Casa Ferreirinha

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Casa Ferreirinha, a Sogrape wine

Barca Velha, opgericht in 1952, was de eerste stille wijn van topkwaliteit uit de Douro en zette de standaard voor Casa Ferreirinha. In de loop der decennia is het assortiment uitgebreid met wijnen met verschillende profielen, zoals Reserva Especial, Vinha Grande en Papa Figos. De naam Casa Ferreirinha, de erfgenaam van meer dan 270 jaar geschiedenis, is geïnspireerd op de grote figuur uit de 19e eeuw, Dona Antónia Ferreira – liefkozend bekend als "Ferreirinha".

De verbluffende wilde schoonheid van Quinta da Leda is de thuisbasis van 160 ha wijngaarden met talloze verschillende terroirs van rode variëteiten zoals Touriga Nacional en Touriga Franca, allemaal gekweekt in geïntegreerde productiemodus. Het is een juweel van wijnbouw en oenologie en de geboorteplaats van zowel de iconische Barca Velha als Quinta da Leda, een diep, intens rood dat het beste van dit terroir in uitstekende jaren naar boven haalt. Casa Ferreirinha-wijnen beginnen hun leven in de wijngaarden die tegen de heuvels en valleien van de Douro zijn gebeeldhouwd. Deze wijngaarden op steenachtige leistenen bodems, op verschillende hoogtes en blootstellingen, met tientallen verschillende rode en witte variëteiten, zijn bestand tegen strenge winters en hete zomers. Kennis en expertise vangen het beste van elke locatie en variëteit om kwaliteitswijnen te creëren die consistent, levendig en fris, of intens en complex zijn, voor verschillende gelegenheden.

Wat ongebruikelijk is, is dat Casa Ferreirinha in 70 jaar slechts drie technisch directeuren heeft gehad - en ze werkten allemaal samen op één fase! Luís Sottomayor begon op jonge leeftijd bij Casa Ferreirinha. Hij is de derde en huidige hoofdoenoloog. Hij werkte jarenlang met de tweede, José Maria Soares Franco, die werd opgeleid door de allereerste, de bedenker van Barca Velha, Fernando Nicolau de Almeida.