Merum Priorati

Merum Priorati
2021 Merum Priorati Inici
32,95 27,23
Vegan Label
2021 Merum Priorati Desti
47,95 39,63
Vegan Label
per pagina

Sommige wijngebieden hebben gewoon wat extra’s: Mosel, Côte-Rôtie, Douro. Priorat in Catalonië (Spanje) heeft dat ook. De overeenkomst tussen deze gebieden? In al deze gebieden is sprake van extreme wijnbouw op hellingen van verweerde leisteen en schist. Het levert prachtige plaatjes op, maar wijn maken is in Priorat geen ‘walk in the park’. Het landschap vraagt om respect van iedereen die er werkt.

Bij Merum Priorati, het jongste wijnbedrijf binnen de Pere Ventura Family Wine Estates, hebben ze dat respect maar al te graag. Omdat ze weten dat het barre mediterrane bergland exceptionele wijnen voortbrengt, van (oude) grenache noir en carignan, aangevuld met cabernet sauvignon en syrah. Krachtige wijnen, met veel alcohol, die tóch elegant zijn en balans hebben door goede zuren en rijpe tannine.

De absolute bevestiging is wel gekomen in het jaaroverzicht 2021 van Wine Spectator met daarin het overzicht van de 100 beste wijnen ter wereld. Hier behaalde de Desti van Merum maar liefst de 5e plek in 's Werelds beste wijnen lijst.