2020 Bodegas La Horra Corimbo

Wijnsoort | |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2020 |
Druif | , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2024 - 2032 |
- Koop 6 voor 31,50 26,03 en bespaar 6%
Lage voorraad
Nog maar 3 over
Nabestelling Informatie
Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
Omschrijving
De Corimbo van Bodegas Roda komt voort uit de prestigieuze DO Ribera del Duero en bestaat voor 100% uit de Tinta del País (Tempranillo) variëteit. De kleine wijngaarden bevinden zich in La Horra, Roa en omliggende steden in Burgos, met wijnstokken van gemiddeld 20 jaar oud.
De oogst, met de hand uitgevoerd en zorgvuldig geselecteerd aan de tabel, leidt tot een spontane alcoholische gisting in roestvrijstalen tanks, gevolgd door malolactische fermentatie in Franse eiken vaten. Een verfijnde rijping van 14 maanden volgt, waarbij 80% van de vaten Franse eik betreft en 20% Amerikaanse eik. Stabilisatie gebeurt op natuurlijke wijze, en de klaring wordt uitgevoerd met ei-albumine. Deze intense wijn heeft een indrukwekkend alcoholgehalte van 14%.
Proefnotities Bogedas Roda Corimbo
Bodegas Roda introduceert de Corimbo als een dieprode en compacte wijn met een open boeket. In de neus ontvouwen zich zachte en verfijnde tonen van rijpe bramen, kaneel, peperaccenten, een subtiele droptoets, en een balsemachtige frisheid. De smaak is vol, elegant en uiterst fijn, waarbij de harmonie tussen fruit, kruiden en een vleugje zoetheid een uniek karakter geeft. Corimbo belichaamt de essentie van Ribera del Duero en is mogelijk het beste werk van Bodegas Roda tot nu toe.
Kleur: Intense laag met een kersenrode tint. Helderrode rand.
Geur: Zeer intens met tonen van fruit, bramen en kersen, vermengd met aroma's van aromatische planten onder het dennenbos. De houttoets is onberispelijk, complex en subtiel.
Smaak: Vol, elegant en zeer fijn. Fruit en aromatische kruiden vormen een harmonieus geheel. Kersen en bramen komen naar voren, met een achtergrond van majoraan. Verfrissende balsamico-achtige tonen en wat kruidige tonen zoals munt. De aanraking is zeer aangenaam met de perceptie van fijne tannines van hoge kwaliteit die de wijn levendigheid geven.
Specificaties
Verpakking opmerking | Doos |
---|---|
Wijnsoort | Rood |
Land | Spanje |
Regio | Castilla y Leon |
Appellatie | Ribera del Duero |
Wijnhuis | Roda |
Druif | Graciano, Tempranillo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2032 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 90 |
James Suckling rating | 94 |
Vinous rating | 92 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
90
Drinking Window
2025 - 2035
From: Ribera del Duero: A Shifting Frontier for Spanish Wine (Nov 2023)
The 2019 Corimbo hails from Ribera del Duero and was aged 14 months in 80% French and 20% American oak barrels. Garnet-red in color. The ripe nose features blackberry, blueberry, vanilla and cedar. Dry on the palate, the fairly juicy flow and reactive tannins precede a satisfying, textured finish.
- By Joaquín Hidalgo on September 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
The Wine Advocate
RP 92+
Reviewed by:
Luis Gutiérrez
Release Price:
$30
Drink Date:
2023 - 2028
The first wine to be certified organic is the 2020 Corimbo, from a vintage that is riper and has more alcohol, and it shows more rusticity than the 2019 I tasted next to it. It has 14.5% alcohol with a pH of 3.7. It has some spiciness from the barrels, which should integrate with some more time in bottle. 76,920 bottles produced. It was bottled in August 2022.
Bodegas La Horra is the winery in Ribera del Duero from Roda in Rioja, and they produce 150,000 bottles. I tasted two vintages of their wines, which is always great for the comparison. They are releasing their first certified-organic vintage in 2020.
Published: Jun 13, 2024
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
Score
92
Bodegas la Horra Ribera del Duero Corimbo 2020
Tuesday, Aug 06, 2024
Color
Red
Country
Spain
Region
Castilla y León
Vintage
2020
Quite a bit of fruit, with lustrous cherries, plums, hibiscus and a touch of spices. Tight-grained and sinewy on the palate, with a medium to full body and a very good finish. More bones than flesh here. Needs one more years to soften.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Roda is een van Rioja’s topprojecten en met vlag en wimpel de katalysator voor de grote vernieuwingsbeweging in dit bekende wijngebied.
