Beaux Frères

Beaux Frères
2019 Beaux Frères Belles Soeurs Cuvée Pinot Noir
145,95 120,62
2019 Beaux Frères Belles Soeurs Cuvée Pinot Noir
154,95 128,06
per pagina

'Beaux Frères' betekent 'zwagers'. Het gaat in dit geval om de zwagers Michael G. Etzel en Robert Parker, die in 1986 dit wijnhuis kochten in Oregon in de VS. In 1996 werd Belles Soeurs voor het eerst gemaakt, maar de wijn werd direct het jaar erna opgenomen in de Beaux Frères-wijnen. In 2017 werd de wijn opnieuw geïntroduceerd. The Belles Soeurs is een geselecteerde cuvée die is samengesteld uit 3 wijngaarden in de AVA Ribbon Ridge in de Willamette Valley. De stijl van Beaux Frères is te omschrijven als natuurlijk en authentiek, volgens biologisch-dynamische en biologische werkwijzen. Tegenwoordig is het wijnhuis in handen van Maisons & Domaines Henriot (eigenaars van Champagne Henriot, Bouchard Père et Fils en William Fèvre).

Enkele jaren geleden zijn ze begonnen met biologisch-dynamische landbouw. Ze werken allen met natuurlijke producten zoals tonics van paardenbloem en brandnetelthee  de manier is voor een symbiotische relatie met ons landschap en dit geeft top fruit. Ze composteren ter plaatse enentende eigen stekken en besteden veel aandacht aan het regelmatig observeren en verbinden met de wijnstokken.

De Beaux Frères-wijngaard bevindt zich op een terrein van 88 hectare bovenop Ribbon Ridge in de buurt van Newberg (Yamhill County, Willamette Valley, Oregon, VS). Hoge en statige Douglas-sparren beslaan bijna 50 hectare van de landerijen met hoeve en wijnmakerijgebouwen die nog eens 8 hectare beslaan. De wijngaard is gelegen op 30 acres (waarvan 24 beplant) van steile, aaneengesloten op het zuidoosten, zuiden en zuidwesten gerichte heuvels van Willakenzie-bodems op een hoogte van ongeveer 120 meter. Het planten begon in 1988 met strak beplante Pinot Noir-wijnstokken met een dichtheid van ongeveer 2200 planten per hectare (veel concurrentie zorgt voor dieper wortelen). De oudste wijnstokken in de wijngaard zijn nu 31 jaar oud en de wijngaard als geheel is een mengsel van eigengewortelde Pommard- en Wädenswil-klonen en jongere Dijon-klonen op phylloxera-resistente onderstammen. De Upper Terrace Vineyard, net ten noorden en een beetje hoger gelegen van de Beaux Frères Vineyard, werd voor het eerst geplant in 2000. Het bestaat uit Dijon-klonen van Pinot Noir die ongeveer 9 hectare beslaan van het 40 hectare grote terrein - de rest is dicht bebost en weelderig met flora en fauna.