Château La Faviere

Château La Faviere
per pagina

De wijngaarden van Chateau La Favière liggen de wijnregio Bordeaux in Saint-Seurin sur l'Isle, op de grens van de wijngaard van Saint-Emilion in de regio Libourne van het departement Gironde. De wijngaard is 21 hectare groot en wordt beheerd met behulp van milieuvriendelijke wijnbouwtechnieken. De oudste wijnstokken zijn meer dan 50 jaar oud; de gemiddelde leeftijd is ongeveer 35 jaar. De bodem bestaat afwisselend uit lagen grind en fijn zand over een ondergrond van klei wat zorgt voor een optimale afwatering.

Rond het jaar 1750 bouwde een opmerkelijke notabele uit Bordeaux en zijn vrouw een klein kasteel in Franse stijl te midden van hun wijngaarden in Saint-Seurin sur l'Isle. Een 16e eeuwse duiventil op het terrein is het bewijs van een veel oudere geschiedenis. Muziek was een integraal onderdeel van het leven van het landhuis en het klavecimbel klonk met dansmuziek gecomponeerd voor het hof van Versailles.

Aan het einde van de 19e eeuw werd de kunst van het "componeren" van wijn doorgegeven en werd de deskundigheid verder verfijnd: La Favière produceerde een fruitige, melodieuze cru. Een van de grote families in de Bordeaux kocht het landgoed, vernieuwde het kasteel en nam de wijngaard onder handen. De liefde voor muziek bleef bestaan, zeker toen Frankrijk de uitbundigheid van de Russische muziek ontdekte, met Tsjaikovski, Rimsky-Korsakov en Mussorgsky.

In het jaar 2010 bezochten Stanislav en Natalia Zingerenko het pand en waren direct gecharmeerd van zijn "slapende schoonheid". Ze houden van de natuur en van Frankrijk, waar Natalia al eerder had gewoond. Voor hen is wijnbouw de sterkste - meest magische - band met het terroir. La Favière vervulde hun droom.

Het landgoed heeft een wijngaard omgeven door bomen en een kasteel in het hart van een uitgestrekt terrein. Het terrein is geleidelijk gerestaureerd en het kasteel gerenoveerd, met een muziekkamer en de piano van Natalia. De geest van La Favière leeft voort en Stanislav en Natalia hebben hun passie en vastberadenheid ingezet om de muziek van het landgoed nieuw leven in te blazen. Ze hebben de meest ervaren adviseurs ingeschakeld om hen te helpen een virtuoze oenologische prestatie te bereiken. Elke fles moet een ervaring van perfecte overeenstemming bieden.

Stanislav en Natalia houden van het land. Voor hen zijn "wijn en muziek 2 universele talen: breng ze bij elkaar en geniet van de magie van het moment".
Château La Favière zal binnenkort muzikale avonden met jazz en wereldmuziek, een pension en vele andere projecten realiseren die de kunst van wijn en de kunst van het leven combineren.

Château La Favière wijnen online bestellen bij Grandcruwijnen

Château La Favière wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen.nl, de wijnhandel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen als wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering & betrouwbare service dat is Grandcruwijnen!