2022 Mas Martinet Pesseroles Brisat

Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | |
Appellatie | Priorat (Appellatie) |
Wijnhuis | |
Jaar | 2022 |
Druif | , , Pedro Ximenez, |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (12.5%) |
Drink venster | 2025 - 2035 |
Niet op voorraad
Momenteel niet beschikbaar
Stuur mij een e-mail als dit product terug is in voorraad
Omschrijving
In 1981 werd Mas Martinet geboren, een levensproject en een droom die uitkomt. Het merk is het resultaat van de passie van Josep Lluís Pérez en Montse Ovejero en inmiddels is dit in handen van de hele familie Josep Lluís, Montse, Sara, Núria, Adrià, Marc, Jordi, Armando, Pilar. De unieke wijnen van Mas Martinet in Priorat hebben gigantisch bewaarpotentieel. Reeds meer dan 25 jaar troont Martinet aan de top van de appelatie Priorat. Sinds enkele jaren heeft vader Pérez zich terug getrokken uit Mas Martinet en worden de wijnen gevinifieerd door Sara Perez (zie ook Venus, Dido en Gratallops). Sara is ook de echtgenote van een andere Icoon namelijk Rene Barbier Jr bekend van Clos Mogador en Rene en Sara maken ook nog eens wijnen onder hun eigen namen namelijk onder Sara Pérez y René Barbier. Natuurlijk voeren wij ook deze wijnen.
De Pesseroles Brisat is een opvallende oranje, troebele wijn met veel karakter. Het is een witte wijn met schilcontact (ook wel orange wine genoemd), gemaakt van een blend van: 42% Garnatxa blanca, 35% Picapoll and 23% Pedro Ximenes. Alle druiven werden tegelijkertijd geoogst, met volledige trossen gefermenteerd gedurende enkele weken.
De neus is uitgesproken en duidelijk beïnvloed door het contact met de schillen, met aroma's van: Perzik, kweepeer, bijenwas, stuifmeel en een aardse toets. Volgens wijnmaakster Sara Pérez verdwijnen deze primaire geuren pas na ongeveer zeven jaar, waarna er tonen ontstaan die doen denken aan petroleum, vergelijkbaar met Rieslings van leisteenbodems (zoals in Duitsland). In de mond is de wijn Tanninerijk (zeldzaam voor een witte wijn), Vol en gespannen, met veel structuur. De Mas Martinet Pesseroles Brisat is een uitgesproken gastronomische wijn, ideaal voor foodpairing
WEETJE: In de tab 'Bijlagen' vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor 'Afhalen' op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Catalunya |
Appellatie | Priorat (Appellatie) |
Wijnhuis | Mas Martinet |
Druif | Garnacha, Grenache Gris, Pedro Ximenez, Picpoul |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2035 |
Alcohol % | 12.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 94 |
Vinous rating | 93 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 94
Reviewed by:
Luis Gutiérrez
Release Price:
$60
Drink Date:
2025 - 2031
The very orange and cloudy 2021 Pesseroles Brisat is a characterful skin-contact white produced with a blend of 30% each Garnacha Blanca and Picapoll Blanco and the rest Pedro Ximenes, Cariñena Blanca, Trepat Blanc and Xarel.lo, all harvested and fermented together with full clusters for a couple of weeks. It has a characterful nose that is very much marked by the skins, with notes of peach, quince, beeswax, pollen and an earthy touch. These sensations, Sara Pérez told me, take seven years to go away, and then come notes reminiscent of petrol, similar to other whites from slate soils (Germany). The palate is seriously tannic and with volume and tension, making it a very gastronomic wine. It has 12.78% alcohol, so it didn't reach the minimum alcohol required by the Priorat appellation. It was bottled in March 2023. One day, I have to taste this wine from 2014 to see the evolution. Only 750 bottles produced. It was bottled in March 2023.
Mas Martinet is the project from the Pérez Ovejero family, where they work 25 hectares of vineyards and produce 60,000 bottles. They learned a lot from the 2021 vintage, a year with plenty of water (more than the actual rain total, because there was 60 centimeters of snow that didn't compute in the annual rainfall), and they discovered that they could keep the character of the wines with less ripeness in the grapes. There are two wines that were denied the appellation of origin because they don't reach the minimum alcohol required by the appellation.
