Quilceda Creek

Quilceda Creek is opgericht door Alex Golitzin (Galtzine). Alex is een afstammeling van prins Lev Sergeevich Galitzine. Nadat de Russische Revolutie is uitgebroken in 1917 vluchtten de ouders van Alex naar Parijs, waar Alex werd geboren. Als de Tweede Wereldoorlog ten einde is gekomen verhuist de familie naar San Francisco, Californië. In 1967 vertrekt Alex samen met zijn vrouw Jeannette naar Washington. Hier beginnen zij samen aan de bouw van Quilceda Creek.

Paul Golitzin trad in 1992 bij zijn vader in dienst als wijnmaker en leidt nu alle aspecten van wijngaardbeheer en wijnbereiding. Met een begaafd gehemelte en een compromisloze toewijding aan kwaliteit, richtte Paul de aandacht van de wijnmakerij op zijn grootste troeven: de wijngaarden van de Columbia Valley. Paul's visie katapulteerde de wijnen naar een nieuw niveau van uitmuntendheid. Paul produceert diepgekleurde rode wijnen met veel concentratie, intense fruitaroma’s en goed geïntegreerde houtinvloeden. In 2006 was Quilceda Creek de eerste wijnmakerij buiten Californië die 100 punten ontving van Robert Parker. Inmiddels heeft het wijnhuis meerdere malen 100 punten mogen ontvangen van de Wine Advocate.

Het wijnhuis Quilceda Creek is gesitueerd in Snohomish in Washington in de Columbia Valley AVA in Washington State. De druiven van Quilceda Creek zijn afkomstig van vier percelen: Champoux, Galitzine, Mach One en Palengat. De totale aanplant bestaat uit 86 hectare. Het Champoux perceel ligt op een hoogte van 600 tot 800 meter. De bodem bestaat uit een zandige leemgrond die zorgt voor een goede wortelontwikkeling. Champoux ligt ten noorden van de Columbia River in de Horse Heaven Hills AVA. Deze wijngaard wordt uitsluitend gebruikt voor de productie van Cabernet Sauvignon. De Mach One wijngaard ligt in een van de warmste delen van de regio. Het is daarom van belang dat de wijnstokken worden geïrrigeerd. Dit wordt gedaan met behulp van de nabijgelegen Columbia River. De derde wijngaard, Palengat, is vernoemd naar medeoprichter Jeannette Golitzin. Palengat is haar meisjesnaam. Het laatste perceel is eveneens vernoemd naar de familie. Galitzine is hun achternaam, maar dan op de Russische wijze geschreven.

Quilceda Creek