2008 Cava Mestres Mas Vía Millesimé Gran Reserva

Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2008 |
Druif | , , , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (12%) |
Drink venster | 2024 - 2034 |
Niet op voorraad
Momenteel niet beschikbaar
Stuur mij een e-mail als dit product terug is in voorraad
Omschrijving
De familie MESTRES staat al sinds 1312 gedocumenteerd in Sant Sadurní d'Anoia als eigenaar van wijngaarden en ook als handelaren van granen en wijnen. De familie is al 29 generaties lang verbonden met de wijnwereld. Destijds werd de datum van 1312 genomen als het jaar van de oprichting van de MESTRES-wijngaarden.
Tijdens de kerst van 1928 werd de eerste fles Cava MESTRES uitgebracht, die Josep Mestres Manobens produceerde met druiven uit de vintage 1925. Vanaf deze datum specialiseerde de familie zich in de productie van mousserende wijnen met een zeer lange rijping gemaakt volgens de champagne manier namelijk de traditionele methode. Vanaf dat moment heeft men zich ook alleen maar toegelegd op hoogstaande kwaliteit en groeide MESTRES uit tot een referentie en benchmark voor top cava's. Josep Mestres Manobens is degene die is gestart om met een hoogstaande basiswijn om middels een 'champagne' (methode 'champenoise') een Cava te maken zonder toevoeging van een suiker-vloeistof (dit wordt gebruikt voor de extra gisting door de meeste huizen), die hij "Visol" noemde ((WINE ON IT’S OWN). Bij Mestres werkt men alleen met wijn en geen toevoeging. Dit is hoe de eerste Brut Nature werd geboren en is geregistreerd in het Patent and Trademark office sinds 1948. Mestres zijn dus de ouders van Brut Nature. Vandaag volgt de 29e generatie van de MESTRES-familie het pad van hun voorgangers en handhaaft die rusteloze en ondernemende geest die de familie MESTRES kenmerkte, een wijnmakerij met zeven eeuwen geschiedenis.
Gedurende al die jaren hebben we de traditie kunnen volgen en een filosofie van unieke uitwerking respecteren, waarbij men de naam MESTRES en het woord CAVA naar uitmuntendheid hebben gebracht. Mestres is het levende geschiedenis van Cava. Vandaag de dag hebben de Cava's van MESTRES stuk voor stuk zeer hoge beoordelingen.
Honderd procent van de mousserende wijnen uit Mestres worden op fles onder kurk gerijpt. Mestres is een zeer traditionele Cava-producent en wordt qua stijl vergeleken met de "López de Heredia & Tondonia" onder de Cava's.
De Mas Vía Gran Reserva uit 2005 is een brut aangepast aan ongeveer vijf gram suiker, die in feite erg geïntegreerd aanvoelt en op een manier langer maakt nasmaak. Dit rijpt op fles, waar het 160 maanden bewaard werd (meer dan 13 jaar!). De smaak heeft grote harmonie en elegantie, met balans en geïntegreerd gas. Het is complex, evenwichtig en lang. Werkelijk uitstekend. 2.950 flessen geproduceerd. Na een rijping van maar liefst 160 maanden komt deze geweldige Cava beschikbaar. In het glas is de Mas Vía Gran Reserva Premium strogeel met gouden highlights. Fijne bubbel meteen grote evolutie in het glas . Het is een heel elegante cava met rijke aroma's.Witte, frisse en intense gouden appel en kweepeer. In perfecte harmonie met intense en complexe tonen van geroosterd brood en gedroogd fruit dankzij zijn lange veroudering en het edele hout. In de mond is het krachtig, volwassen, evenwichtig en zeer gestructureerd, met een zeer goede integratie van de koolzuur. Volumineus, persistent en fluweelachtig in de mond, eindigt het met zeer lange en zachte afdronk.
