Ceraudo

Ceraudo
2021 Ceraudo Grisara
21,95 18,14
2021 Ceraudo Petelia
18,95 15,66
2022 Ceraudo Imyr Bianco BIO
39,25 32,44
2017 Ceraudo Petraro
34,95 28,88
2018 Ceraudo Dattilo Rosso BIO
Special Price 24,95 20,62 van 26,95
2020 Ceraudo Nanà Val di Neto
18,95 15,66
2021 Ceraudo Dattilo Rosso
27,95 23,10
per pagina

De Ceraudo boerderij bevindt zich in de voet van Italië, regio Calabrië, in de buurt van Strongoli Marina - bekend als “Petelia” in de Romeinse tijd - dicht bij de stad Crotone, de thuisbasis van Pythagoras. Het waanzinnig mooi gelocaliseerde  bedrijf behelst 20 hectare is wijngaard, 37 hectare olijfgaarden en 3 ha is gewijd aan citrusbomen en moestuin, een schoolvoorbeeld van biodiversiteit en duurzaamheid. De Eigenaar, Roberto Ceraudo, is pionier op het vlak van biologische landbouw in deze regio. Hij beheert het domein samen met zijn drie kinderen Susy, Giuseppe en Caterina. Deze laatste is bovendien een uitmuntende chef in het met één Michelin-ster bekroonde restaurant "Dattilo", dat zich samen met de logies, binnen de muren van de Azienda Agricola Ceraudo bevindt.

Vanuit organoleptisch standpunt zijn de Ceraudo wijnen allemaal erg elegant en onderscheiden ze zich door hun complexiteit, opmerkelijke consistentie en aromatische persistentie. De heuvels van de wijngaarden dichtbij de zee, de textuur van het land en het specifieke microklimaat zorgen voor wijnen die fris zijn en tegelijk toch doordrongen van aroma’s.

De zon, het fruit en de bloemen vind je terug in het karakter van deze wijnen, ze reflecteren de unieke emoties van een reis door dit stukje Italië.
Ceraudo vinifieert volgende druivenrassen: Gaglioppo, Cabernet Sauvignon, Greco nero, en Magliocco in rood en rosé. Pecorella, Greco bianco, Mantonico en Chardonnay in wit. Er zijn 8 wijnen: Grisara, Dattilo, Petraro, Nanà, Imyr, Petelia, Grayasusi etichette argento, Grayasusi etichetta rame.
CERAUDO is biologisch, gecertificeerd sinds 1990, met handmatige oogsten, natuurlijke fermentatie zonder het gebruik van geselecteerde gisten of enzymen, met een jaarlijkse productie van maximaal 70 000 flessen.

Klimatologisch wordt de regio regio Calabrië gekenmerkt door gemiddelde jaartemperaturen van rond de 17°-25°C. De gemiddelde jaarlijkse neerslag bedraagt ongeveer 700 mm. De aanwezigheid van de zee heeft een positief effect op de thermische afwijkingen, alle in het voordeel van de aromatische geleidelijke rijping van de druiven De wijngaard strekt zich uit over 20 hectare, waarvan de opbrengst varieert tussen 3500 en 7000 kg per Ha, afhankelijk van het soort wijn. In totaal bedraagt de jaarlijkse productie ongeveer 50 000 kg per jaar.
De teelttechnieken die men toepast in de wijngaard zijn constant in ontwikkeling. Het gekozen systeem is een Cordone Sporonato. De wijngaard is gebouwd zonder de oppervlakken uit te graven of te hermodelleren, volgens de oude methode van enten in het veld, waardoor de rijke biodiversiteit kan worden behouden door een zorgvuldige selectie van de beste soorten. Bodembeheer omvat winter- en lentegras, soms samengesteld uit speciaal voor groenbemesting geselecteerde kruiden gevolgd door de verwerking ervan, wat essentieel is voor het beluchten van de grond en zo een ideale omgeving creëren

De productiebelasting per wijnstok is altijd erg laag dankzij het gebruik van biotypes met een lage opbrengst en uitdunningsoperaties die aan het begin van de rijping worden uitgevoerd. Snoeien wordt alleen met de hand uitgevoerd. In de wijngaarden zijn er, naast de weerhutten, rozentuinen, die helpen om de luchtvochtigheid en temperatuur onder controle te houden. De handmatige oogst vindt plaats in de vroege uren van de dag voor de rode wijnen, 's nachts voor de witte wijnen en roséwijnen. De druiven worden direct op de plant geselecteerd. De geoogste druiven worden verwerkt in de kelder en de fermentatie van de most vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur. Er worden geen enzymen van welke aard dan ook, oenologische tannines of geselecteerde gisten gebruikt: alleen inheemse gisten. In de kelder mogen alle Ceraudo wijnen ondergronds in alle rust rijpen en met gebruikt eikenhouten barriques uit de Allierbossen.