Henriot
In 1640 vestigt de Henriot-familie zich in de Champagne streek met allereerst het maken van kleding maar voegen al snel wijn toe aan hun gezinsactiviteiten. Na het verwerven van land om wijnstokken te planten, doet de familie kennis op over wijnbouw en worden ze experts in hun terroirs. De verhandeling "Hoe de wijnstok te cultiveren en wijn te maken in Champagne", gepubliceerd in 1718, toegeschreven aan kanunnik Godinot, was een inspiratiebron voor Apolline Henriot, oprichter van het Maison Henriot. In 1808 richt Apolline Henriot, jonge weduwe van Nicolas Henriot, Maison Henriot op. Eigenaar van een wijngaard in het hart van de Montagne de Reims, Apolline heeft een diepe liefde voor de Champagnestreek, de schoonheid van zijn wijnstokken en zijn landschappen. Zo ontstond haar verlangen « Om licht te werpen op haar land door middel van een champagne ». Vervolgens richtte ze het huis op en creëerde ze de eerste Henriot-cuvée, nu bekend als Henriot Brut Souverain.
nu al meer dan 200 jaar maakt Champagne Henriot reeds elegante en perfect gestileerde champagnes. Nooit is er concessie gedaan aan kwaliteit en het streven om de mooiste champagnes te maken. Tegenwoordig controleert het domein 35 hectare wijngaarden, de percelen zijn onder meer terug te vinden in Avenay, Chouilly, Epernay en Mareuil sur Ay; prestigieuze terroirs in de Champagnestreek. Het kenmerk van de wijnen van Henriot; alle cuvées hebben een groot deel chardonnay. De signatuur van het huis; verfijnd, elegant en zuiver.
Login and Registration Form