Wij durven de uitdaging aan. Zet deze Mestre Mas Via Gran Reserva maar eens naast een Dom Perignon en laat blind proeven. Eenderde van de prijs maar zo geweldig
Drink de wijn tussen 8-15ºC en advies van Mestres is deze zelfs rond de 14-15 graden te drinken. De Mestre Mas Via Gran Reserva is een blend van Macabeu (20%) Xarel·lo (60%) Paradella (20%) komende van wijngaarden met selectie van de oudste wijnstokken van meer dan 50 jaar oud ) en wordt alleen geproduceerd in alleen de beste jaargangen.
Ook bij deze Mas Via worden twee kurken gebruikt voor elke fles om de cava te maken. De basiswijn wordt gefermenteerd en gerijpt in kastanje barriques in op zijn droesem gedurende 12 maanden. De tweede gisting op fles wordt voltooid in contact met de eerste 100% natuurlijke kurk, in horizontale positie voor 160 maanden in de traditionele fles wederom op zijn droesem. Na de dégorgement (handmatig proces van het verwijderen van de dode gistcellen) plaats men de tweede kurk en de bijbehorende plaque in de fles.
WEETJE: MESTRES heeft op het etiket altijd de datum van disgorgement afgedrukt. De 2008 is in 2024 pas vrijgegeven
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Catalunya |
Appellatie | Cava |
Wijnhuis | Mestres |
Druif | Chardonnay, Macabeo, Parellada, Xarel-Lo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2008 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2034 |
Alcohol % | 12 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Ja |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 94 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Fris, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Cadeau!, Iets te vieren, Lekker luxe, Met vrienden, Romantisch |
Professionele Recensies
Parker
Rating
94
Release Price
$100
Drink Date
2019 - 2024
Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
30th Aug 2019
Source
Issue 244 End of August 2019, The Wine Advocate
The 2004 Mas Vía Gran Reserva has a similar color and aromatic palette as the 2004 Clos Damiana tasted next to it, but this one is a brut adjusted to some five grams of sugar, which actually feels very integrated and in a way makes for a longer aftertaste. This matured in bottle, where it was kept for a 160 months (over 13 years!). The palate has great harmony and elegance, with balance and integrated gas. It is complex, balanced and long. Truly outstanding. 2,950 bottles produced.
One-hundred percent of the sparkling wines from Mestres are aged under cork in bottle. Mestres is a very traditional Cava producer, one of the few quality producers that remain in the appellation, a kind of López de Heredia of Cava. They now age their wines for at least 42 months in bottle with the lees (they only sell Gran Reserva wines), aiming for the upper level of the market, mainly in restaurants and high gastronomy. They have 22 hectares of old vines and a further 18 hectares rented and farmed by the family, organically farmed but without certification. All of their wines, except the one entry-level, ferment and mature in chestnut barrels with the lees before being put in bottle to referment, and they are all aged under cork and always with the disgorgement date on the back label.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
De familie Mestres staan al sinds 1312 gedocumenteerd in Sant Sadurní d'Anoia als eigenaar van wijngaarden en ook als handelaren van granen en wijnen. De familie is al 29 generaties lang verbonden met de wijnwereld. Destijds werd de datum van 1312 genomen als het jaar van de oprichting van de MESTRES-wijngaarden. Dit wordt bevestigd in de eerste labels mousserende wijn: 1312. In MESTRES is er nog steeds een grote documentatie van de voorouders: perkamenten en documenten van 1312, 1591, 1607, 1832, 1901 ..., de mijlpalen in de geschiedenis van de familie die ons in staat stelt onze toewijding aan de wereld van wijn door de eeuwen heen te bevestigen.