Published: May 16, 2024
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
93
Drinking Window
2025 - 2031
From: From Revolution to Evolution: The Garnatxas and Cariñenas of Priorat & Montsant (Nov 2024)
The 2021 Pesseroles Brisat is a blend of Picapoll Blanc, Pedro Ximénez and Garnatxa Blanca, sourced from Gratallops in Priorat. This orange wine was soaked on the skins for three weeks and with the stems for three months. It builds aromas of apricot and vermouth-like herbs, offering a taut and tannic yet refreshing mouthfeel. Brimming with energy and a distinctive “hippie" vibe, this unique wine was kissed by the sun in the slate soils of Priorat.
- By Joaquín Hidalgo on November 2024
Josep Lluis Pérez is one of the oenologists who changed the history of Priorat with his technical expertise and his nose for a unique style. Trained as a biologist, Pérez founded Más Martinet in the early 1990s and a school of oenology soon thereafter. It’s widely held that everyone who makes wine in the region today has come under his influence at some point, including his daughter, Sara Pérez, who has taken over oenology duties at the winery. A woman with a strong character and her own ideas, Sara Pérez has set Mas Martinet on a clear path as to which varieties and soils are best for their wines, also instilling a firm set of principles. Vineyards such as Pesseroles (planted in 1939 in the foothills) and Els Esurçons (which climbs up the hills along pure slate terraces), yield strong examples of the house’s talents. Working in an increasingly radical style, today, Mas Martinet uses barely any sulfites, produces Brisat (orange) wines and crafts less concentrated Garnatxas than those seen in the past. The resulting wines bear vibrant, energetic, modern profiles, as seen in Clos Martinet, Camí de Pesseroles and Els Escurçons.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
In 1981 werd Mas Martinet geboren, een levensproject en een droom die uitkomt. Het merk is het resultaat van de passie van Josep Lluís Pérez en Montse Ovejero en inmiddels is dit in handen van de hele familie Josep Lluís, Montse, Sara, Núria, Adrià, Marc, Jordi, Armando, Pilar. De unieke wijnen van Mas Martinet in Priorat hebben gigantisch bewaarpotentieel. Reeds meer dan 25 jaar troont Martinet aan de top van de appelatie Priorat. Sinds enkele jaren heeft vader Pérez zich terug getrokken uit Mas Martinet en worden de wijnen gevinifieerd door Sara Perez (zie ook Venus, Dido en Gratallops). Sara is ook de echtgenote van een andere Icoon namelijk Rene Barbier Jr bekend van Clos Mogador en Rene en Sara maken ook nog eens wijnen onder hun eigen namen namelijk onder Sara Pérez y René Barbier. Natuurlijk voeren wij ook deze wijnen.
Op Mas Martinet zijn alle chemicaliën in de wijngaarden verbannen. Sara en haar team van Martinet zijn altijd op zoek naar nieuwe gezichtspunten, met een cultuur gebaseerd op balans, duurzaamheid en harmonie met de natuur. Zeer toegewijd aan traditie, aan het milieu en aan mensen. Ze recupereren sommige variëteiten en vinden sommige processen en materialen opnieuw uit volgens de principes van agro-ecologie en minimale interventie met maximaal respect voor de mensen die eraan werken. Ze bewerken de gewassen op een milieuvriendelijke manier, waarbij ze zo respectvol mogelijk omgaan met de processen. Voorbeelden zijn bijv het kweken peulvruchten en wilde soorten bloemen en struiken om zo voor voedsel te zorgen voor de gehele keten. ze baseren ons op de maankalender om de natuurlijke behandelingen die we in de wijngaard gebruiken, zoals compost en kruideninfusies, te optimaliseren (bio-dynamisch).
Clos Martinet is afkomstig van de percelen van het landgoed Mas d’en Martinet, gelegen in het wijngebied van het stadje Gratallops. Het land, dat leisteen bevat, en de verschillende blootstellingen van de wijngaard geven deze wijn elk jaar het typische karakter van een landgoed. Garnatxa Negra, Cariñnyena, Garnatxa Peluda en Sirà, Merlot en Cabernet Sauvignon.
