2018 Bodegas La Horra Corimbo I

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2018 |
Druif | , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2024 - 2031 |
Lage voorraad
Nog maar 3 over
Omschrijving
Corimbo van Bodegas La Horra is het nieuwste wijnavontuur van Bodegas Roda bekend van zijn mooie Rioja wijnen. Het wijnbedrijf heet hier in de Ribera del Duero Bodegas La Horra. De Corimbo komt uit de gouden mile in de vallei de Ribera del Duero. In 2006 werd het project gestart en in 2008 werd de eerste jaargang gevinifieerd. De bouw van de nieuwe bodega startte in 2012. Corimbo is een botanische term. Wanneer de distelbloem horizontaal in bloei staat spreken we over een Corimbo. Een Corimbo zou een vrij zeldzaam gegeven zijn.
De Corimbo I is het topmodel van Bodegas La Horra (in lijn met hun Roda lijn zoals men heeft de Roda en Roda I) De wijn rijpt 14 maanden in 80% Franse en 20% Amerikaanse eik. Voor 1/3 nieuwe eiken vaten. De Corimbo I is dieprood van kleur. Jeugdige aroma’s van blauwe bes, densiteit, moet gewalst worden in het glas om al zijn geuren vrij te laten komen. Een discrete kruidigheid duikt op, maar met geen spoor van de vatrijping. Sappig in de mond, veel van alles, grootse aanzet, lekker. Bij de tweede slok merken we meer structuur, diepgang en plooit het Ribera-karakter meer open. Niettemin bezit de Corimbo I een zekere Roda-identiteit.
Specificaties
Verpakking opmerking | Doos |
---|---|
Wijnsoort | Rood |
Land | Spanje |
Regio | Castilla y Leon |
Appellatie | Ribera del Duero |
Wijnhuis | Roda |
Druif | Graciano, Tempranillo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2031 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 94 |
James Suckling rating | 96 |
Vinous rating | 91 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 94+
Reviewed by:
Luis Gutiérrez
Release Price:
$75
Drink Date:
2024 - 2032
The 2018 Corimbo I is showing great and shows the freshness of the vintage. It has a mixture of red and black fruit, notes of flowers and wild herbs with spiciness from the aging in barrel, notes of cedar wood and pencil lead, quite classical and harmonious, with elegance. 31,256 bottles produced. It was bottled in August after spending 16 months in French and American oak barrels.
Bodegas La Horra is the winery in Ribera del Duero from Roda in Rioja, and they produce 150,000 bottles. I tasted two vintages of their wines, which is always great for the comparison. They are releasing their first certified-organic vintage in 2020.
Published: Jun 13, 2024
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Score
96
Avg Price (ex-tax)
$ 55
Bodegas la Horra Ribera del Duero Corimbo I 2018
Tuesday, Aug 06, 2024
Color
Red
Country
Spain
Region
Castilla y León
Vintage
2018
Download Shelftalker
A combination of complexity and vibrancy of fruit, but the depth is impressive, with lots of dark plums, smoked meat, cocoa powder, spiced black cherries, graphite, dark minerals and roasted spices. Full-bodied and structured but juicy, with more of a chalky texture. Long and bright. Drink from 2025.
Zekun Shuai
Senior Editor
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
91
Drinking Window
2025 - 2035
From: Ribera del Duero: A Shifting Frontier for Spanish Wine (Nov 2023)
The 2017 Corimbo I Reserva spent 16 months in 80% French and 20% American barrels. Garnet-red in the glass. The nose offers herbs and flor initially followed by dark fruit, hints of undergrowth and a developing bouquet. Dry and rich on the palate with a somewhat clingy flow, the tannins are a little feisty at the end. This is a characterful red.
- By Joaquín Hidalgo on September 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Roda is een van Rioja’s topprojecten en met vlag en wimpel de katalysator voor de grote vernieuwingsbeweging in dit bekende wijngebied.
