2023 Weingut Muller Oswald Grauburgunder Trocken
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2023 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (12.5%) |
Drink venster | 2025 - 2028 |
Omschrijving
Sinds 2017 wordt Weingut Oswald gerund door Simon en Klara Müller-Oswald. Beide komen uit een familie van wijnboeren en hebben veel ervaring opgedaan voor ze hun eigen wijnbedrijf begonnen. Deze ervaring passen ze nu toe op hun eigen wijnbedrijf. Ze combineren traditie met moderne innovaties op gebied van druivenaanplant en wijnmaken.
Dit is een heerlijke Grauburgunder van Weingut Muller Oswald, gelegen in de Rheinhessen. De wijnen zijn nog niet voorzien van een biologisch kenmerk, maar worden wel biologisch geproduceerd en zijn vegan dus er worden geen dierlijke producten gebruikt bij het klaren van de wijn.
De Muller Oswald Grauburgunder Trocken heeft een lichte strogele kleur in het glas met in de neus rijp wit fruit en een lichte rokerige toets. In de mond is dit een zeer aangenaam frivool glas wijn. Het rijpe, frivole lichte fruit wordt afgewisseld met een lichte rokerige toets. Op de afdronk een heel klein aangenaam restzoetje. Fruit van nectarine en ananas.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Duitsland |
Regio | Rheinhessen |
Wijnhuis | Oswald |
Druif | Pinot Gris |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Ja |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2028 |
Alcohol % | 12.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Schroefdop |
Smaakprofiel | Aromatisch, Bloemig, Droog, Fris, Fruitig, Licht, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Wijnhuis
Sinds 2017 wordt Weingut Oswald gerund door Simon en Klara Müller-Oswald. Beide komen uit een familie van wijnboeren en hebben veel ervaring opgedaan voor ze hun eigen wijnbedrijf begonnen. Deze ervaring passen ze nu toe op hun eigen wijnbedrijf. Ze combineren traditie met moderne innovaties op gebied van druivenaanplant en wijnmaken.
Simon en Klara leggen hun ziel en zaligheid in het duurzame beheer van de wijngaarden, de het wijnmaken en het contact met afnemers. Dit alles leidt tot wijnen van de best mogelijke kwaliteit en smaak op verschilllende niveau’s, van instapwijnen tot meer gestructureerde wijnen met een hogere complexiteit. Dus voor ieder moment en voor ieder wat wils. De levensvreugde die het jonge paar uitstraalt, straalt ook af op hun wijnen. Die geven veel drinkplezier en zijn toegankelijk, met allemaal een schitterende drinkbalans.
De wijnen van Oswald zijn plantaardig / veganistisch. Bij het klaren van de wijn wordt er vaak gebruik gemaakt van dierlijke producten zoals vislijm, caseine eiwit of gelatine. In het laatste proces van wijnmaken worden deze middelen aan de wijn toegevoegd. Vervolgens binden de vaste deeltjes die de wijn troebel maken, zich aan deze middelen en tezamen worden ze uit de wijn gefilterd. Door de wijn van temperatuur te laten verlagen, wordt de wijn geklaard. Hierdoor worden er geen dierlijke producten gebruikt.