Little Beauty

Een waar meesterwerk van wijnmaakster Eveline Fraser. Wij hadden ook niets anders van haar verwacht. Jarenlang was zij de wijnmaakster bij het beroemde Cloudy Bay. Echter heeft zij nu haar eigen wijnhuis opgericht: Little Beauty. En zoals de naam al duidelijk maakt, gaat zij voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. Het wijnhuis is klein, maar alle aandacht gaan naar de flessen.

Love at first sight!. Wij kennen Nieuw Zeeland van de natuurplaatjes, lammetjes en de inheemse Kiwi vogel. En ineens was daar wijn.  Het land heeft een hele belangrijke landbouweconomie en ontdekt pas in 1969 dat ze met het koele en maritieme klimaat ook heel goed hoge kwaliteitswijnen konden produceren. It's all in the name; "Little Beauty". Een elegante verschijning uit Nieuw Zeeland van een bijzonder en klein stukje wijngaard. De druiven van deze unieke wijnen gedijen in Waihopai Valley, Marlborough. De druivenstokken staan op eigen wijngaard en het wijn maak proces is geheel in eigen beheer en dat is uniek in Nieuw Zeeland. De eigenaren en wijnmaakster zijn ware avonturiers en hebben de wijnwereld rond gereisd om met heel veel ervaring, passie en trots deze iconische wijnen te maken. Omdat het terroir zo veel te bieden heeft, heeft de wijnmaakster ook eens andere druivenrassen aangeplant en dat is een echte verrassing. Little Beauty is een 100% duurzame wijngaard, dit houdt in dat ze enkel gebruik maken van 100% duurzame wijnbouwtechnieken en het flora en fauna altijd centraal staat.

Bij Little Beauty houdt men van het land en de flora en fauna en dus goed zorgen voor het milieu is dan ook een absolute prioriteit. Little Beauty wijnen zijn gemaakt met 100% duurzame wijnbouwtechnieken zodat de wijngaard de 100% duurzame accreditatie van Nieuw-Zeeland heeft gekregen.

Verder staat resource management altijd op de voorgrond van onze dagelijkse agenda. Als zodanig beschikt de wijngaard over een van de meest geavanceerde irrigatie-infrastructuren in de regio, wat meer flexibiliteit en een beter beheer van de watervoorraden geeft. Bovendien heeft men in de hele wijngaard een zeer geavanceerd klimaatmeet-net geïnstalleerd. Met tussenpozen van 15 minuten verzamelt men via een reeks klimaatgegevensvariabelen. Dit bevat;

Bodemtemperatuur
Bodemvocht
Evapo-transpiratie
Regenval
Windsnelheid
Windrichting

Deze data ondersteunt de dagelijkse wijnbouwbeslissingen. Dus men maakt gebruik van technologie om in harmonie te werken met Moeder Natuur ... Kijk zo hoort het.

Little Beauty