Wijnen van Roda
De familie Rotllan-Daurella uit Barcelona is met veel ambitie begonnen aan dit project in de meest prestigieuze appellatie van Spanje. Na een grondig onderzoek van 5 jaar vestigden ze zich in Haro, de hoofdstad van Rioja Alta. In de Barrio de la Estación vinden we bovendien al de grote klassiekers (Viña Tondonia, La Rioja Alta, CVNE, Bodegas Bilbaínas) met een jarenlange traditie. Net hier besloten ze om zich te vestigen, met zicht op de Sierra Cantabria en pal naast de Ebro die onder de bodega traag verder stroomt. Het domein werd opgericht in 1987, maar de eerste wijn werd pas gemaakt in 1992. De perfectie wordt nagestreefd in elke stap. Topoenologen Agustin Santolaya, Carlos Diez, Isidro Palacios en Esperanza Tomás vormen van in het begin het ‘dreamteam’ dat verantwoordelijk is voor alle stappen in het productieproces.
Roda I wijn
De ambitie is om de beste wijn mogelijk van Tempranillo te maken. Vlaggenschip is de Roda I, Roda’s topwijn die afhankelijk van de wijnjaargang en in mindere of grotere kwantiteit kan gemaakt worden. Deze wijn bestaat altijd uit 100% Tempranillo. Bedoeling is om met de Roda I tot de essentie te komen van de Tempranillo en vooral te werken naar een wijn met veel bewaarpotentieel.
Bewaarpotentie wijnen van Roda en de druiven
Daarnaast staat de Roda, topkwaliteit en jaar na jaar drinkbaar met nog een mooi bewaarpotentieel ook, bijna steeds een assemblage van Tempranillo met Garnacha en Graciano. Deze 2 wijnen worden enkel gemaakt met druiven afkomstig van wijnranken ouder dan 30 jaar. Tot slot is er de benjamin Sela, gemaakt van wijnstokken tussen de 15 en 30 jaar. Cirsión is een buitenbeentje: een wijn van een andere planeet, gemaakt van een selectie druiventrossen waar de polymerisatie reeds gestart is in de druif zelf.
Trivia
Wijn Trivia
🍷 Genoten van deze wijnweetjes? Deel je nieuwe kennis met andere wijnliefhebbers!
Ontdek Wijn Trivia
Log in om interessante feiten over deze wijn te ontdekken en je kennis te vergroten.
Meld je aanCorimbo van Bodegas La Horra is het nieuwste wijnavontuur van Bodegas Roda bekend van zijn mooie Rioja wijnen. Het wijnbedrijf heet hier in de Ribera del Duero Bodegas La Horra. De Corimbo komt uit de gouden mile in de vallei de Ribera del Duero. In 2006 werd het project gestart en in 2008 werd de eerste jaargang gevinifieerd. De bouw van de nieuwe bodega startte in 2012. Corimbo is een botanische term. Wanneer de distelbloem horizontaal in bloei staat spreken we over een Corimbo. Een Corimbo zou een vrij zeldzaam gegeven zijn.
De Corimbo I is het topmodel van Bodegas La Horra (in lijn met hun Roda lijn zoals men heeft de Roda en Roda I) De wijn rijpt 14 maanden in 80% Franse en 20% Amerikaanse eik. Voor 1/3 nieuwe eiken vaten. De Corimbo I is dieprood van kleur. Jeugdige aroma’s van blauwe bes, densiteit, moet gewalst worden in het glas om al zijn geuren vrij te laten komen. Een discrete kruidigheid duikt op, maar met geen spoor van de vatrijping. Sappig in de mond, veel van alles, grootse aanzet, lekker. Bij de tweede slok merken we meer structuur, diepgang en plooit het Ribera-karakter meer open. Niettemin bezit de Corimbo I een zekere Roda-identiteit.
Verpakking opmerking | Doos |
---|---|
Wijnsoort | Rood |
Land | Spanje |
Regio | Castilla y Leon |
Appellatie | Ribera del Duero |
Wijnhuis | Roda |
Druif | Graciano, Tempranillo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2031 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 94 |
James Suckling rating | 96 |
Vinous rating | 91 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Parker
The Wine Advocate
RP 94+
Reviewed by:
Luis Gutiérrez
Release Price:
$75
Drink Date:
2024 - 2032
The 2018 Corimbo I is showing great and shows the freshness of the vintage. It has a mixture of red and black fruit, notes of flowers and wild herbs with spiciness from the aging in barrel, notes of cedar wood and pencil lead, quite classical and harmonious, with elegance. 31,256 bottles produced. It was bottled in August after spending 16 months in French and American oak barrels.
