Aalto

Aalto werd in 1999 opgericht door Mariano Garcia en Javier Zaccagnini. Mariano Garcia, kan terugblikken op een dertigjarige carrière op het befaamde Vega Sicilia, en wordt algemeen beschouwd als Spanje’s wijnmaker nummer 1. Dankzij hem heeft Vega Sicilia naam en faam verworven.

Javier Zaccagnini was 6 jaar president van de ‘Consejo Regulador’ in Ribera del Duero. Hierdoor hebben...

Toon meer
filter Filteren
Druif
2021 Aalto
grape Tempranillo
49,45 40,87 Vanaf 46,95
2021 Aalto PS
grape Tempranillo
124,95 103,26 Vanaf 118,95
2021 Aalto PS
2022 Aalto Blanco de Parcela Fuente de las Hontanillas
grape Albillo, Godello, Verdejo
58,95 48,72 Vanaf 54,95
2021 Aalto Magnum
grape Tempranillo
109,95 90,87
2021 Aalto PS Magnum
grape Tempranillo
275,00 227,27
2021 Aalto PS Magnum
2021 Aalto
grape Tempranillo
Special Price 45,95 37,98 van 49,75
2021 Aalto PS Jeroboam (3 liter)
grape Tempranillo
675,00 557,85
2021 Aalto PS Jeroboam (3 liter)
2021 Aalto Methusalem (5 liter)
grape Tempranillo
399,00 329,75
Niet op voorraad
2021 Aalto Jeroboam (3 liter)
grape Tempranillo
245,00 202,48
Niet op voorraad
per pagina

Aalto werd in 1999 opgericht door Mariano Garcia en Javier Zaccagnini. Mariano Garcia, kan terugblikken op een dertigjarige carrière op het befaamde Vega Sicilia, en wordt algemeen beschouwd als Spanje’s wijnmaker nummer 1. Dankzij hem heeft Vega Sicilia naam en faam verworven.

Javier Zaccagnini was 6 jaar president van de ‘Consejo Regulador’ in Ribera del Duero. Hierdoor hebben beide goede contacten en vriendschapsbanden opgebouwd met de prominente eigenaars van uitzonderlijke, unieke wijngaarden in de beste dorpjes van de apellatie Ribera del Duero. Deze eigenaars zijn vandaag leverancier van de fijnste Tinto Fino voor Aalto en Aalto PS. Beide heren zijn ware perfectionisten, niets wordt aan het lot overgelaten. Bodegas Aalto heeft circa 42 hectare wijngaarden waarvan 32 hectare beplant is met blauwe druivensoorten. 

De druiven ondergaan een selectieproef op de Table de tri. Bij de minste oneffenheid wordt de druiventros integraal geseponeerd. Nadien verloopt alles volgens gravity, zodat bruuske handelingen of het pompen van de wijn uitgesloten is, want Mariano en Javier ontwierpen zelf plannen van de winery. Na een elevering van 30 maanden op uitsluitend Franse eik wordt de selectie gemaakt tussen Aalto en Aalto PS. Hun objectief is een wijn te vinfiëren die binnen een termijn van 20 jaar de hoogste status van kwaliteit bereikt.