2018 Sara Pérez y René Barbier Gratallops Partida Bellvisos Blanc

Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | |
Appellatie | Priorat (Appellatie) |
Wijnhuis | |
Jaar | 2018 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2022 - 2029 |
Niet op voorraad
Momenteel niet beschikbaar
Stuur mij een e-mail als dit product terug is in voorraad
Omschrijving
Toen Rene Barbier Jr (Clos Mogador) samen met zijn echtengeote Sara Perez (Venus Universal en Mas Martinet) de verlaten zeer oude "coster" (steil hellende traditionele Priorat-wijngaard) weer in productie kregen dacht men dat ze een perceel Carinyena (Carignan) hadden gekocht ... en tot hun grote verbazing ontdekten men dat 40% van het perceel bestond uit Garnatxa Peluda (autochtone Grenache). Deze druif rijpt voor de Carinyena (Carignan) en geeft meer frisheid. Toeval en geluk want het het is het laatste stukje van de puzzel dat men nodig had om de balans van Bellvisos over te brengen.
De 2018 Gratallops Partida Bellvisos Blanc is serieus, subtiel en zeer insinuerend. Zoals ook met een Clos Mogador (of bij een mooie witte Rioja, of witte Hermitage) hebben deze wijnen verse oxidatieve. Het is verbazingwekkend dat dit helemaal niet aanvoelt als een witte wijn uit een warm climate en heeft juist een geweldige frisheid. Het heeft een heldere goudgele kleur en een serieuze en minerale smaak, met een droog, mineraal gevoel dat lijkt op het likken van stenen. van deze topper zijn slechts 820 flessen geproduceerd en niet verbazingwekken dat als je bij je vader in de leer bent geweest dat deze wijn het best valt te plaatsen in het rijtje Clos Mogador Nelin. 95/100 Parker.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Catalunya |
Appellatie | Priorat (Appellatie) |
Wijnhuis | Sara Pérez y René Barbier |
Druif | Grenache |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2029 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Laatste flessen, Nu in de aanbieding |
Parker rating | 96 |
Vinous rating | 96 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Bloemig, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rijk, Rond, Vol, Wit fruit |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Indruk maken, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Professionele Recensies
Parker
Rating
96
Release Price
$60
Drink Date
2023 - 2030
Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
30th Sep 2022
Source
End of September 2022, The Wine Advocate
The serious white 2019 Gratallops Partida Bellvisos Blanc was produced with a blend of Garnacha Blanca, Trepat Blanco and Viura (Macabeo) from 65-year-old certified-organic vines on llicorella slate soils surrounded by a Mediterranean forest. It fermented in 380-liter amphorae with some stems and skins that macerated for a month. After being pressed, it was transferred to one demi-muid, a 600-liter Austrian oak casks of thick staves, where it continued fermenting for nine months. It has natural concentration, as they are using less skins and more direct pressing, especially for the Garnacha Blanca. It has the Garnacha character of waxy apples and pollen, a white of power and concentration, fresher than in previous years and with less tannin, very supple flavors and a salty touch. 800 bottles produced.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
No written review available.
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
René Barbier (vierde generatie met dezelfde naam !!!) begon in 1992 in de wijnwereld bij Clos Mogador met zijn vader, de andere René Barbier, de bebaarde en heeft daar meer dan 20 jaar van zijn leven aan wijn gewijd. De eerste 10 jaar werkte hij voornamelijk in de wijnmakerij en daarna vooral in de wijngaarden en heeft daar geleerd dat uniek land unieke wijnen brengt. Dit is inmiddels wel bewezen met de iconische Clos Mogador, Venus Universal en Espectacle wijnen. In 2001 had Rene Barbier de mogelijkheid om een kleine zeer oude "coster" (steil glooiende, traditionele) wijngaard te kopen genaamd Els Bellvisos. Deze wijngaard was verlaten en het was fascinerend, midden in een steile groeve van steeneiken, spectaculair zijn de vergezichten en de absolute onherbergzaamheid. Het was in diezelfde periode dat een andere grote invloed in Rene's leven kwam in de vorm van Sara Pérez zijn huidige vrouw en partner. De dochter van José Luis Pérez, één der belangrijkste figuren in de Spaanse wijnwereld.