Bodegas La Horra is the winery in Ribera del Duero from Roda in Rioja, and they produce 150,000 bottles. I tasted two vintages of their wines, which is always great for the comparison. They are releasing their first certified-organic vintage in 2020.
Published: Jun 13, 2024
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Score
96
Avg Price (ex-tax)
$ 55
Bodegas la Horra Ribera del Duero Corimbo I 2018
Tuesday, Aug 06, 2024
Color
Red
Country
Spain
Region
Castilla y León
Vintage
2018
Download Shelftalker
A combination of complexity and vibrancy of fruit, but the depth is impressive, with lots of dark plums, smoked meat, cocoa powder, spiced black cherries, graphite, dark minerals and roasted spices. Full-bodied and structured but juicy, with more of a chalky texture. Long and bright. Drink from 2025.
Zekun Shuai
Senior Editor
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
91
Drinking Window
2025 - 2035
From: Ribera del Duero: A Shifting Frontier for Spanish Wine (Nov 2023)
The 2017 Corimbo I Reserva spent 16 months in 80% French and 20% American barrels. Garnet-red in the glass. The nose offers herbs and flor initially followed by dark fruit, hints of undergrowth and a developing bouquet. Dry and rich on the palate with a somewhat clingy flow, the tannins are a little feisty at the end. This is a characterful red.
- By Joaquín Hidalgo on September 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Roda is een van Rioja’s topprojecten en met vlag en wimpel de katalysator voor de grote vernieuwingsbeweging in dit bekende wijngebied.
Wijnen van Roda
De familie Rotllan-Daurella uit Barcelona is met veel ambitie begonnen aan dit project in de meest prestigieuze appellatie van Spanje. Na een grondig onderzoek van 5 jaar vestigden ze zich in Haro, de hoofdstad van Rioja Alta. In de Barrio de la Estación vinden we bovendien al de grote klassiekers (Viña Tondonia, La Rioja Alta, CVNE, Bodegas Bilbaínas) met een jarenlange traditie. Net hier besloten ze om zich te vestigen, met zicht op de Sierra Cantabria en pal naast de Ebro die onder de bodega traag verder stroomt. Het domein werd opgericht in 1987, maar de eerste wijn werd pas gemaakt in 1992. De perfectie wordt nagestreefd in elke stap. Topoenologen Agustin Santolaya, Carlos Diez, Isidro Palacios en Esperanza Tomás vormen van in het begin het ‘dreamteam’ dat verantwoordelijk is voor alle stappen in het productieproces.
Roda I wijn
De ambitie is om de beste wijn mogelijk van Tempranillo te maken. Vlaggenschip is de Roda I, Roda’s topwijn die afhankelijk van de wijnjaargang en in mindere of grotere kwantiteit kan gemaakt worden. Deze wijn bestaat altijd uit 100% Tempranillo. Bedoeling is om met de Roda I tot de essentie te komen van de Tempranillo en vooral te werken naar een wijn met veel bewaarpotentieel.
Bewaarpotentie wijnen van Roda en de druiven
Daarnaast staat de Roda, topkwaliteit en jaar na jaar drinkbaar met nog een mooi bewaarpotentieel ook, bijna steeds een assemblage van Tempranillo met Garnacha en Graciano. Deze 2 wijnen worden enkel gemaakt met druiven afkomstig van wijnranken ouder dan 30 jaar. Tot slot is er de benjamin Sela, gemaakt van wijnstokken tussen de 15 en 30 jaar. Cirsión is een buitenbeentje: een wijn van een andere planeet, gemaakt van een selectie druiventrossen waar de polymerisatie reeds gestart is in de druif zelf.
Wijn Trivia
🍷 Genoten van deze wijnweetjes? Deel je nieuwe kennis met andere wijnliefhebbers!
Ontdek Wijn Trivia
Log in om interessante feiten over deze wijn te ontdekken en je kennis te vergroten.
Meld je aan