2018 Bodegas La Horra Corimbo I

De fles/label kan afwijken van de afbeelding

Lage voorraad

Nog maar 3 over

🚚 Bestellingen geplaatst vóór 17:00 worden vandaag verzonden

Omschrijving

chevron-down

Corimbo van Bodegas La Horra is het nieuwste wijnavontuur van Bodegas Roda bekend van zijn mooie Rioja wijnen. Het wijnbedrijf heet hier in de Ribera del Duero Bodegas La Horra. De Corimbo komt uit de gouden mile in de vallei de Ribera del Duero. In 2006 werd het project gestart en in 2008 werd de eerste jaargang gevinifieerd. De bouw van de nieuwe bodega startte in 2012. Corimbo is een botanische term. Wanneer de distelbloem horizontaal in bloei staat spreken we over een Corimbo. Een Corimbo zou een vrij zeldzaam gegeven zijn.

De Corimbo I is het topmodel van Bodegas La Horra (in lijn met hun Roda lijn zoals men heeft de Roda en Roda I) De wijn rijpt 14 maanden in 80% Franse en 20% Amerikaanse eik. Voor 1/3 nieuwe eiken vaten. De Corimbo I is dieprood van kleur. Jeugdige aroma’s van blauwe bes, densiteit, moet gewalst worden in het glas om al zijn geuren vrij te laten komen. Een discrete kruidigheid duikt op, maar met geen spoor van de vatrijping. Sappig in de mond, veel van alles, grootse aanzet, lekker. Bij de tweede slok merken we meer structuur, diepgang en plooit het Ribera-karakter meer open. Niettemin bezit de Corimbo I een zekere Roda-identiteit.

 

Specificaties

chevron-down
Verpakking opmerking Doos
Wijnsoort Rood
Land Spanje
Regio Castilla y Leon
Appellatie Ribera del Duero
Wijnhuis Roda
Druif Graciano, Tempranillo
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2018
Drinken vanaf 2024
Drinken tot 2031
Alcohol % 14.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 94
James Suckling rating 96
Vinous rating 91
Smaakprofiel Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Tannines, Vol
Drink momenten Indruk maken, Lekker luxe, Open haard

Professionele Recensies

chevron-down

Parker

94

James Suckling

96

Vinous

91

Wijnhuis

chevron-down

Roda is een van Rioja’s topprojecten en met vlag en wimpel de katalysator voor de grote vernieuwingsbeweging in dit bekende wijngebied.

Wijnen van Roda

De familie Rotllan-Daurella uit Barcelona is met veel ambitie begonnen aan dit project in de meest prestigieuze appellatie van Spanje. Na een grondig onderzoek van 5 jaar vestigden ze zich in Haro, de hoofdstad van Rioja Alta. In de Barrio de la Estación vinden we bovendien al de grote klassiekers (Viña Tondonia, La Rioja Alta, CVNE, Bodegas Bilbaínas) met een jarenlange traditie. Net hier besloten ze om zich te vestigen, met zicht op de Sierra Cantabria en pal naast de Ebro die onder de bodega traag verder stroomt. Het domein werd opgericht in 1987, maar de eerste wijn werd pas gemaakt in 1992. De perfectie wordt nagestreefd in elke stap. Topoenologen Agustin Santolaya, Carlos Diez, Isidro Palacios en Esperanza Tomás vormen van in het begin het ‘dreamteam’ dat verantwoordelijk is voor alle stappen in het productieproces.

Roda I wijn

De ambitie is om de beste wijn mogelijk van Tempranillo te maken. Vlaggenschip is de Roda I, Roda’s topwijn die afhankelijk van de wijnjaargang en in mindere of grotere kwantiteit kan gemaakt worden. Deze wijn bestaat altijd uit 100% Tempranillo. Bedoeling is om met de Roda I tot de essentie te komen van de Tempranillo en vooral te werken naar een wijn met veel bewaarpotentieel.

Bewaarpotentie wijnen van Roda en de druiven

Daarnaast staat de Roda, topkwaliteit en jaar na jaar drinkbaar met nog een mooi bewaarpotentieel ook, bijna steeds een assemblage van Tempranillo met Garnacha en Graciano. Deze 2 wijnen worden enkel gemaakt met druiven afkomstig van wijnranken ouder dan 30 jaar. Tot slot is er de benjamin Sela, gemaakt van wijnstokken tussen de 15 en 30 jaar. Cirsión is een buitenbeentje: een wijn van een andere planeet, gemaakt van een selectie druiventrossen waar de polymerisatie reeds gestart is in de druif zelf. 

Bijlagen

chevron-down