Château Lagrange

Château Lagrange

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Een unieke plek ooit bestemd voor de wijnbouw Een plaats van grote landbouwactiviteit zelfs in de Gallo-Romeinse tijd: van de Gallo-Romeinse VILLA RUSTICA tot de "GRANGIA" in de Middeleeuwen, waaraan het landgoed zijn naam zou zijn geven. Lagrange ontdekt een vroege roeping voor de wijnbouw dankzij de Tempeliers die twee domeinen samenvoegen: - Het "maison noble de Lagrange de Monteil" in het westen voegt zich bij de "Tenure of Pellecalhus" (wat "gepelde steen" betekent) naar het oosten. In de huidige wijngaard getuigen de namen van twee wijnpercelen van dit tijdperk, "l’Hôpital" en "La Chapelle"; - Lagrange wordt het grootste wijnproducerende landgoed in de Médoc. Maar de geschiedenis van de verschillende eigenaren kan pas na 1631 worden gereconstrueerd.

De Japanse groep, Suntory, verwierf het domein in 1983. Marcel Ducasse werd vervolgens samen met Kenji Suzuta gerekruteerd om de volledige herstructurering van de wijngaard en een spectaculaire renovatie van het hele landgoed uit te voeren. Deze eerste stap was om de wedergeboorte van CHÂTEAU LAGRANGE te markeren. Na twintig jaar toegewijd werk, evenals menselijke en technische investeringen, is Lagrange weer een van de top Grand Cru Classé  waarbij zij de laaste twintig jaren enorm gefocussed op de productie van verfijnde, elegante en expressieve wijnen, in de beste Saint-Julien-stijl maar ook met productiemethoden die substantieel zorgen voor een vermindering van de ecologische impact.

De Lagrange wijngaard ligt volledig in de appellatie Saint-Julien en strekt zich in een enkel blok uit over twee noord-zuid-stijgingen van Gunzian grindgrond. In delen groot en grof en in andere fijner wordt dit grind afhankelijk van het perceel gecombineerd met zand of ijzerrijke klei. Met een hoogte van 24 meter markeert het centrum van het domein het hoogste punt van Saint-Julien. Het landgoed beslaat 182 hectare (450 acres), waarvan 118 hectare (292 acres) met wijnstokken. De meeste percelen hebben een drainagesysteem.