2018 Paul Cluver Seven Flags Pinot Noir
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Elgin (Appellatie) |
Wijnhuis | |
Jaar | 2018 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (12.5%) |
Drink venster | 2022 - 2030 |
Omschrijving
Door het bijzondere klimaat van Elgin kan Paul Cluver wijnen maken met een bijzondere zuurbalans en een bijna Europese stijl. De Seven Flags Pinot Noir heeft een mooie helder karmozijnrode kleur. De neus heeft een delicate houttoets, aardse aroma’s zoals verse paddenstoelen en donkere chocolade gecombineerd met aroma's van rode bessen en cassis. In de mond is de wijn in eerste instantie krachtig en warm om daarna te verleiden met een opeenvolging van heerlijk, rood fruit en de rokerige aroma’s van de houtrijping. De afdronk is gestructureerd, gripvast en toont een goed gemaakte complexiteit die plezier oplevert. Geef het wat tijd in de kelder voordat je de fles opent.Eén van de beste Pinot Noirs uit Zuid-Afrika!. De natuurlijke zuurgraad maakt het een perfecte partner voor een diversiteit aan gerechten. Vis, vederwild en hertenvlees werkt erg goed, net als gegrild rundvlees en sterke, harde kaas.
AWARD: Seven Flags Pinot Noir 2018 Tim Atkin - 96 Points .
In de tab: Bijlage vindt u de officiele factsheet van deze 2020 Seven Flags. Deze sturen we u automatisch toe bij bestelling van deze order.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Zuid-Afrika |
Regio | Western Cape |
Appellatie | Elgin (Appellatie) |
Wijnhuis | Paul Cluver |
Druif | Pinot Noir |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 12.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 90 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Fruitig, Houtgerijpt, Mineraal, Rood fruit, Soepel, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Wijnhuis
Paul Cluver bevindt zich in Elgin een van de koelste streken van Zuid-Afrika. Paul Clüver is van oorsprong een appelbedrijf, maar sinds 1986, op initiatief van eigenaar Paul Clüver, ook een wijnbedrijf. Door de ligging in een zeer koel gebied, direct aan zee, worden hier wijnen gemaakt met een opmerkelijke finesse en frisheid. Derde generatie begint met wijn. Het estate van de familie Clüver, De Rust, werd verworven in 1896 door de grootvader van de huidige eigenaar, Paul Clüver.
In de loop van de jaren tachtig werden grondmonsters genomen,waaruit bleek dat wijnbouw hier uitstekend mogelijk was. Daarop werd besloten om een deel van de appelgaarden te vervangen door wijngaarden. In eerste instantie werd afgesproken de druiven tot wijn te verwerken op het Nederburg Estate, een van de
beroemdste huizen van de Kaap. De eerste druiven werden geplant in 1986: Sauvigon Blanc, Chardonnay, Gewürztraminer en Weisser Riesling. Deze laatste druif is aangeplant om met behulp van edele rotting zoete wijnen te maken. De wijnen van het estate worden inmiddels helemaal in eigen beheer gemaakt, om ze een eigen karakter te geven.Verantwoordelijk is Andries Burger, de wijnmaker van Paul Clüver. Dr. Paul Clüver zelf houdt zich nog bezig met zijn eigen vak: neurochirurgie.