Wijnen van Roda
De familie Rotllan-Daurella uit Barcelona is met veel ambitie begonnen aan dit project in de meest prestigieuze appellatie van Spanje. Na een grondig onderzoek van 5 jaar vestigden ze zich in Haro, de hoofdstad van Rioja Alta. In de Barrio de la Estación vinden we bovendien al de grote klassiekers (Viña Tondonia, La Rioja Alta, CVNE, Bodegas Bilbaínas) met een jarenlange traditie. Net hier besloten ze om zich te vestigen, met zicht op de Sierra Cantabria en pal naast de Ebro die onder de bodega traag verder stroomt. Het domein werd opgericht in 1987, maar de eerste wijn werd pas gemaakt in 1992. De perfectie wordt nagestreefd in elke stap. Topoenologen Agustin Santolaya, Carlos Diez, Isidro Palacios en Esperanza Tomás vormen van in het begin het ‘dreamteam’ dat verantwoordelijk is voor alle stappen in het productieproces.
Roda I wijn
De ambitie is om de beste wijn mogelijk van Tempranillo te maken. Vlaggenschip is de Roda I, Roda’s topwijn die afhankelijk van de wijnjaargang en in mindere of grotere kwantiteit kan gemaakt worden. Deze wijn bestaat altijd uit 100% Tempranillo. Bedoeling is om met de Roda I tot de essentie te komen van de Tempranillo en vooral te werken naar een wijn met veel bewaarpotentieel.
Bewaarpotentie wijnen van Roda en de druiven
Daarnaast staat de Roda, topkwaliteit en jaar na jaar drinkbaar met nog een mooi bewaarpotentieel ook, bijna steeds een assemblage van Tempranillo met Garnacha en Graciano. Deze 2 wijnen worden enkel gemaakt met druiven afkomstig van wijnranken ouder dan 30 jaar. Tot slot is er de benjamin Sela, gemaakt van wijnstokken tussen de 15 en 30 jaar. Cirsión is een buitenbeentje: een wijn van een andere planeet, gemaakt van een selectie druiventrossen waar de polymerisatie reeds gestart is in de druif zelf.
De Corimbo van Bodegas Roda komt voort uit de prestigieuze DO Ribera del Duero en bestaat voor 100% uit de Tinta del País (Tempranillo) variëteit. De kleine wijngaarden bevinden zich in La Horra, Roa en omliggende steden in Burgos, met wijnstokken van gemiddeld 20 jaar oud.
De oogst, met de hand uitgevoerd en zorgvuldig geselecteerd aan de tabel, leidt tot een spontane alcoholische gisting in roestvrijstalen tanks, gevolgd door malolactische fermentatie in Franse eiken vaten. Een verfijnde rijping van 14 maanden volgt, waarbij 80% van de vaten Franse eik betreft en 20% Amerikaanse eik. Stabilisatie gebeurt op natuurlijke wijze, en de klaring wordt uitgevoerd met ei-albumine. Deze intense wijn heeft een indrukwekkend alcoholgehalte van 14%.
Proefnotities Bogedas Roda Corimbo
Bodegas Roda introduceert de Corimbo als een dieprode en compacte wijn met een open boeket. In de neus ontvouwen zich zachte en verfijnde tonen van rijpe bramen, kaneel, peperaccenten, een subtiele droptoets, en een balsemachtige frisheid. De smaak is vol, elegant en uiterst fijn, waarbij de harmonie tussen fruit, kruiden en een vleugje zoetheid een uniek karakter geeft. Corimbo belichaamt de essentie van Ribera del Duero en is mogelijk het beste werk van Bodegas Roda tot nu toe.
Kleur: Intense laag met een kersenrode tint. Helderrode rand.
Geur: Zeer intens met tonen van fruit, bramen en kersen, vermengd met aroma's van aromatische planten onder het dennenbos. De houttoets is onberispelijk, complex en subtiel.
Smaak: Vol, elegant en zeer fijn. Fruit en aromatische kruiden vormen een harmonieus geheel. Kersen en bramen komen naar voren, met een achtergrond van majoraan. Verfrissende balsamico-achtige tonen en wat kruidige tonen zoals munt. De aanraking is zeer aangenaam met de perceptie van fijne tannines van hoge kwaliteit die de wijn levendigheid geven.
