2019 Zenato Amarone Della Valpolicella Classico

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (15%) |
Drink venster | 2025 - 2035 |
Niet op voorraad
Momenteel niet beschikbaar
Stuur mij een e-mail als dit product terug is in voorraad
Omschrijving
De Amarone is een klein juweel in het assortiment Zenato-wijnen. Het is gemaakt van de uitstekende Corvina, Rondinella, Oselta en Croatina druiven, die afkomstig zijn van de Valpolicella Classico regio van de gemeenten Sant'Ambrogio, Negrar, Pedemonte, Fumane, San Pietro in Cariano en Marano. Hand geoogst en geselecteerd, waarna men deze druiven gedurende drie maanden laat indrogen met als resultaat dat veel van het vocht in de druiven verdampt waardoor de druiven dus zeer rijk aan suikers zijn. Na de gisting rijpt de wijn 30 maanden op eikenhouten vaten en vervolgens nog eens 12 maanden in de fles.
De Zenato Amarone della Valpolicella Classico heeft een fraaie edoch typische donker robijnrode Amarone kleur. De Amarone heeft een imponerende elegantie met rijp fruit en een uitnodigend bouquet. Diep robijnrood van kleur met fijne hints van aromatische kruiden. Aan het gehemelte zijn de krachtige, warme en rijke smaakinvloeden, van onder andere wilde kersen en chocolade, indrukwekkend. Deze wijn is aan te bevelen met geroosterd en gegrild vlees en gerijpte kazen. Eric Guido van Vinous eindigt zijn beoordeling over de 2018 (zie integrale review teksten naast afbeelding) met: My hat is off to Zenato.
WEETJE: In de tab 'Bijlagen' vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor 'Afhalen' op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Over Zenato
Het begon allemaal in 1960 toen Sergio Zenato, gedreven en ambitieus, ging experimenteren met nieuwe technieken op het gebied van wijn produceren. Hij investeerde in inheemse wijnstokken om op die manier wijnen van de hoogste kwaliteit te verkrijgen. Tegenwoordig zetten zijn vrouw Carla, samen met hun kinderen Alberto en Nadia, Sergio's onderneming voort met hetzelfde enthousiasme en toewijding. Zij maken de Zenato wijnen een begrip in meer dan 60 landen in de wereld.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Veneto |
Appellatie | Amarone della Valpolicella |
Wijnhuis | Zenato |
Druif | Corvina, Rondinella |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2035 |
Alcohol % | 15 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 92 |
James Suckling rating | 96 |
Vinous rating | 93 |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 92
Reviewed by:
Monica Larner
Release Price:
$59
Drink Date:
2022 - 2033
Opening to dried fruit and savory spice, the Zenato 2016 Amarone della Valpolicella Classico leaves no doubt that it was made with the appassimento process, which sees grapes turn into raisins before winemaking. The blend is 80% Corvina, 10% Rondinella and Oseleta and Croatina representing the last 10%. The wine is open-knit and slightly oxidative, and this suggests a near or medium-term drinking window. There is a soft dose of sweetness on the close. Production is 75,000 bottles.
Published: Dec 16, 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Score
95
Avg Price (ex-tax)
$ 50
Zenato Amarone della Valpolicella Classico 2019
Tuesday, Jul 02, 2024
Color
Red
Country
Italy
Region
Veneto
Vintage
2019
Very complex nose of bay leaves, dried prunes and blackberry jam, enhanced with leather and a bit of restrained chocolate. Velvety tannins flow on the palate, with a full body, zesty and cleansing acidity and a savory finish of toasted black pepper and chocolate. Drinkable now, but best from 2029.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
93
Drinking Window
2025 - 2034
From: Veneto: A Constant State of Evolution (Feb 2024)
The 2018 Amarone della Valpolicella Classico opens with an herbal thrust that gives way to dried violets, lavender and crushed blackberries. It is sleek and racy in feel with lifted textures and tart wild berry fruits offset by zesty acidity. It tapers off long and staining, lifted by a bump of residual acidity as notes of red plum leave a pleasantly tart sensation. I quite like the energy here and expect that the 2018 will enjoy a broad and open drinking window.
