Marc Morey

Marc Morey is een gerespecteerde Bourgondische wijnproducent gevestigd in de regio Côte de Beaune in de Bourgogne, Frankrijk. De familie Morey heeft een lange geschiedenis van wijnmaken en hun wijnen staan hoog aangeschreven vanwege hun kwaliteit en de uitdrukking van het terroir in dit gerenommeerde wijngebied. 

Geschiedenis van Marc Morey

Marc Morey is een familiebedrijf met een geschiedenis die meerdere generaties teruggaat. Het landgoed werd begin 20e eeuw gesticht door Fernand Morey. In de loop van de tijd werd de wijntraditie doorgegeven via de familie. Het landgoed bezit wijngaarden in het zuidelijke deel van de Côte de Beaune, in de dorpen Chassagne-Montrachet en Puligny-Montrachet. Deze twee dorpen staan bekend om het produceren van enkele van 's werelds beste witte Bourgondische wijnen, vooral van Chardonnay druiven. Marc Morey richt zich op het produceren van witte Bourgondische wijnen van hoge kwaliteit, waaronder wijnen op dorpsniveau, Premier Cru en Grand Cru-wijnen. Ze staan vooral bekend om hun wijnen Chassagne-Montrachet en Puligny-Montrachet. Deze wijnen zijn zeer gewild bij wijnliefhebbers en verzamelaars.

Terroir en productie van Marc Morey

Marc Morey word gevierd vanwege hun vermogen om het specifieke terroir van de wijngaarden waar ze vandaan komen tot uitdrukking te brengen. De toewijding van de wijnmakerij om de unieke kenmerken van elke wijngaard te behouden, is een kenmerk van hun wijnbereidingsaanpak. Het wijnbereidingsproces bij Marc Morey legt de nadruk op traditionele Bourgondische technieken, waaronder zorgvuldige handmatige oogst, minimale interventie in de kelder en het gebruik van eikenhouten vaten voor rijping. Deze praktijken zorgen ervoor dat de wijnen complexiteit en diepgang kunnen ontwikkelen terwijl ze hun frisheid behouden. Veel Bourgondische producenten, waaronder Marc Morey, hebben in hun wijngaarden en wijnmakerijen steeds meer duurzame en milieuvriendelijke praktijken toegepast. Deze praktijken zijn gericht op het behoud van de integriteit van het land en de gezondheid van de wijngaarden op de lange termijn.

Marc Morey