Filteren

Zagreus

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Zagreus Winery | De magie van de Mavrud | Wijn uit Bulgarije | Bulwijn.nl |  Bulwijn.nl

Net zoals de Thracische god van de wijn Zagreus werd herboren voor een nieuw leven, heeft de familie Kostadinov hun geërfde landbouwgronden hersteld en nieuw leven gegeven, en Zagreus Winery opgericht in 2004. De wortels van de familie Kostadinov zijn afkomstig uit het dorp Vinitsa, vlakbij de wijnmakerij. In 1999 begon Yordan Kostadinov, samen met zijn vader Dimitar Kostadinov, met het opknappen en uitbreiding van de familiewijngaarden in het “De Oude wijngaarden ” -gebied. Toen werd het idee van Zagreus Winery geboren. Tot op heden is hun zoon en kleinzoon Dimitar Kostadinov Jr degene die het bedrijf leidt.

Zagreus Winery is een ultra modern gebouw met een volledig geïntegreerde cyclus van productie van de druif in de wijngaard tot de wijn in de fles. Het is uitgerust met de meest moderne productiefaciliteiten met de mogelijkheid om alle processen van fermentatie, vinificatie, stabilisatie, botteling en rijping van de wijn te controleren en optimaliseren.

De nieuwe wijngaarden werden aangeplant in 1998 en vandaag de dag heeft Zagreus ongeveer 130 hectare aan eigen wijngaarden. De geteelde druivenrassen zijn Mavrud – de oudste en meest gewaardeerde inheemse druif van Bulgarije, Cabernet Sauvignon, Syrah en Merlot. Alle wijngaarden liggen binnen een straal van 2 km van het wijnhuis in de Thracische Laaglanden (Thracian Lowlands) nabij Plovdiv, welke één van de gunstigste wijnregio’s is in Bulgarije, zowel qua klimaat als qua bodems. De bodems zijn meestal donker kastanjebruin-rood. Qua klimaat behoort het gebied tot het continentale overgangsgebied. Het temperatuurregime wordt gekenmerkt door een open winter en hete zomer. De gemiddelde jaartemperatuur van de lucht is 12,3 ° C. De duur van de vorstvrije tijd is gemiddeld 210 dagen. De gemiddelde jaarlijkse neerslag is 565 mm. De regio behoort tot de zone met de langste zonneschijn, met een jaargemiddelde van 2293 uren. In juli genieten de druiven hier van gemiddeld 10 uur per dag zonneschijn. En hier treft Zagreus de beste omstandigheden om de druiven bij hun volledige technologische rijpheid te kunnen plukken en zo het perfecte materiaal te krijgen voor het maken van wijn van hoge kwaliteit.

Sinds 2010 worden de wijngaarden van Zagreus Winery volledig geteeld volgens de Europese normen voor biologische landbouw en vanaf oogst 2013 zijn alle wijnen biologisch gecertificeerd. Bij de teelt van de druiven worden geen synthetische pesticiden en meststoffen of genetisch gemodificeerde organismen gebruikt. Er wordt alleen gebruik gemaakt van zwavelpreparaten (blauw vitriool, groen vitriool), extracten van planten en stammen van micro-organismen met insecticide werking. “Het onderhouden van een wijngaard met dergelijke voorbereidingen is veel arbeidsintensiever omdat het veel meer werk vereist voor preventieve maatregelen.” – zegt Dimitar, eigenaar en manager van Zagreus Winery.

Bij de vinificatie worden geen synthetische chemicaliën gebruikt. De gist voor fermentatie is gegarandeerd GMO-vrij. Alleen additieven van natuurlijke oorsprong zijn toegestaan, gewonnen uit natuurlijke producten – plantaardig, mineraal, micro-organismen zonder GMO’s. Zwaveldioxide dat vóór het bottelen wordt toegevoegd om oxidatie te voorkomen, is slechts de helft van het maximaal toegestane norm voor biologische wijnbereiding.

De meest onderscheidende en succesvolle wijn van Zagreus is de VINICA Mavrud, gemaakt van ingedroogde druiven. Sinds de eerste jaargang in 2011 werd VINICA verschillende keren bekroond de beste Bulgaarse wijn en staat bijna elk jaar in de Top 5 wijnen van Bulgarije.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!