2008 Champagne Henriot Brut Cuvée Hemera in luxe geschenkendoos

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2008 |
Druif | , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (12%) |
Drink venster | 2023 - 2035 |
Op voorraad
12 items beschikbaar
Omschrijving
Misschien wel het allerlaatste champagne huis dat zijn top cuvee uit het magische jaar 2008 op de markt brengt: Henriot. Cuvée Hemera (voorheen Cuvée Enchanteleurs) bestaat voor 50% uit Chardonnay en 50% uit Pinot Noir met een 5g/L dosering. De Pinot komt van de Grand Crus : Verzy, Verzenay en Mailly-Champagne. De Chardonnay van: Le Mesnil-sur-Oger, Avize en Chouilly. Deze top Cuvée krijgt minimaal 12 jaar rijping en wordt alleen gemaakt in grote jaren. De essentie van zes prestigieuze Grands Crus-dorpen die Maison Henriot belichamen, wordt geselecteerd om de blend te maken. Dit zonder twijfel eén van de mooiste Champagnes uit 2008 De wereldpremière voor deze top champagne was Juni 2023. Deze top-cuvée van Champagne Henriot is trouwens vernoemd naar de Griekse godin van de dag en het licht.
De 2008 Henriot Brut Cuvée Hemera heeft een prachtige perlage met zeer fijne bubbels. In de neus tonen van gedroogde bloemen, krijt, hazelnoten, hints van zoethout, witte peper, gedroogde appels en gedroogde ananas. Strak en elegant, met zeer fijne bubbels en een pittige en levendige afdronk. Deze uitvoering zit in een zeer luxe geschenkendoos (coffret).
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Champagne |
Appellatie | Champagne (Appellatie) |
Wijnhuis | Henriot |
Druif | Chardonnay, Pinot Noir |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2008 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2035 |
Alcohol % | 12 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
James Suckling rating | 95 |
Vinous rating | 93 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Fris, Mineraal, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Cadeau!, Iets te vieren, Indruk maken, Lekker luxe, Romantisch |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 92+
Reviewed by:
Yohan Castaing
Release Price:
NA
Drink Date:
2023 - 2030
A blend of 50% Chardonnay and 50% Pinot Noir, the 2008 Brut Cuvée Hemera has a lively first nose of candied lemon and hints of lime and smoke, with aromas of quince, apple and spring flowers. With aeration, notes of almonds and almond flowers come to the fore. On the palate, there is a nervy tension that energizes its fine, crystalline texture. This is an upright and elegant Champagne with a mouthwateringly long, airy finish. After some time in the glass, it evolves toward notes of smoke, flint, chalk and vanilla. It will drink at its peak in three years.
Published: Apr 20, 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
The 2006 Cuvée Hemera, Henriot's top wine, is a blend of Chardonnay and Pinot Noir sourced exclusively from Grand Cru vineyards. Toasty and open-knit, with soft contours, the 2006 is an alluring Champagne that will drink well upon release. Baked apple tart, brioche, lemon confit, spice, vanillin and a classic touch of reduction add character throughout. All the elements come together so effortlessly.
- By Antonio Galloni on November 2020
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
In 1640 vestigt de Henriot-familie zich in de Champagne streek met allereerst het maken van kleding maar voegen al snel wijn toe aan hun gezinsactiviteiten. Na het verwerven van land om wijnstokken te planten, doet de familie kennis op over wijnbouw en worden ze experts in hun terroirs. De verhandeling "Hoe de wijnstok te cultiveren en wijn te maken in Champagne", gepubliceerd in 1718, toegeschreven aan kanunnik Godinot, was een inspiratiebron voor Apolline Henriot, oprichter van het Maison Henriot. In 1808 richt Apolline Henriot, jonge weduwe van Nicolas Henriot, Maison Henriot op. Eigenaar van een wijngaard in het hart van de Montagne de Reims, Apolline heeft een diepe liefde voor de Champagnestreek, de schoonheid van zijn wijnstokken en zijn landschappen. Zo ontstond haar verlangen « Om licht te werpen op haar land door middel van een champagne ». Vervolgens richtte ze het huis op en creëerde ze de eerste Henriot-cuvée, nu bekend als Henriot Brut Souverain.
nu al meer dan 200 jaar maakt Champagne Henriot reeds elegante en perfect gestileerde champagnes. Nooit is er concessie gedaan aan kwaliteit en het streven om de mooiste champagnes te maken. Tegenwoordig controleert het domein 35 hectare wijngaarden, de percelen zijn onder meer terug te vinden in Avenay, Chouilly, Epernay en Mareuil sur Ay; prestigieuze terroirs in de Champagnestreek. Het kenmerk van de wijnen van Henriot; alle cuvées hebben een groot deel chardonnay. De signatuur van het huis; verfijnd, elegant en zuiver.