Samen met Sara hebben ze de Bellvisos wijngaard weer in productie gebracht. Het was een compromisloze plek, die echter de kans bood om een wijn te maken die één was met de natuur. Men begon aan dit project dat gebaseerd was op hun levensfilosofie: een duurzaam, organisch project waar ze de cirkel van het leven konden sluiten. Deze fascinerende plek die bekend staat als Bellvisos (Bella Vista - Prachtig uitzicht) is een extreem steile "coster" of glooiende wijngaard die, vanwege de structuur van de Llicorella of leisteenbodem, het onmogelijk maakt om wijngaardterrassen te bouwen. Het werd 40 jaar eerder verlaten, voordat herbiciden en chemische pesticiden beschikbaar waren dus was al volledig origineel organisch en biologisch. Er zijn geen buren vanwege de steile hellingen eromheen: zelfs de meest dappere zou hier geen wijngaard planten! Hierdoor is het gebied lange tijd in perfecte balans geweest.
Tien jaar geleden is men gaan snoeien en zijn de verlaten wijnstokken bij Bellvisos weer in productie genomen. Ze maken gebruik van een muilezel en handploegen afgewisseld met het wegsnijden van het onkruid. We passen kruidenthee en melkwei toe als bemesting en lopen constant door de wijnstokken. Alles manueel en gericht op het bewaren van evewicht tussen de versheid van het perceel en de diepte die typisch Priorat is (datgene wat de wijnen zo uniek maakt). Men beslist wanneer ze oogsten op basis van onze smaakpapillen en onze intuïtie ... volgens een zeer persoonlijk criterium. We bereiden voor elke wijn in de wijngaard door zelf de wilde gisten te reproduceren die zullen leiden tot een natuurlijke alcoholische gisting, waarbij de verschillende aroma's behouden blijven naargelang elk jaargang.
De Bellvisos en de Partida del Pedrer wijnen komen van deze geweldige unieke, authentieke wijngaard in het hart van de Priorat.
Toen Rene Barbier Jr (Clos Mogador) samen met zijn echtengeote Sara Perez (Venus Universal en Mas Martinet) de verlaten zeer oude "coster" (steil hellende traditionele Priorat-wijngaard) weer in productie kregen dacht men dat ze een perceel Carinyena (Carignan) hadden gekocht ... en tot hun grote verbazing ontdekten men dat 40% van het perceel bestond uit Garnatxa Peluda (autochtone Grenache). Deze druif rijpt voor de Carinyena (Carignan) en geeft meer frisheid. Toeval en geluk want het het is het laatste stukje van de puzzel dat men nodig had om de balans van Bellvisos over te brengen.
De 2018 Gratallops Partida Bellvisos Blanc is serieus, subtiel en zeer insinuerend. Zoals ook met een Clos Mogador (of bij een mooie witte Rioja, of witte Hermitage) hebben deze wijnen verse oxidatieve. Het is verbazingwekkend dat dit helemaal niet aanvoelt als een witte wijn uit een warm climate en heeft juist een geweldige frisheid. Het heeft een heldere goudgele kleur en een serieuze en minerale smaak, met een droog, mineraal gevoel dat lijkt op het likken van stenen. van deze topper zijn slechts 820 flessen geproduceerd en niet verbazingwekken dat als je bij je vader in de leer bent geweest dat deze wijn het best valt te plaatsen in het rijtje Clos Mogador Nelin. 95/100 Parker.
