Du Toitskloof Wines

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 13

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Toen de oprichters van Du Toitskloof Wijnen droomden van hun jonge, innovatieve wijnmakerij wisten ze dat de reis net zo belangrijk was als de bestemming - Du Toitskloof Wines werd opgericht door zes wijnboeren als een coöperatie in 1962. In de beginjaren waren ze vooral producent van bulkwijn, maar nadat de wijnmakerij zich begon te concentreren op de markt van gebottelde wijn in begin jaren negentig, kreeg het bedrijf al snel de reputatie van een innovatief merk, zowel op vernieuwende manier van wijn maken, maar ook als voorstander van sociale betrokkenheid voor Zuid Afrika, als een Fairtrade producent.
De wijnmakerij is gebaseerd op drie principes;
1. het altijd leveren van een product van de hoogste kwaliteit,
2. Consistentie in de wijnen
3. Nooit onethische compromissen hoeven te doen

De titel Fairtrade betekent heel erg veel voor de landarbeiders van de 22 boerderijen en 13 leden. Sinds 2005 werd Du Toitskloof Wijnen als een van de eerste wijnhuizen in Zuid-Afrika lid. Zo heeft Du Toitskloof Fairtrade initiatieven ervoor gezorgd dat meer dan 2500 mensen direct zichtbaar profiteren van de verschillende projecten, waaronder kinderdagverblijven, een mobiele kliniek, goed onderwijs, een busdienst, bijscholing voor volwassenen en vele voorlichtingsprojecten.

Du Toitskloof betrekt de meerderheid van hun druiven uit de Breedekloof Vallei, allemaal binnen een straal van 10 km rondom hun kelders. Met een groot aanbod van verschillende terroirs, zijn dat wijngaarden op de koele berghellingen, op alluviale bodems met een hoog watervasthoudend vermogen, maar ook op zanderige en rotsachtige bodems. De druiven worden geplukt wanneer ze hun optimale rijpheid hebben bereikt hun met intense kleur en smaakspectrum. In warme zomers liggen de wijngaarden al vroeg in de schaduw van de hoge toppen van de Du Toitskloof Mountains, wat leidt tot langzame rijping en intensiteit van de smaken. Witte wijnen produceren tropische aroma's van guave, ananas en kruisbessen, terwijl de rode wijnen fruitige donkere bessen, kersen, zwarte bessen en framboos nuances in de geur en smaak hebben.

Quest Premium lijn. Deze wijnen zijn een eerbetoon aan de vele generaties wijnbouwers die in hun streven naar perfectie hebben bijgedragen aan onze zoektocht voor deze premium wijnlijn. Du Toitskloof selecteert uit verschillende wijngaarden op overvloedige smaak, en creëren met veel zorgvuldigheid unieke wijnen met een individueel, rijk en vol karakter.

Du Toitskloof Wines