2018 Deutzerhof Cuvée Légère Rotwein trocken
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2018 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (12.5%) |
Drink venster | 2022 - 2028 |
Het geweldige wijnhuis Deutzerhof ligt ver weg van de drukte van de Ahr-Rotwein-Straße, midden tussen de wijngaarden van Mönchberg, aan de rand van Mayschoss an der Ahr. Deutzerhof werd voor het eerst genoemd in 1574 als wijnmakerij in Mayschoss. In 1980 verhuisde Wolfgang Hehle naar de huidige locatie, vlakbij de wijngaarden van Mönchberg.
Het Ahrdal in het noorden van Rijnland-Palts is een van de meest erkende en opkomende (rode) wijnbouwgebieden in Duitsland. Ongeveer 85% van het wijngaardareaal wordt gebruikt voor de teelt van eersteklas rode wijnen. De mix van druivenrassen bij Deutzerhof weerspiegelt dit. 72% van de wijngaarden van Deutzerhof bestaat uit Pinot Noir, 13% uit Frühburgunder, 1% uit Dornfelder en 1% uit Portugier. De witte rassen Riesling en Chardonnay hebben een aandeel van respectievelijk 10% en 2%. Van de rode druivensoorten is het merendeel Pinot Noir oftwel Spätburgunder en Deutzerhof is de onbewitste expert van deze koning der druiven.
Deze rode Cuvée "Légère" is een huwelijk van verschillende rode wijndruiven namelijk de Dornfelder, Spätburgunder en de Regent. Men werkt alleen met de natuurlijke gisten welke van nature voorkomen op de schillen van de druiven en na de gecontroleerde gisting rijpt de wijn verder in RVS om zo zijn fruitigheid te behouden. Samen zorgen deze druiven voor een plezierige rode wijn die elke dag je dag kan opfleuren.
Deze Deutzerhof Cuvée Légère heeft heerlijk frambozen- en cassisfruit met een licht pepertje wat hoort bij een goede Spätburgunder. De structuur, intense kleur en het kersenaroma levert de Dornfelder. De kracht en de tanninestructuur dank deze wijn aan de Regent. Dit alles resulteert in een goede evenwichtige wijn. De wijn is mooi soepel, heerlijk te drinken en heeft voldoende uitdaging en spanning in de mond.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Duitsland |
Regio | Ahr |
Wijnhuis | Deutzerhof |
Druif | Dornfelder, Pinot Noir, Regent |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2028 |
Alcohol % | 12.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Schroefdop |
Parker rating | 93 |
Smaakprofiel | Droog, Fruitig, Mineraal, Rood fruit, Soepel |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Open haard, Summer party, Terras, Voor alledag |
Deutzerhof ligt in het Duitse Ahrtal, op iets meer dan een uurtje rijden van Venlo. Het prachtige gebergte met terrassenbouw waar de wijnranken op zijn aangeplant vormen een fantastisch decor. De leistenenbodem van het Ahrgebergte geeft de wijnen hun bijzondere karakter.
Het wijnbedrijf dat we nu Deutzerhof noemen werd al in 1574 opgericht door Caspar Cossmann. In 1868 zijn zijn opvolgers in de allereerste wijncoöperatie van de wereld gestapt. In 1952 besloot Alfred Cossmann om uit de coöperatie te stappen en weer zelfstandig druiven te gaan verbouwen en zijn wijnen te vermarkten. Op dat moment bezat hij 2,5 hectare in en om Mayschoss.
In 1977 trouwde zijn enige dochter Hella met bakkerszoon Wolfgang Hehle. Wolfgang had geen ervaring met wijnmaken en ging bij zijn schoonvader in de leer. In 1982 slaagde Wolfgang voor zijn diploma tot wijnmeester en in 1980 is het nieuwe en huidige wijnbedrijf gebouwd. Omdat er vanuit de Crossmann-familie geen opvolgers meer waren, is besloten om het bedrijf verder voort te zetten onder de naam Deutzerhof.
Wolfgang besloot in te zetten op kwaliteitswijnen. Zijn inspanningen werden in 1992 beloond met de ‘Deutschen Rotweinpreis’ van wijntijdschrift Vinum voor zijn ‘Caspar C’. In 1994 werd Deutzerhof opgenomen in de lijst van VDP wijnbedrijven, waarmee het tot de beste 100 Duitse wijnbedrijven behoort. Vanaf dat moment ontdekt Duitsland zijn wijnen en volgen topbeoordelingen van onder meer 4 druiven in de Duitse Gault&Millau-gids, 4 sterren van Eichelmann, 3,5 sterren van Vinum en 93 punten van Falstaff.
Inmiddels wordt het bedrijf geleid door Hans-Jorg Luchau en Christoph Hoffmann. De huidige flesproductie ligt op 35000 tot 40000 flessen per jaar. Een deel wordt geëxporteerd, het meeste gaat naar de Duitse markt.
Deutzerhof staat al jaren voor kwaliteit en karaktervolle wijnen en is zeer de moeite waard om te bezoeken.De filosofie van Deutzerhof is dat er op een natuurlijke en traditionele manier wijn gemaakt wordt. Dit geldt ook voor de aanplant in en om de wijngaarden, waar kruiden en grassoorten tussen de wijnranken groeien.
Uitgangspunt bij de oogst is dat de druiven een goede balans tussen suiker en zuren bezitten. Er wordt handmatig en in fases geplukt. Vinificatie gebeurt op natuurlijke wijze met spontane vergisting en het gebruik van nieuwe en oude eikenhouten vaten voor de rijping levert de individuele terroirsmaak van Deutzerhof. Het resultaat zijn karaktervolle, unieke en hoogwaardige wijnen van het klassieke type, die zo kenmerkend zijn voor Deutzerhof.