Verpakking opmerking | Doos |
---|---|
Wijnsoort | Rood |
Land | Spanje |
Regio | Castilla y Leon |
Appellatie | Ribera del Duero |
Wijnhuis | Roda |
Druif | Graciano, Tempranillo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2032 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 90 |
James Suckling rating | 94 |
Vinous rating | 92 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Parker
90
Drinking Window
2025 - 2035
From: Ribera del Duero: A Shifting Frontier for Spanish Wine (Nov 2023)
The 2019 Corimbo hails from Ribera del Duero and was aged 14 months in 80% French and 20% American oak barrels. Garnet-red in color. The ripe nose features blackberry, blueberry, vanilla and cedar. Dry on the palate, the fairly juicy flow and reactive tannins precede a satisfying, textured finish.
- By Joaquín Hidalgo on September 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
The Wine Advocate
RP 92+
Reviewed by:
Luis Gutiérrez
Release Price:
$30
Drink Date:
2023 - 2028
The first wine to be certified organic is the 2020 Corimbo, from a vintage that is riper and has more alcohol, and it shows more rusticity than the 2019 I tasted next to it. It has 14.5% alcohol with a pH of 3.7. It has some spiciness from the barrels, which should integrate with some more time in bottle. 76,920 bottles produced. It was bottled in August 2022.
Bodegas La Horra is the winery in Ribera del Duero from Roda in Rioja, and they produce 150,000 bottles. I tasted two vintages of their wines, which is always great for the comparison. They are releasing their first certified-organic vintage in 2020.
Published: Jun 13, 2024
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
Score
92
Bodegas la Horra Ribera del Duero Corimbo 2020
Tuesday, Aug 06, 2024
Color
Red
Country
Spain
Region
Castilla y León
Vintage
2020
Quite a bit of fruit, with lustrous cherries, plums, hibiscus and a touch of spices. Tight-grained and sinewy on the palate, with a medium to full body and a very good finish. More bones than flesh here. Needs one more years to soften.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Roda is een van Rioja’s topprojecten en met vlag en wimpel de katalysator voor de grote vernieuwingsbeweging in dit bekende wijngebied.
Wijnen van Roda
De familie Rotllan-Daurella uit Barcelona is met veel ambitie begonnen aan dit project in de meest prestigieuze appellatie van Spanje. Na een grondig onderzoek van 5 jaar vestigden ze zich in Haro, de hoofdstad van Rioja Alta. In de Barrio de la Estación vinden we bovendien al de grote klassiekers (Viña Tondonia, La Rioja Alta, CVNE, Bodegas Bilbaínas) met een jarenlange traditie. Net hier besloten ze om zich te vestigen, met zicht op de Sierra Cantabria en pal naast de Ebro die onder de bodega traag verder stroomt. Het domein werd opgericht in 1987, maar de eerste wijn werd pas gemaakt in 1992. De perfectie wordt nagestreefd in elke stap. Topoenologen Agustin Santolaya, Carlos Diez, Isidro Palacios en Esperanza Tomás vormen van in het begin het ‘dreamteam’ dat verantwoordelijk is voor alle stappen in het productieproces.
Roda I wijn
De ambitie is om de beste wijn mogelijk van Tempranillo te maken. Vlaggenschip is de Roda I, Roda’s topwijn die afhankelijk van de wijnjaargang en in mindere of grotere kwantiteit kan gemaakt worden. Deze wijn bestaat altijd uit 100% Tempranillo. Bedoeling is om met de Roda I tot de essentie te komen van de Tempranillo en vooral te werken naar een wijn met veel bewaarpotentieel.
Bewaarpotentie wijnen van Roda en de druiven
Daarnaast staat de Roda, topkwaliteit en jaar na jaar drinkbaar met nog een mooi bewaarpotentieel ook, bijna steeds een assemblage van Tempranillo met Garnacha en Graciano. Deze 2 wijnen worden enkel gemaakt met druiven afkomstig van wijnranken ouder dan 30 jaar. Tot slot is er de benjamin Sela, gemaakt van wijnstokken tussen de 15 en 30 jaar. Cirsión is een buitenbeentje: een wijn van een andere planeet, gemaakt van een selectie druiventrossen waar de polymerisatie reeds gestart is in de druif zelf.