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Catalunya |
Appellatie | Priorat (Appellatie) |
Wijnhuis | Sara Pérez y René Barbier |
Druif | Grenache |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2029 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Laatste flessen, Nu in de aanbieding |
Parker rating | 96 |
Vinous rating | 96 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Bloemig, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rijk, Rond, Vol, Wit fruit |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Indruk maken, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Parker
Rating
96
Release Price
$60
Drink Date
2023 - 2030
Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
30th Sep 2022
Source
End of September 2022, The Wine Advocate
The serious white 2019 Gratallops Partida Bellvisos Blanc was produced with a blend of Garnacha Blanca, Trepat Blanco and Viura (Macabeo) from 65-year-old certified-organic vines on llicorella slate soils surrounded by a Mediterranean forest. It fermented in 380-liter amphorae with some stems and skins that macerated for a month. After being pressed, it was transferred to one demi-muid, a 600-liter Austrian oak casks of thick staves, where it continued fermenting for nine months. It has natural concentration, as they are using less skins and more direct pressing, especially for the Garnacha Blanca. It has the Garnacha character of waxy apples and pollen, a white of power and concentration, fresher than in previous years and with less tannin, very supple flavors and a salty touch. 800 bottles produced.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
No written review available.
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
René Barbier (vierde generatie met dezelfde naam !!!) begon in 1992 in de wijnwereld bij Clos Mogador met zijn vader, de andere René Barbier, de bebaarde en heeft daar meer dan 20 jaar van zijn leven aan wijn gewijd. De eerste 10 jaar werkte hij voornamelijk in de wijnmakerij en daarna vooral in de wijngaarden en heeft daar geleerd dat uniek land unieke wijnen brengt. Dit is inmiddels wel bewezen met de iconische Clos Mogador, Venus Universal en Espectacle wijnen. In 2001 had Rene Barbier de mogelijkheid om een kleine zeer oude "coster" (steil glooiende, traditionele) wijngaard te kopen genaamd Els Bellvisos. Deze wijngaard was verlaten en het was fascinerend, midden in een steile groeve van steeneiken, spectaculair zijn de vergezichten en de absolute onherbergzaamheid. Het was in diezelfde periode dat een andere grote invloed in Rene's leven kwam in de vorm van Sara Pérez zijn huidige vrouw en partner. De dochter van José Luis Pérez, één der belangrijkste figuren in de Spaanse wijnwereld.
Samen met Sara hebben ze de Bellvisos wijngaard weer in productie gebracht. Het was een compromisloze plek, die echter de kans bood om een wijn te maken die één was met de natuur. Men begon aan dit project dat gebaseerd was op hun levensfilosofie: een duurzaam, organisch project waar ze de cirkel van het leven konden sluiten. Deze fascinerende plek die bekend staat als Bellvisos (Bella Vista - Prachtig uitzicht) is een extreem steile "coster" of glooiende wijngaard die, vanwege de structuur van de Llicorella of leisteenbodem, het onmogelijk maakt om wijngaardterrassen te bouwen. Het werd 40 jaar eerder verlaten, voordat herbiciden en chemische pesticiden beschikbaar waren dus was al volledig origineel organisch en biologisch. Er zijn geen buren vanwege de steile hellingen eromheen: zelfs de meest dappere zou hier geen wijngaard planten! Hierdoor is het gebied lange tijd in perfecte balans geweest.
Tien jaar geleden is men gaan snoeien en zijn de verlaten wijnstokken bij Bellvisos weer in productie genomen. Ze maken gebruik van een muilezel en handploegen afgewisseld met het wegsnijden van het onkruid. We passen kruidenthee en melkwei toe als bemesting en lopen constant door de wijnstokken. Alles manueel en gericht op het bewaren van evewicht tussen de versheid van het perceel en de diepte die typisch Priorat is (datgene wat de wijnen zo uniek maakt). Men beslist wanneer ze oogsten op basis van onze smaakpapillen en onze intuïtie ... volgens een zeer persoonlijk criterium. We bereiden voor elke wijn in de wijngaard door zelf de wilde gisten te reproduceren die zullen leiden tot een natuurlijke alcoholische gisting, waarbij de verschillende aroma's behouden blijven naargelang elk jaargang.
De Bellvisos en de Partida del Pedrer wijnen komen van deze geweldige unieke, authentieke wijngaard in het hart van de Priorat.