Oswald

Sinds 2017 wordt Weingut Oswald gerund door Simon en Klara Müller-Oswald. Beide komen uit een familie van wijnboeren en hebben veel ervaring opgedaan voor ze hun eigen wijnbedrijf begonnen. Deze ervaring passen ze nu toe op hun eigen wijnbedrijf. Ze combineren traditie met moderne innovaties op gebied van druivenaanplant en wijnmaken.

Simon en Klara leggen hun ziel en zaligheid in het duurzame beheer van de wijngaarden, de het wijnmaken en het contact met afnemers. Dit alles leidt tot wijnen van de best mogelijke kwaliteit en smaak op verschilllende niveau’s, van instapwijnen tot meer gestructureerde wijnen met een hogere complexiteit. Dus voor ieder moment en voor ieder wat wils. De levensvreugde die het jonge paar uitstraalt, straalt ook af op hun wijnen. Die geven veel drinkplezier en zijn toegankelijk, met allemaal een schitterende drinkbalans.

De wijnen van Oswald zijn plantaardig / veganistisch. Bij het klaren van de wijn wordt er vaak gebruik gemaakt van dierlijke producten zoals vislijm, caseine eiwit of gelatine. In het laatste proces van wijnmaken worden deze middelen aan de wijn toegevoegd. Vervolgens binden de vaste deeltjes die de wijn troebel maken, zich aan deze middelen en tezamen worden ze uit de wijn gefilterd. Door de wijn van temperatuur te laten verlagen, wordt de wijn geklaard. Hierdoor worden er geen dierlijke producten gebruikt.

 

Oswald