Meer informatie over Mestres
Tijdens de kerst van 1928 werd de eerste fles Cava MESTRES uitgebracht, die Josep Mestres Manobens produceerde met druiven uit de vintage 1925. Vanaf deze datum specialiseerde de familie zich in de productie van mousserende wijnen met een zeer lange rijping (long-aged cava) gemaakt volgens de champagne productie manier namelijk de traditionele methode. Vanaf dat moment heeft men zich ook alleen maar toegelegd op hoogstaande kwaliteit en groeide MESTRES uit tot een refenrentie en benchmark voor top cava's. osep Mestres Manobens is degene die is gestart met een hoge kwaliteit van de basiswijn en de lange veroudering met kurkstop en dit stond hem toe om een 'champagne' (methode 'champenoise') te maken zonder toevoeging van een suiker vloeistof (dit wordt gebruikt voor de extra gisting door de meeste huizen), die hij "Visol" noemde ((WINE ON IT’S OWN). Bij Mestres werkt men alleen met wijn en geen toevoegingen. Dit is hoe de eerste Brut Nature werd geboren en is geregistreerd in het Patent and Trademark office sinds 1948. De Visol stond ook bekend als triple dry (triple sec) omdat het geen suiker bevatte, en dus strak droog is. Mestres zijn dus de ouders van Brut Nature. Vandaag volgt de 29e generatie van de MESTRES-familie het pad van hun voorgangers en handhaaft die rusteloze en ondernemende geest die de familie MESTRES kenmerkte, een wijnmakerij met zeven eeuwen geschiedenis.
Door de dubbele natuurkurk en de lange veroudering worden de Cavas qua stijl ook vergelen met de witte Tondonia wijnen. Luis Guiterez van Parker schrijft " Mestres are a kind of Lopez de Heredia of Cava"
Tesamen met Recaredo is Mestres zonder twijfel de Specialist op het gebied van Long Aged Cava's waarbij hun topmodellen meer dan 30 jaar oud zijn voordat ze de impossante kelder uit mogen en wij hebben zelfs wijnen mogen proeven van meer dan 60 jaar oud en deze zijn nog springlevend en stuiven uit het glas.
Gedurende al die jaren hebben we de traditie kunnen volgen en een filosofie van unieke uitwerking respecteren, waarbij men de naam MESTRES en het woord CAVA naar uitmuntendheid hebben gebracht. Mestres is het levende geschiedenis van Cava. Vandaag de dag hebben de Cava's van MESTRES stuk voor stuk zeer hoge beoordelingen.
De familie MESTRES staat al sinds 1312 gedocumenteerd in Sant Sadurní d'Anoia als eigenaar van wijngaarden en ook als handelaren van granen en wijnen. De familie is al 29 generaties lang verbonden met de wijnwereld. Destijds werd de datum van 1312 genomen als het jaar van de oprichting van de MESTRES-wijngaarden.
Tijdens de kerst van 1928 werd de eerste fles Cava MESTRES uitgebracht, die Josep Mestres Manobens produceerde met druiven uit de vintage 1925. Vanaf deze datum specialiseerde de familie zich in de productie van mousserende wijnen met een zeer lange rijping gemaakt volgens de champagne manier namelijk de traditionele methode. Vanaf dat moment heeft men zich ook alleen maar toegelegd op hoogstaande kwaliteit en groeide MESTRES uit tot een referentie en benchmark voor top cava's. Josep Mestres Manobens is degene die is gestart om met een hoogstaande basiswijn om middels een 'champagne' (methode 'champenoise') een Cava te maken zonder toevoeging van een suiker-vloeistof (dit wordt gebruikt voor de extra gisting door de meeste huizen), die hij "Visol" noemde ((WINE ON IT’S OWN). Bij Mestres werkt men alleen met wijn en geen toevoeging. Dit is hoe de eerste Brut Nature werd geboren en is geregistreerd in het Patent and Trademark office sinds 1948. Mestres zijn dus de ouders van Brut Nature. Vandaag volgt de 29e generatie van de MESTRES-familie het pad van hun voorgangers en handhaaft die rusteloze en ondernemende geest die de familie MESTRES kenmerkte, een wijnmakerij met zeven eeuwen geschiedenis.
