 everything had to go very quick. We did not have any free weekend during this time; we were picking and pressing every single day between the early morning and the late night." All of the selections were made in the vineyard. The quantities were very good—"the best yield since my arrival here in 2007," Attmann says. His 2015s are completely sold out ex cellar, already…
Von Winning's 2015 Rieslings from Deidesheim are round, luscious and fruit intense, quite powerful and already accessible. The Forster, however, take their time—as usual. They are coolish and discreet on the nose, but really complex on the palate and demanding for longer bottle aging. The Sauvignon Blancs remain a marvel for me, the Pinot Blancs as well, but the Pinots Noirs are finally on a good way with the 2014 vintage. At least the 2014 Violette is spectacular in its exotic flavors and nature. It is not built like an intellectual Pinot or "red Riesling," but with a very sensual ripeness and velvety texture. It's a beauty!
The new MARMAR is a spectacular, new, dry Riesling from the Forster Ungeheuer. Pure and full of mineral tension, this is probably one of the finest Rieslings not only in the Pfalz, but in all of Germany. This is one of the rare wines that can compete with the 2015 Pechstein GG from von Buhl.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Von Winning is een Duitse wijnproducent gevestigd in de Pfalz. De Pfalz is een van de 13 wijnregio's van Duitsland en staat bekend om de productie van witte wijnen van hoge kwaliteit, vooral die gemaakt van Riesling.
Geschiedenis van Weingut Von Winning
Weingut Von Winning is in de loop der jaren enige keren van naam en eigenaar veranderd. Het werd opgericht onder de naam ‘Deinhard’, door Friedrich Deinhard (1812 – 1871) en zijn vrouw Auguste Jordan, nadat zij in 1848 een deel had geërfd van het domein van haar vader, Andreas Jordan’s. In Deidesheim wordt hier nog altijd over gesproken als de “Jordan’sche Teilung”, waarbij de wijngaarden van het wijngoed werden verdeeld onder zijn drie kinderen, een verdeling die tot op de dag van vandaag is blijven bestaan. Het wijngoed onder de naam Deinhard werd voortgezet door hun zoon Dr. Andreas Deinhard, en deze werd op zijn beurt opgevolgd door zijn dochter Emma, die het bedrijf vanaf 1907 leidde met haar echtgenoot, Kapitein Leopold von Winning. Onder zijn leiding beleefde het wijngoed hoogtijdagen. Het werd mede-oprichter van het “Deutscher Weinbauverband” en het “Verband der Naturwein-Versteigerer”, een vereniging die tegenwoordig zeer hoog staat aangeschreven onder de naam VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter). In deze periode was de naam van het domein veranderd in “Hauptmann von Winning’sches Edelweingut”. In 1918 werd het wijnbedrijf eigendom van Karl Josef Hoch uit Neustadt an der Weinstraße. De familie Von Winning stond hem niet toe de naam “von Winning” te gebruiken, zodat het zijn oude naam weer terugkreeg: Dr. Deinhard. In november 2007 werd de ondernemer Achim Niederberger de nieuwe eigenaar. Hij benoemde Stephan Attmann tot de nieuwe directeur. Hij wist binnen vijf jaar de drie wijnbedrijven die waren voortgekomen uit de “Jordan’sche Teilung” weer onder één dak te brengen. Hij werd niet alleen eigenaar van Dr. Deinhard, maar ook van de andere twee, Geheimer Rat Dr. von Bassermann-Jordan en Reichsrat von Buhl, ooit eigendom van Andreas Jordan. Hij werd daarmee de grootste eigenaar van privé-wijngaarden van Duitsland, met een totaal van 150 hectare. De drie bedrijven zullen overigens volledig onafhankelijk van elkaar blijven opereren en zich onafhankelijk ontwikkelen.
Weingut Von Winning's productie
De totale jaarproductie bedraagt tussen de 250.000 en 300.000 flessen. De Riesling is verreweg de belangrijkste druif van het domein, met een aangeplant oppervlak van meer dan 80% van de in totaal 38 hectare wijngaarden. Daarnaast vinden we op de hellingen van het domein Pinot Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Gewurztraminer en Muscatel. Verder worden Pinot Noir gemaakt en een rode blend. Sauvignon blanc zit sinds 2008 eveneens in het assortiment, omdat deze druif perfect gedijt op de lichtere gronden van de streek, met een hoog gehalte aan zand en kiezel. De ruime aanplant van riesling heeft alles te maken met de bijzondere klasse van het terroir van het domein. Maar liefst 10 hectare van het wijngoed zijn geklasseerd als ‘Großes Gewächs’, de Duitse versie van het Franse begrip Grand Cru. In de wijngaarden wordt volledig volgens duurzame principes gewerkt, alles gericht op kwaliteit, zodat perfect rijpe en aromatische druiven kunnen worden geoogst. Bij het jonge en gemotiveerde team staat alles in het teken van kwaliteit, uiteraard geholpen door de investeringskracht van Achim Niederberger. Het streven naar perfectie uit zich zowel bij het werk in de wijngaard als in de kelder.
Ecosysteem van Von Winning
In de wijngaard wordt er alles aan gedaan om het ecosysteem van de wijngaarden niet te verstoren, maar te ondersteunen. De druiven wortelen diep, zodat zij het bijzondere karakter van het terroir in de wijnen perfect tot uitdrukking weten te brengen. En daardoor zijn ze ook in staat onder moeilijke omstandigheden, zoals extreme droogte of zware regenval, perfect te gedijen. Ze hebben daarnaast geen last van watergebrek door de onderbegroeiing in de wijngaard, een schitterende bloemenpracht in de zomer. Dat is de manier om duurzaam te werken, en te zorgen voor wijngaarden waarin het natuurlijke evenwicht centraal staat. In de kelder wordt het principe gehanteerd van zo min mogelijk manipulatie van de wijn. Voor de topwijnen wordt gewerkt met een minimale filtering, een natuurlijke en spontane vergisting en het weglaten van middelen om de wijn te klaren. Dit zorgt voor wijnen met een authentiek karakter, in een elegante stijl, die zich onderscheiden van de massa. De werkwijze in wijngaard en kelder biedt dan ook de garantie dat hier wijnen worden gemaakt met een bijzonder karakter.