2022 Mas Martinet Pesseroles Brisat

rotation
biodynamisch

Niet op voorraad

Momenteel niet beschikbaar

Stuur mij een e-mail als dit product terug is in voorraad

Omschrijving

chevron-down

In 1981 werd Mas Martinet geboren, een levensproject en een droom die uitkomt. Het merk is het resultaat van de passie van Josep Lluís Pérez en Montse Ovejero en inmiddels is dit in handen van de hele familie Josep Lluís, Montse, Sara, Núria, Adrià, Marc, Jordi, Armando, Pilar. De unieke wijnen van Mas Martinet in Priorat hebben gigantisch bewaarpotentieel. Reeds meer dan 25 jaar troont Martinet aan de top van de appelatie Priorat. Sinds enkele jaren heeft vader Pérez zich terug getrokken uit Mas Martinet en worden de wijnen gevinifieerd door Sara Perez (zie ook Venus, Dido en Gratallops). Sara is ook de echtgenote van een andere Icoon namelijk Rene Barbier Jr bekend van Clos Mogador en Rene en Sara maken ook nog eens wijnen onder hun eigen namen namelijk onder Sara Pérez y René Barbier. Natuurlijk voeren wij ook deze wijnen.

De Pesseroles Brisat is een opvallende oranje, troebele wijn met veel karakter. Het is een witte wijn met schilcontact (ook wel orange wine genoemd), gemaakt van een blend van: 42% Garnatxa blanca, 35% Picapoll and 23% Pedro Ximenes.  Alle druiven werden tegelijkertijd geoogst, met volledige trossen gefermenteerd gedurende enkele weken.

De neus is uitgesproken en duidelijk beïnvloed door het contact met de schillen, met aroma's van: Perzik, kweepeer, bijenwas, stuifmeel en een aardse toets. Volgens wijnmaakster Sara Pérez verdwijnen deze primaire geuren pas na ongeveer zeven jaar, waarna er tonen ontstaan die doen denken aan petroleum, vergelijkbaar met Rieslings van leisteenbodems (zoals in Duitsland). In de mond is de wijn Tanninerijk (zeldzaam voor een witte wijn), Vol en gespannen, met veel structuur. De Mas Martinet Pesseroles Brisat is een uitgesproken gastronomische wijn, ideaal voor foodpairing

WEETJE: In de tab 'Bijlagen' vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor 'Afhalen' op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.

Specificaties

chevron-down
Wijnsoort Wit
Land Spanje
Regio Catalunya
Appellatie Priorat (Appellatie)
Wijnhuis Mas Martinet
Druif Garnacha, Grenache Gris, Pedro Ximenez, Picpoul
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2022
Drinken vanaf 2025
Drinken tot 2035
Alcohol % 12.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 94
Vinous rating 93
Smaakprofiel Aards, Boers, Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Tannines, Vol
Drink momenten Indruk maken, Lekker luxe, Open haard

Professionele Recensies

chevron-down

Parker

94

Vinous

93

Wijnhuis

chevron-down

In 1981 werd Mas Martinet geboren, een levensproject en een droom die uitkomt. Het merk is het resultaat van de passie van Josep Lluís Pérez en Montse Ovejero en inmiddels is dit in handen van de hele familie Josep Lluís, Montse, Sara, Núria, Adrià, Marc, Jordi, Armando, Pilar. De unieke wijnen van Mas Martinet in Priorat hebben gigantisch bewaarpotentieel. Reeds meer dan 25 jaar troont Martinet aan de top van de appelatie Priorat. Sinds enkele jaren heeft vader Pérez zich terug getrokken uit Mas Martinet en worden de wijnen gevinifieerd door Sara Perez (zie ook Venus, Dido en Gratallops). Sara is ook de echtgenote van een andere Icoon namelijk Rene Barbier Jr bekend van Clos Mogador en Rene en Sara maken ook nog eens wijnen onder hun eigen namen namelijk onder Sara Pérez y René Barbier. Natuurlijk voeren wij ook deze wijnen.

Op Mas Martinet zijn alle chemicaliën in de wijngaarden verbannen. Sara en haar team van Martinet zijn altijd op zoek naar nieuwe gezichtspunten, met een cultuur gebaseerd op balans, duurzaamheid en harmonie met de natuur. Zeer toegewijd aan traditie, aan het milieu en aan mensen. Ze recupereren sommige variëteiten en vinden sommige processen en materialen opnieuw uit volgens de principes van agro-ecologie en minimale interventie met maximaal respect voor de mensen die eraan werken. Ze bewerken de gewassen op een milieuvriendelijke manier, waarbij ze zo respectvol mogelijk omgaan met de processen. Voorbeelden zijn bijv het kweken peulvruchten en wilde soorten bloemen en struiken om zo voor voedsel te zorgen voor de gehele keten. ze baseren ons op de maankalender om de natuurlijke behandelingen die we in de wijngaard gebruiken, zoals compost en kruideninfusies, te optimaliseren (bio-dynamisch).

Clos Martinet is afkomstig van de percelen van het landgoed Mas d’en Martinet, gelegen in het wijngebied van het stadje Gratallops. Het land, dat leisteen bevat, en de verschillende blootstellingen van de wijngaard geven deze wijn elk jaar het typische karakter van een landgoed. Garnatxa Negra, Cariñnyena, Garnatxa Peluda en Sirà, Merlot en Cabernet Sauvignon.

De wijnpers is unaniem lovend over de wijnen van dit iconisch huis. Wijnen die punten krijgen dicht tegen de maximale grens van 100 punten is eerder standaard dan uitzondering. Aanbod van de relatief kleine postzegel wijngaarden is zeer beperkt en bewaar-potentieel van de wijnen is ongekend lang.

Bijlagen

chevron-down