Gedurende al die jaren hebben we de traditie kunnen volgen en een filosofie van unieke uitwerking respecteren, waarbij men de naam MESTRES en het woord CAVA naar uitmuntendheid hebben gebracht. Mestres is het levende geschiedenis van Cava. Vandaag de dag hebben de Cava's van MESTRES stuk voor stuk zeer hoge beoordelingen.
Honderd procent van de mousserende wijnen uit Mestres worden op fles onder kurk gerijpt. Mestres is een zeer traditionele Cava-producent en wordt qua stijl vergeleken met de "López de Heredia & Tondonia" onder de Cava's.
De Mas Vía Gran Reserva uit 2005 is een brut aangepast aan ongeveer vijf gram suiker, die in feite erg geïntegreerd aanvoelt en op een manier langer maakt nasmaak. Dit rijpt op fles, waar het 160 maanden bewaard werd (meer dan 13 jaar!). De smaak heeft grote harmonie en elegantie, met balans en geïntegreerd gas. Het is complex, evenwichtig en lang. Werkelijk uitstekend. 2.950 flessen geproduceerd. Na een rijping van maar liefst 160 maanden komt deze geweldige Cava beschikbaar. In het glas is de Mas Vía Gran Reserva Premium strogeel met gouden highlights. Fijne bubbel meteen grote evolutie in het glas . Het is een heel elegante cava met rijke aroma's.Witte, frisse en intense gouden appel en kweepeer. In perfecte harmonie met intense en complexe tonen van geroosterd brood en gedroogd fruit dankzij zijn lange veroudering en het edele hout. In de mond is het krachtig, volwassen, evenwichtig en zeer gestructureerd, met een zeer goede integratie van de koolzuur. Volumineus, persistent en fluweelachtig in de mond, eindigt het met zeer lange en zachte afdronk.
Wij durven de uitdaging aan. Zet deze Mestre Mas Via Gran Reserva maar eens naast een Dom Perignon en laat blind proeven. Eenderde van de prijs maar zo geweldig
Drink de wijn tussen 8-15ºC en advies van Mestres is deze zelfs rond de 14-15 graden te drinken. De Mestre Mas Via Gran Reserva is een blend van Macabeu (20%) Xarel·lo (60%) Paradella (20%) komende van wijngaarden met selectie van de oudste wijnstokken van meer dan 50 jaar oud ) en wordt alleen geproduceerd in alleen de beste jaargangen.
Ook bij deze Mas Via worden twee kurken gebruikt voor elke fles om de cava te maken. De basiswijn wordt gefermenteerd en gerijpt in kastanje barriques in op zijn droesem gedurende 12 maanden. De tweede gisting op fles wordt voltooid in contact met de eerste 100% natuurlijke kurk, in horizontale positie voor 160 maanden in de traditionele fles wederom op zijn droesem. Na de dégorgement (handmatig proces van het verwijderen van de dode gistcellen) plaats men de tweede kurk en de bijbehorende plaque in de fles.
WEETJE: MESTRES heeft op het etiket altijd de datum van disgorgement afgedrukt. De 2008 is in 2024 pas vrijgegeven
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Catalunya |
Appellatie | Cava |
Wijnhuis | Mestres |
Druif | Chardonnay, Macabeo, Parellada, Xarel-Lo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2008 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2034 |
Alcohol % | 12 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Ja |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 94 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Fris, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Cadeau!, Iets te vieren, Lekker luxe, Met vrienden, Romantisch |
Parker
Rating
94
Release Price
$100
Drink Date
2019 - 2024
Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
30th Aug 2019
Source
Issue 244 End of August 2019, The Wine Advocate
The 2004 Mas Vía Gran Reserva has a similar color and aromatic palette as the 2004 Clos Damiana tasted next to it, but this one is a brut adjusted to some five grams of sugar, which actually feels very integrated and in a way makes for a longer aftertaste. This matured in bottle, where it was kept for a 160 months (over 13 years!). The palate has great harmony and elegance, with balance and integrated gas. It is complex, balanced and long. Truly outstanding. 2,950 bottles produced.
