2011 Casa Ferreirinha Barca Velha Douro

1.595,00 1.318,18
Wijnsoort Rood
Land Portugal
Regio Douro
Wijnhuis Casa Ferreirinha
Jaar 2011
Inhoud (Alc) 1.5 ltr (14%)
Drink venster 2022 - 2045
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

Barca Velha, opgericht in 1952, was de eerste stille wijn van topkwaliteit uit de Douro en zette de standaard voor Casa Ferreirinha. In de loop der decennia is het assortiment uitgebreid met wijnen met verschillende profielen, zoals Reserva Especial, Vinha Grande en Papa Figos.

De naam Casa Ferreirinha, de erfgenaam van meer dan 270 jaar geschiedenis, is geïnspireerd op de grote figuur uit de 19e eeuw, Dona Antónia Ferreira – liefkozend bekend als "Ferreirinha".

De verbluffende wilde schoonheid van Quinta da Leda is de thuisbasis van 160 ha wijngaarden met talloze verschillende terroirs van rode variëteiten zoals Touriga Nacional en Touriga Franca, allemaal gekweekt in geïntegreerde productiemodus.

Het is een juweel van wijnbouw en oenologie en de geboorteplaats van zowel de iconische Barca Velha als Quinta da Leda, een diep, intens rood dat het beste van dit terroir in uitstekende jaren naar boven haalt.

Casa Ferreirinha-wijnen beginnen hun leven in de wijngaarden die tegen de heuvels en valleien van de Douro zijn gebeeldhouwd. Deze wijngaarden op steenachtige leistenen bodems, op verschillende hoogtes en blootstellingen, met tientallen verschillende rode en witte variëteiten, zijn bestand tegen strenge winters en hete zomers.

Kennis en expertise vangen het beste van elke locatie en variëteit om kwaliteitswijnen te creëren die consistent, levendig en fris, of intens en complex zijn, voor verschillende gelegenheden.

Wat ongebruikelijk is, is dat Casa Ferreirinha in 70 jaar slechts drie technisch directeuren heeft gehad - en ze werkten allemaal samen op één fase! Luís Sottomayor begon op jonge leeftijd bij Casa Ferreirinha. Hij is de derde en huidige hoofdoenoloog. Hij werkte jarenlang met de tweede, José Maria Soares Franco, die werd opgeleid door de allereerste, de bedenker van Barca Velha, Fernando Nicolau de Almeida.

De 2011 Barca Velha, het nieuwste aanbod van deze laat uitgebrachte wijn, is een blend van 45% Touriga Franca, 35% Touriga Nacional, 10% Tinta Roriz en 10% Tinto Cão. Deze heeft ongeveer 18 maanden op Frans eiken gerijpt. Het komt uit op 14,7% alcohol. De prijs hiervan wordt meestal bepaald door de markt (hoewel het ongeveer 250 euro was bij de wijnclub van de producent), lijstprijzen die niet lijken op wat er zou kunnen gebeuren. Ik heb gehoord dat sommige winkeliers 800 euro per fles verdienen, wat ronduit belachelijk is.

Vineyard for 2011 Casa Ferreirinha Barca Velha Douro
Kenmerken
Wijnsoort Rood
Land Portugal
Regio Douro
Wijnhuis Casa Ferreirinha
Biologisch gecertificeerd Nee
Vegan Nee
Jaar 2011
Drinken vanaf 2022
Drinken tot 2045
Alcohol % 14
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 1.5 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 97
Smaakprofiel Aards, Boers, Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines, Vol
Drink momenten Indruk maken, Lekker luxe
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2011 Casa Ferreirinha Barca Velha Douro
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

31.05.2023

2022 Ultimate Provence UP Rosé

"Wat een mooie fles maar ook deze rose is zoals wij deze graag zien. frui..." Hilde

Bekijk product recensie