De wijnpers is unaniem lovend over de wijnen van dit iconisch huis. Wijnen die punten krijgen dicht tegen de maximale grens van 100 punten is eerder standaard dan uitzondering. Aanbod van de relatief kleine postzegel wijngaarden is zeer beperkt en bewaar-potentieel van de wijnen is ongekend lang.
In 1981 werd Mas Martinet geboren, een levensproject en een droom die uitkomt. Het merk is het resultaat van de passie van Josep Lluís Pérez en Montse Ovejero en inmiddels is dit in handen van de hele familie Josep Lluís, Montse, Sara, Núria, Adrià, Marc, Jordi, Armando, Pilar. De unieke wijnen van Mas Martinet in Priorat hebben gigantisch bewaarpotentieel. Reeds meer dan 25 jaar troont Martinet aan de top van de appelatie Priorat. Sinds enkele jaren heeft vader Pérez zich terug getrokken uit Mas Martinet en worden de wijnen gevinifieerd door Sara Perez (zie ook Venus, Dido en Gratallops). Sara is ook de echtgenote van een andere Icoon namelijk Rene Barbier Jr bekend van Clos Mogador en Rene en Sara maken ook nog eens wijnen onder hun eigen namen namelijk onder Sara Pérez y René Barbier. Natuurlijk voeren wij ook deze wijnen.
De Pesseroles Brisat is een opvallende oranje, troebele wijn met veel karakter. Het is een witte wijn met schilcontact (ook wel orange wine genoemd), gemaakt van een blend van: 42% Garnatxa blanca, 35% Picapoll and 23% Pedro Ximenes. Alle druiven werden tegelijkertijd geoogst, met volledige trossen gefermenteerd gedurende enkele weken.
De neus is uitgesproken en duidelijk beïnvloed door het contact met de schillen, met aroma's van: Perzik, kweepeer, bijenwas, stuifmeel en een aardse toets. Volgens wijnmaakster Sara Pérez verdwijnen deze primaire geuren pas na ongeveer zeven jaar, waarna er tonen ontstaan die doen denken aan petroleum, vergelijkbaar met Rieslings van leisteenbodems (zoals in Duitsland). In de mond is de wijn Tanninerijk (zeldzaam voor een witte wijn), Vol en gespannen, met veel structuur. De Mas Martinet Pesseroles Brisat is een uitgesproken gastronomische wijn, ideaal voor foodpairing
WEETJE: In de tab 'Bijlagen' vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor 'Afhalen' op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Catalunya |
Appellatie | Priorat (Appellatie) |
Wijnhuis | Mas Martinet |
Druif | Garnacha, Grenache Gris, Pedro Ximenez, Picpoul |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2035 |
Alcohol % | 12.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 94 |
Vinous rating | 93 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Parker
The Wine Advocate
RP 94
Reviewed by:
Luis Gutiérrez
Release Price:
$60
Drink Date:
2025 - 2031
The very orange and cloudy 2021 Pesseroles Brisat is a characterful skin-contact white produced with a blend of 30% each Garnacha Blanca and Picapoll Blanco and the rest Pedro Ximenes, Cariñena Blanca, Trepat Blanc and Xarel.lo, all harvested and fermented together with full clusters for a couple of weeks. It has a characterful nose that is very much marked by the skins, with notes of peach, quince, beeswax, pollen and an earthy touch. These sensations, Sara Pérez told me, take seven years to go away, and then come notes reminiscent of petrol, similar to other whites from slate soils (Germany). The palate is seriously tannic and with volume and tension, making it a very gastronomic wine. It has 12.78% alcohol, so it didn't reach the minimum alcohol required by the Priorat appellation. It was bottled in March 2023. One day, I have to taste this wine from 2014 to see the evolution. Only 750 bottles produced. It was bottled in March 2023.
Mas Martinet is the project from the Pérez Ovejero family, where they work 25 hectares of vineyards and produce 60,000 bottles. They learned a lot from the 2021 vintage, a year with plenty of water (more than the actual rain total, because there was 60 centimeters of snow that didn't compute in the annual rainfall), and they discovered that they could keep the character of the wines with less ripeness in the grapes. There are two wines that were denied the appellation of origin because they don't reach the minimum alcohol required by the appellation.
