Lilian Duplessis

2020 Gerard Duplessis Chablis 1er Cru Montee de Tonnerre
49,95 41,28
2019 Gerard Duplessis Chablis 1er Cru Vaillons
47,95 39,63
per pagina

Chablis, gelegen in het oosten van Auxerre in Yonne, is een beroemde appelatie die wereldwijd wordt geprezen voor zijn Chardonnay wijnen. Hier, in Domaine Duplessis, waar vijf generaties wijnmakers hun ervaring bundelen, gaat men sinds 2010 over tot biologische wijnproductie, met officiële certificering in 2013.

Meer informatie over Lilian Duplessis

Lilian Duplessis staat aan het roer van dit wijngoed. Hij koestert de bodem en houdt nauwlettend de klimaatveranderingen in de gaten. Sinds kort wordt er uitsluitend volgens biologische principes gewerkt, met precisie en respect voor de druivenstokken. In sommige jaren, zoals 2018, wordt zelfs helemaal geen zwavel toegevoegd tijdens de vinificatie, wat de puurheid van de wijnen benadrukt.

Het domein beslaat ongeveer 10 hectare aan wijngaarden die verdeeld zijn over twintig percelen. Sommige wijnstokken zijn al drie kwart eeuw oud. Ieder perceel draagt bij aan de diversiteit en kwaliteit van hun wijnen. Plots zoals Grand Cru Les Clos en Premiers Crus Vaugiraut, Mont-de-Milieu, Fourchaume, Montée-de-Tonnerre, Montmains en Vaillons zijn bekend en geëerd onder liefhebbers van Chablis.