- By Eric Guido on December 2023
The Zenato winery is located in Sant'Ambrogio at their Costalunga estate within the Valpolicella Classica zone, where they sustainably tend to 35 hectares. Zenato uses natural air drying for the grapes, indigenous yeasts and their own design of oval-shaped Slavonian oak casks, from 300 to 750 liters, for refinement of their Amarone, Amarone Riserva and Ripasso. These are traditionally styled wines that aren’t shy yet remain amazingly balanced and refined. Residual sugar levels range from 4 to 6.5 grams per liter, with alcohols around 16.5 - 17% for the Amarones. All of that said, there’s an inner harmony that must be experienced to be believed, along with zesty acidity that makes it very easy to forget just how powerful they really are. This year's tasting included the 2013 Riserva, which I hadn’t tasted previously. It’s a spectacular interpretation of the vintage. Also, the 2015 Lugana Riserva is a wine that ranks at the top in its category. I also had a chance to revisit the 2018 Amarone and 2017 Riserva; both were stunning.
93
Drinking Window
2024 - 2034
From: Veneto: The Land of Opportunity (Mar 2023)
The 2018 Amarone della Valpolicella Classico is exotic in the glass, with blood orange and mint nuances giving way to macerated cherries and clove. Supple and round upon entry, this impresses with its core of vibrant acidity and vividly ripe red fruits that create an interplay of sweet and sour on the palate. This tapers off with depth and concentration but is also unexpectedly fresh, leaving notes of plum and autumnal spice to linger on and on. This is a wildly successful effort for the vintage. My hat is off to Zernato.
- By Eric Guido on December 2022
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
95/100
95 op Falstaff Magazine (Oogstjaar 2016)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Azienda Agricola Zenato ligt in San Benedetto di Lugana, op 25 kilometer ten westen van Verona, de wijnhoofdstad van Italie's grootste wijnregio Veneto. Sergio Zenato richtte het wijnbedrijf op in 1960. Gemotiveerd door zijn passie voor wijn en de toewijding voor kwaliteit stopt hij al zijn energie en talent in het maken van wijnen. Die inspanning resulteert, mede ook door het gebruik van authentieke Italiaanse druivenrassen, in een zeer fraai assortiment bijzondere wijnen van zeer hoog kwaliteitsniveau. Azienda Zenato heeft circa 70 hectare wijngaarden in Lugana en Valpolicella Classico.
De Amarone is een klein juweel in het assortiment Zenato-wijnen. Het is gemaakt van de uitstekende Corvina, Rondinella, Oselta en Croatina druiven, die afkomstig zijn van de Valpolicella Classico regio van de gemeenten Sant'Ambrogio, Negrar, Pedemonte, Fumane, San Pietro in Cariano en Marano. Hand geoogst en geselecteerd, waarna men deze druiven gedurende drie maanden laat indrogen met als resultaat dat veel van het vocht in de druiven verdampt waardoor de druiven dus zeer rijk aan suikers zijn. Na de gisting rijpt de wijn 30 maanden op eikenhouten vaten en vervolgens nog eens 12 maanden in de fles.
De Zenato Amarone della Valpolicella Classico heeft een fraaie edoch typische donker robijnrode Amarone kleur. De Amarone heeft een imponerende elegantie met rijp fruit en een uitnodigend bouquet. Diep robijnrood van kleur met fijne hints van aromatische kruiden. Aan het gehemelte zijn de krachtige, warme en rijke smaakinvloeden, van onder andere wilde kersen en chocolade, indrukwekkend. Deze wijn is aan te bevelen met geroosterd en gegrild vlees en gerijpte kazen. Eric Guido van Vinous eindigt zijn beoordeling over de 2018 (zie integrale review teksten naast afbeelding) met: My hat is off to Zenato.