One-hundred percent of the sparkling wines from Mestres are aged under cork in bottle. Mestres is a very traditional Cava producer, one of the few quality producers that remain in the appellation, a kind of López de Heredia of Cava. They now age their wines for at least 42 months in bottle with the lees (they only sell Gran Reserva wines), aiming for the upper level of the market, mainly in restaurants and high gastronomy. They have 22 hectares of old vines and a further 18 hectares rented and farmed by the family, organically farmed but without certification. All of their wines, except the one entry-level, ferment and mature in chestnut barrels with the lees before being put in bottle to referment, and they are all aged under cork and always with the disgorgement date on the back label.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
De familie Mestres staan al sinds 1312 gedocumenteerd in Sant Sadurní d'Anoia als eigenaar van wijngaarden en ook als handelaren van granen en wijnen. De familie is al 29 generaties lang verbonden met de wijnwereld. Destijds werd de datum van 1312 genomen als het jaar van de oprichting van de MESTRES-wijngaarden. Dit wordt bevestigd in de eerste labels mousserende wijn: 1312. In MESTRES is er nog steeds een grote documentatie van de voorouders: perkamenten en documenten van 1312, 1591, 1607, 1832, 1901 ..., de mijlpalen in de geschiedenis van de familie die ons in staat stelt onze toewijding aan de wereld van wijn door de eeuwen heen te bevestigen.
Meer informatie over Mestres
Tijdens de kerst van 1928 werd de eerste fles Cava MESTRES uitgebracht, die Josep Mestres Manobens produceerde met druiven uit de vintage 1925. Vanaf deze datum specialiseerde de familie zich in de productie van mousserende wijnen met een zeer lange rijping (long-aged cava) gemaakt volgens de champagne productie manier namelijk de traditionele methode. Vanaf dat moment heeft men zich ook alleen maar toegelegd op hoogstaande kwaliteit en groeide MESTRES uit tot een refenrentie en benchmark voor top cava's. osep Mestres Manobens is degene die is gestart met een hoge kwaliteit van de basiswijn en de lange veroudering met kurkstop en dit stond hem toe om een 'champagne' (methode 'champenoise') te maken zonder toevoeging van een suiker vloeistof (dit wordt gebruikt voor de extra gisting door de meeste huizen), die hij "Visol" noemde ((WINE ON IT’S OWN). Bij Mestres werkt men alleen met wijn en geen toevoegingen. Dit is hoe de eerste Brut Nature werd geboren en is geregistreerd in het Patent and Trademark office sinds 1948. De Visol stond ook bekend als triple dry (triple sec) omdat het geen suiker bevatte, en dus strak droog is. Mestres zijn dus de ouders van Brut Nature. Vandaag volgt de 29e generatie van de MESTRES-familie het pad van hun voorgangers en handhaaft die rusteloze en ondernemende geest die de familie MESTRES kenmerkte, een wijnmakerij met zeven eeuwen geschiedenis.
Door de dubbele natuurkurk en de lange veroudering worden de Cavas qua stijl ook vergelen met de witte Tondonia wijnen. Luis Guiterez van Parker schrijft " Mestres are a kind of Lopez de Heredia of Cava"
Tesamen met Recaredo is Mestres zonder twijfel de Specialist op het gebied van Long Aged Cava's waarbij hun topmodellen meer dan 30 jaar oud zijn voordat ze de impossante kelder uit mogen en wij hebben zelfs wijnen mogen proeven van meer dan 60 jaar oud en deze zijn nog springlevend en stuiven uit het glas.
Gedurende al die jaren hebben we de traditie kunnen volgen en een filosofie van unieke uitwerking respecteren, waarbij men de naam MESTRES en het woord CAVA naar uitmuntendheid hebben gebracht. Mestres is het levende geschiedenis van Cava. Vandaag de dag hebben de Cava's van MESTRES stuk voor stuk zeer hoge beoordelingen.