Biondi Santi
Biondi Santi is een van de meest sprekende producenten van de Brunello wijn. Biondi Santi is al meer dan 150 jaar eenvan de meest toonaangevende wijnproducenten uit Toscane en wordt gezien als de "Founder of Brunello di Montalcino" Door het microklimaat en de geologische ontwikkeling van dit gebied door de jaren heen zijn de heuvels rond Montalcino een van...
Biondi Santi is een van de meest sprekende producenten van de Brunello wijn. Biondi Santi is al meer dan 150 jaar eenvan de meest toonaangevende wijnproducenten uit Toscane en wordt gezien als de "Founder of Brunello di Montalcino" Door het microklimaat en de geologische ontwikkeling van dit gebied door de jaren heen zijn de heuvels rond Montalcino een van de oudste en meest perfecte gebieden van Italië om mooie kwaliteitswijnen te maken.
In de 16e eeuw was Montalcino al befaamd vanwege hun geweldig mooie wijnen. De echte bekendheid kreeg Montalcino echter pas nadat de Brunello was gemaakt. Dit geschiedde voor het eersin 1888. De eerste Brunello wijnen werden gemaakt door Ferruccio Biondi Santi. Hij heeft het werk van zijn grootvader Clemente Santi, een van de meest toonaangevende wijnmakers in die tijd, verder doorontwikkeld. Hij ontwikkelde een kloon van de Sangiovese druif, genaamd Sangiovese Grosso. Deze nieuwe druif werd ontwikkeld in de wijngaard genaamd "Greppo". In de kelders van Biondi Santi zijn nog Brunello wijnen te vinden van 1888. In september 1994 werd een groot gezelschap aan wijnjournalisten uitgenodigd om de "oude maar zo mooi gerijpte" wijnen uit de kelders van het domein te proeven. Zelfs de Brunello uit 1891 (103 jaar oud) werd met 10 punten, de hoogste waardering, beoordeeld.
Biondi Santi is een van de meest sprekende producenten van de Brunello wijn. Biondi Santi is al meer dan 150 jaar eenvan de meest toonaangevende wijnproducenten uit Toscane en wordt gezien als de "Founder of Brunello di Montalcino" Door het microklimaat en de geologische ontwikkeling van dit gebied door de jaren heen zijn de heuvels rond Montalcino een van de oudste en meest perfecte gebieden van Italië om mooie kwaliteitswijnen te maken.
In de 16e eeuw was Montalcino al befaamd vanwege hun geweldig mooie wijnen. De echte bekendheid kreeg Montalcino echter pas nadat de Brunello was gemaakt. Dit geschiedde voor het eersin 1888. De eerste Brunello wijnen werden gemaakt door Ferruccio Biondi Santi. Hij heeft het werk van zijn grootvader Clemente Santi, een van de meest toonaangevende wijnmakers in die tijd, verder doorontwikkeld. Hij ontwikkelde een kloon van de Sangiovese druif, genaamd Sangiovese Grosso. Deze nieuwe druif werd ontwikkeld in de wijngaard genaamd "Greppo". In de kelders van Biondi Santi zijn nog Brunello wijnen te vinden van 1888. In september 1994 werd een groot gezelschap aan wijnjournalisten uitgenodigd om de "oude maar zo mooi gerijpte" wijnen uit de kelders van het domein te proeven. Zelfs de Brunello uit 1891 (103 jaar oud) werd met 10 punten, de hoogste waardering, beoordeeld.