Published: May 16, 2024
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
93
Drinking Window
2025 - 2031
From: From Revolution to Evolution: The Garnatxas and Cariñenas of Priorat & Montsant (Nov 2024)
The 2021 Pesseroles Brisat is a blend of Picapoll Blanc, Pedro Ximénez and Garnatxa Blanca, sourced from Gratallops in Priorat. This orange wine was soaked on the skins for three weeks and with the stems for three months. It builds aromas of apricot and vermouth-like herbs, offering a taut and tannic yet refreshing mouthfeel. Brimming with energy and a distinctive “hippie" vibe, this unique wine was kissed by the sun in the slate soils of Priorat.
- By Joaquín Hidalgo on November 2024
Josep Lluis Pérez is one of the oenologists who changed the history of Priorat with his technical expertise and his nose for a unique style. Trained as a biologist, Pérez founded Más Martinet in the early 1990s and a school of oenology soon thereafter. It’s widely held that everyone who makes wine in the region today has come under his influence at some point, including his daughter, Sara Pérez, who has taken over oenology duties at the winery. A woman with a strong character and her own ideas, Sara Pérez has set Mas Martinet on a clear path as to which varieties and soils are best for their wines, also instilling a firm set of principles. Vineyards such as Pesseroles (planted in 1939 in the foothills) and Els Esurçons (which climbs up the hills along pure slate terraces), yield strong examples of the house’s talents. Working in an increasingly radical style, today, Mas Martinet uses barely any sulfites, produces Brisat (orange) wines and crafts less concentrated Garnatxas than those seen in the past. The resulting wines bear vibrant, energetic, modern profiles, as seen in Clos Martinet, Camí de Pesseroles and Els Escurçons.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
In 1981 werd Mas Martinet geboren, een levensproject en een droom die uitkomt. Het merk is het resultaat van de passie van Josep Lluís Pérez en Montse Ovejero en inmiddels is dit in handen van de hele familie Josep Lluís, Montse, Sara, Núria, Adrià, Marc, Jordi, Armando, Pilar. De unieke wijnen van Mas Martinet in Priorat hebben gigantisch bewaarpotentieel. Reeds meer dan 25 jaar troont Martinet aan de top van de appelatie Priorat. Sinds enkele jaren heeft vader Pérez zich terug getrokken uit Mas Martinet en worden de wijnen gevinifieerd door Sara Perez (zie ook Venus, Dido en Gratallops). Sara is ook de echtgenote van een andere Icoon namelijk Rene Barbier Jr bekend van Clos Mogador en Rene en Sara maken ook nog eens wijnen onder hun eigen namen namelijk onder Sara Pérez y René Barbier. Natuurlijk voeren wij ook deze wijnen.
Op Mas Martinet zijn alle chemicaliën in de wijngaarden verbannen. Sara en haar team van Martinet zijn altijd op zoek naar nieuwe gezichtspunten, met een cultuur gebaseerd op balans, duurzaamheid en harmonie met de natuur. Zeer toegewijd aan traditie, aan het milieu en aan mensen. Ze recupereren sommige variëteiten en vinden sommige processen en materialen opnieuw uit volgens de principes van agro-ecologie en minimale interventie met maximaal respect voor de mensen die eraan werken. Ze bewerken de gewassen op een milieuvriendelijke manier, waarbij ze zo respectvol mogelijk omgaan met de processen. Voorbeelden zijn bijv het kweken peulvruchten en wilde soorten bloemen en struiken om zo voor voedsel te zorgen voor de gehele keten. ze baseren ons op de maankalender om de natuurlijke behandelingen die we in de wijngaard gebruiken, zoals compost en kruideninfusies, te optimaliseren (bio-dynamisch).
Clos Martinet is afkomstig van de percelen van het landgoed Mas d’en Martinet, gelegen in het wijngebied van het stadje Gratallops. Het land, dat leisteen bevat, en de verschillende blootstellingen van de wijngaard geven deze wijn elk jaar het typische karakter van een landgoed. Garnatxa Negra, Cariñnyena, Garnatxa Peluda en Sirà, Merlot en Cabernet Sauvignon.
De wijnpers is unaniem lovend over de wijnen van dit iconisch huis. Wijnen die punten krijgen dicht tegen de maximale grens van 100 punten is eerder standaard dan uitzondering. Aanbod van de relatief kleine postzegel wijngaarden is zeer beperkt en bewaar-potentieel van de wijnen is ongekend lang.