Filteren

Pfalz

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 58

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De Pfalz is een van de belangrijkste wijngebieden van Duitsland, gelegen in het zuidwestelijke deel van het land. Het is na de Moezel het grootste wijnproducerende gebied van Duitsland. De Pfalz staat bekend om zijn schilderachtige landschappen, historische steden en vooral zijn gevarieerde en hoogwaardige wijnen.

Meer informatie over Pfalz

Terroir en klimaat

De Pfalz profiteert van een uniek klimaat dat wordt beïnvloed door de nabijheid van de Rijn en het Haardtgebergte. De regio ervaart een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters, waardoor optimale omstandigheden voor de druiventeelt worden bevorderd. De vruchtbare bodems, die variëren van kalksteen en zandsteen tot leem en klei, dragen bij aan het rijke scala aan smaken dat te vinden is in de wijnen uit de Pfalz.

Druivensoorten

In de Pfalz gedijt een breed scala aan druivensoorten, wat de toewijding van de regio aan diversiteit weerspiegelt. Terwijl Riesling de vlaggenschipdruif blijft en uitzonderlijke droge, halfdroge en zoete wijnen kan produceren, staat de Pfalz ook bekend om zijn succes met andere witte druivensoorten zoals Pinot Blanc, Pinot Gris en Müller-Thurgau. Bovendien krijgen rode druivensoorten zoals Spätburgunder (Pinot Noir), Dornfelder en Portugieser erkenning voor hun kwaliteit en expressie van het Pfalz-terroir.

Subregio's

De Pfalz is onderverdeeld in verschillende afzonderlijke subregio's, die elk hun eigen karakter aan de wijnen bijdragen:

Südliche Weinstraße (Zuidelijke Wijnroute): Deze subregio staat bekend om zijn warme klimaat, diverse bodems en een focus op zowel witte als rode druivensoorten. Het is een van de meest zuidelijke delen van de Pfalz.

Mittelhaardt-Deutsche Weinstraße (Midden Haardt-Duitse wijnroute): Gelegen langs het Haardt-gebergte profiteert deze subregio van de beschermende invloed van de heuvels. Het staat bekend om zijn hoogwaardige Riesling-wijnen.

Pfalzgau: Gelegen in het noordelijke deel van de Pfalz, staat Pfalzgau bekend om zijn diverse bodems en produceert een verscheidenheid aan wijnen, waaronder opmerkelijke Rieslings en Pinot Noirs.

Pfalz-Weinstraße (Pfalz-wijnroute): Deze subregio volgt de Duitse wijnroute en is een populaire bestemming voor wijntoerisme. Het omvat verschillende pittoreske dorpjes en wijngaarden.

De toewijding van de Pfalz aan innovatie, duurzaamheid en kwaliteitswijnbereiding heeft het gepositioneerd als een dynamische en gerespecteerde speler in de mondiale wijnindustrie. Met een focus op zowel traditionele als moderne wijnbereidingstechnieken blijven Pfalz-wijnen wijnliefhebbers over de hele wereld boeien.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!