Omschrijving
Het geweldige wijnhuis Deutzerhof ligt ver weg van de drukte van de Ahr-Rotwein-Straße, midden tussen de wijngaarden van Mönchberg, aan de rand van Mayschoss an der Ahr. Deutzerhof werd voor het eerst genoemd in 1574 als wijnmakerij in Mayschoss. In 1980 verhuisde Wolfgang Hehle naar de huidige locatie, vlakbij de wijngaarden van Mönchberg.
Het Ahrdal in het noorden van Rijnland-Palts is een van de meest erkende en opkomende (rode) wijnbouwgebieden in Duitsland. Ongeveer 85% van het wijngaardareaal wordt gebruikt voor de teelt van eersteklas rode wijnen. De mix van druivenrassen bij Deutzerhof weerspiegelt dit. 72% van de wijngaarden van Deutzerhof bestaat uit Pinot Noir, 13% uit Frühburgunder, 1% uit Dornfelder en 1% uit Portugier. De witte rassen Riesling en Chardonnay hebben een aandeel van respectievelijk 10% en 2%. Van de rode druivensoorten is het merendeel Pinot Noir oftwel Spätburgunder en Deutzerhof is de onbewitste expert van deze koning der druiven.
Deze rode Cuvée "Légère" is een huwelijk van verschillende rode wijndruiven namelijk de Dornfelder, Spätburgunder en de Regent. Men werkt alleen met de natuurlijke gisten welke van nature voorkomen op de schillen van de druiven en na de gecontroleerde gisting rijpt de wijn verder in RVS om zo zijn fruitigheid te behouden. Samen zorgen deze druiven voor een plezierige rode wijn die elke dag je dag kan opfleuren.
Deze Deutzerhof Cuvée Légère heeft heerlijk frambozen- en cassisfruit met een licht pepertje wat hoort bij een goede Spätburgunder. De structuur, intense kleur en het kersenaroma levert de Dornfelder. De kracht en de tanninestructuur dank deze wijn aan de Regent. Dit alles resulteert in een goede evenwichtige wijn. De wijn is mooi soepel, heerlijk te drinken en heeft voldoende uitdaging en spanning in de mond.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Duitsland |
Regio | Ahr |
Wijnhuis | Deutzerhof |
Druif | Dornfelder, Pinot Noir, Regent |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2028 |
Alcohol % | 12.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Schroefdop |
Parker rating | 93 |
Smaakprofiel | Droog, Fruitig, Mineraal, Rood fruit, Soepel |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Open haard, Summer party, Terras, Voor alledag |
Wijnhuis
Deutzerhof ligt in het Duitse Ahrtal, op iets meer dan een uurtje rijden van Venlo. Het prachtige gebergte met terrassenbouw waar de wijnranken op zijn aangeplant vormen een fantastisch decor. De leistenenbodem van het Ahrgebergte geeft de wijnen hun bijzondere karakter.
Het wijnbedrijf dat we nu Deutzerhof noemen werd al in 1574 opgericht door Caspar Cossmann. In 1868 zijn zijn opvolgers in de allereerste wijncoöperatie van de wereld gestapt. In 1952 besloot Alfred Cossmann om uit de coöperatie te stappen en weer zelfstandig druiven te gaan verbouwen en zijn wijnen te vermarkten. Op dat moment bezat hij 2,5 hectare in en om Mayschoss.
In 1977 trouwde zijn enige dochter Hella met bakkerszoon Wolfgang Hehle. Wolfgang had geen ervaring met wijnmaken en ging bij zijn schoonvader in de leer. In 1982 slaagde Wolfgang voor zijn diploma tot wijnmeester en in 1980 is het nieuwe en huidige wijnbedrijf gebouwd. Omdat er vanuit de Crossmann-familie geen opvolgers meer waren, is besloten om het bedrijf verder voort te zetten onder de naam Deutzerhof.
Wolfgang besloot in te zetten op kwaliteitswijnen. Zijn inspanningen werden in 1992 beloond met de ‘Deutschen Rotweinpreis’ van wijntijdschrift Vinum voor zijn ‘Caspar C’. In 1994 werd Deutzerhof opgenomen in de lijst van VDP wijnbedrijven, waarmee het tot de beste 100 Duitse wijnbedrijven behoort. Vanaf dat moment ontdekt Duitsland zijn wijnen en volgen topbeoordelingen van onder meer 4 druiven in de Duitse Gault&Millau-gids, 4 sterren van Eichelmann, 3,5 sterren van Vinum en 93 punten van Falstaff.
Inmiddels wordt het bedrijf geleid door Hans-Jorg Luchau en Christoph Hoffmann. De huidige flesproductie ligt op 35000 tot 40000 flessen per jaar. Een deel wordt geëxporteerd, het meeste gaat naar de Duitse markt.
Deutzerhof staat al jaren voor kwaliteit en karaktervolle wijnen en is zeer de moeite waard om te bezoeken.De filosofie van Deutzerhof is dat er op een natuurlijke en traditionele manier wijn gemaakt wordt. Dit geldt ook voor de aanplant in en om de wijngaarden, waar kruiden en grassoorten tussen de wijnranken groeien.
Uitgangspunt bij de oogst is dat de druiven een goede balans tussen suiker en zuren bezitten. Er wordt handmatig en in fases geplukt. Vinificatie gebeurt op natuurlijke wijze met spontane vergisting en het gebruik van nieuwe en oude eikenhouten vaten voor de rijping levert de individuele terroirsmaak van Deutzerhof. Het resultaat zijn karaktervolle, unieke en hoogwaardige wijnen van het klassieke type, die zo kenmerkend zijn voor Deutzerhof.