Misschien wel het allerlaatste champagne huis dat zijn top cuvee uit het magische jaar 2008 op de markt brengt: Henriot. Cuvée Hemera (voorheen Cuvée Enchanteleurs) bestaat voor 50% uit Chardonnay en 50% uit Pinot Noir met een 5g/L dosering. De Pinot komt van de Grand Crus : Verzy, Verzenay en Mailly-Champagne. De Chardonnay van: Le Mesnil-sur-Oger, Avize en Chouilly. Deze top Cuvée krijgt minimaal 12 jaar rijping en wordt alleen gemaakt in grote jaren. De essentie van zes prestigieuze Grands Crus-dorpen die Maison Henriot belichamen, wordt geselecteerd om de blend te maken. Dit zonder twijfel eén van de mooiste Champagnes uit 2008 De wereldpremière voor deze top champagne was Juni 2023. Deze top-cuvée van Champagne Henriot is trouwens vernoemd naar de Griekse godin van de dag en het licht.
De 2008 Henriot Brut Cuvée Hemera heeft een prachtige perlage met zeer fijne bubbels. In de neus tonen van gedroogde bloemen, krijt, hazelnoten, hints van zoethout, witte peper, gedroogde appels en gedroogde ananas. Strak en elegant, met zeer fijne bubbels en een pittige en levendige afdronk. Deze uitvoering zit in een zeer luxe geschenkendoos (coffret).
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Champagne |
Appellatie | Champagne (Appellatie) |
Wijnhuis | Henriot |
Druif | Chardonnay, Pinot Noir |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2008 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2035 |
Alcohol % | 12 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
James Suckling rating | 95 |
Vinous rating | 93 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Fris, Mineraal, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Cadeau!, Iets te vieren, Indruk maken, Lekker luxe, Romantisch |
Parker
The Wine Advocate
RP 92+
Reviewed by:
Yohan Castaing
Release Price:
NA
Drink Date:
2023 - 2030
A blend of 50% Chardonnay and 50% Pinot Noir, the 2008 Brut Cuvée Hemera has a lively first nose of candied lemon and hints of lime and smoke, with aromas of quince, apple and spring flowers. With aeration, notes of almonds and almond flowers come to the fore. On the palate, there is a nervy tension that energizes its fine, crystalline texture. This is an upright and elegant Champagne with a mouthwateringly long, airy finish. After some time in the glass, it evolves toward notes of smoke, flint, chalk and vanilla. It will drink at its peak in three years.
Published: Apr 20, 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
The 2006 Cuvée Hemera, Henriot's top wine, is a blend of Chardonnay and Pinot Noir sourced exclusively from Grand Cru vineyards. Toasty and open-knit, with soft contours, the 2006 is an alluring Champagne that will drink well upon release. Baked apple tart, brioche, lemon confit, spice, vanillin and a classic touch of reduction add character throughout. All the elements come together so effortlessly.
- By Antonio Galloni on November 2020
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
In 1640 vestigt de Henriot-familie zich in de Champagne streek met allereerst het maken van kleding maar voegen al snel wijn toe aan hun gezinsactiviteiten. Na het verwerven van land om wijnstokken te planten, doet de familie kennis op over wijnbouw en worden ze experts in hun terroirs. De verhandeling "Hoe de wijnstok te cultiveren en wijn te maken in Champagne", gepubliceerd in 1718, toegeschreven aan kanunnik Godinot, was een inspiratiebron voor Apolline Henriot, oprichter van het Maison Henriot. In 1808 richt Apolline Henriot, jonge weduwe van Nicolas Henriot, Maison Henriot op. Eigenaar van een wijngaard in het hart van de Montagne de Reims, Apolline heeft een diepe liefde voor de Champagnestreek, de schoonheid van zijn wijnstokken en zijn landschappen. Zo ontstond haar verlangen « Om licht te werpen op haar land door middel van een champagne ». Vervolgens richtte ze het huis op en creëerde ze de eerste Henriot-cuvée, nu bekend als Henriot Brut Souverain.
nu al meer dan 200 jaar maakt Champagne Henriot reeds elegante en perfect gestileerde champagnes. Nooit is er concessie gedaan aan kwaliteit en het streven om de mooiste champagnes te maken. Tegenwoordig controleert het domein 35 hectare wijngaarden, de percelen zijn onder meer terug te vinden in Avenay, Chouilly, Epernay en Mareuil sur Ay; prestigieuze terroirs in de Champagnestreek. Het kenmerk van de wijnen van Henriot; alle cuvées hebben een groot deel chardonnay. De signatuur van het huis; verfijnd, elegant en zuiver.