WEETJE: In de tab 'Bijlagen' vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor 'Afhalen' op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Over Zenato
Het begon allemaal in 1960 toen Sergio Zenato, gedreven en ambitieus, ging experimenteren met nieuwe technieken op het gebied van wijn produceren. Hij investeerde in inheemse wijnstokken om op die manier wijnen van de hoogste kwaliteit te verkrijgen. Tegenwoordig zetten zijn vrouw Carla, samen met hun kinderen Alberto en Nadia, Sergio's onderneming voort met hetzelfde enthousiasme en toewijding. Zij maken de Zenato wijnen een begrip in meer dan 60 landen in de wereld.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Veneto |
Appellatie | Amarone della Valpolicella |
Wijnhuis | Zenato |
Druif | Corvina, Rondinella |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2035 |
Alcohol % | 15 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 92 |
James Suckling rating | 96 |
Vinous rating | 93 |
Parker
The Wine Advocate
RP 92
Reviewed by:
Monica Larner
Release Price:
$59
Drink Date:
2022 - 2033
Opening to dried fruit and savory spice, the Zenato 2016 Amarone della Valpolicella Classico leaves no doubt that it was made with the appassimento process, which sees grapes turn into raisins before winemaking. The blend is 80% Corvina, 10% Rondinella and Oseleta and Croatina representing the last 10%. The wine is open-knit and slightly oxidative, and this suggests a near or medium-term drinking window. There is a soft dose of sweetness on the close. Production is 75,000 bottles.
Published: Dec 16, 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Score
95
Avg Price (ex-tax)
$ 50
Zenato Amarone della Valpolicella Classico 2019
Tuesday, Jul 02, 2024
Color
Red
Country
Italy
Region
Veneto
Vintage
2019
Very complex nose of bay leaves, dried prunes and blackberry jam, enhanced with leather and a bit of restrained chocolate. Velvety tannins flow on the palate, with a full body, zesty and cleansing acidity and a savory finish of toasted black pepper and chocolate. Drinkable now, but best from 2029.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
93
Drinking Window
2025 - 2034
From: Veneto: A Constant State of Evolution (Feb 2024)
The 2018 Amarone della Valpolicella Classico opens with an herbal thrust that gives way to dried violets, lavender and crushed blackberries. It is sleek and racy in feel with lifted textures and tart wild berry fruits offset by zesty acidity. It tapers off long and staining, lifted by a bump of residual acidity as notes of red plum leave a pleasantly tart sensation. I quite like the energy here and expect that the 2018 will enjoy a broad and open drinking window.
- By Eric Guido on December 2023
The Zenato winery is located in Sant'Ambrogio at their Costalunga estate within the Valpolicella Classica zone, where they sustainably tend to 35 hectares. Zenato uses natural air drying for the grapes, indigenous yeasts and their own design of oval-shaped Slavonian oak casks, from 300 to 750 liters, for refinement of their Amarone, Amarone Riserva and Ripasso. These are traditionally styled wines that aren’t shy yet remain amazingly balanced and refined. Residual sugar levels range from 4 to 6.5 grams per liter, with alcohols around 16.5 - 17% for the Amarones. All of that said, there’s an inner harmony that must be experienced to be believed, along with zesty acidity that makes it very easy to forget just how powerful they really are. This year's tasting included the 2013 Riserva, which I hadn’t tasted previously. It’s a spectacular interpretation of the vintage. Also, the 2015 Lugana Riserva is a wine that ranks at the top in its category. I also had a chance to revisit the 2018 Amarone and 2017 Riserva; both were stunning.
93
Drinking Window
2024 - 2034
From: Veneto: The Land of Opportunity (Mar 2023)
The 2018 Amarone della Valpolicella Classico is exotic in the glass, with blood orange and mint nuances giving way to macerated cherries and clove. Supple and round upon entry, this impresses with its core of vibrant acidity and vividly ripe red fruits that create an interplay of sweet and sour on the palate. This tapers off with depth and concentration but is also unexpectedly fresh, leaving notes of plum and autumnal spice to linger on and on. This is a wildly successful effort for the vintage. My hat is off to Zernato.
- By Eric Guido on December 2022
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
95/100
95 op Falstaff Magazine (Oogstjaar 2016)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Azienda Agricola Zenato ligt in San Benedetto di Lugana, op 25 kilometer ten westen van Verona, de wijnhoofdstad van Italie's grootste wijnregio Veneto. Sergio Zenato richtte het wijnbedrijf op in 1960. Gemotiveerd door zijn passie voor wijn en de toewijding voor kwaliteit stopt hij al zijn energie en talent in het maken van wijnen. Die inspanning resulteert, mede ook door het gebruik van authentieke Italiaanse druivenrassen, in een zeer fraai assortiment bijzondere wijnen van zeer hoog kwaliteitsniveau. Azienda Zenato heeft circa 70 hectare wijngaarden in Lugana en Valpolicella Classico.