Filteren

Wagram

Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Oostenrijk is tegenwoordig een wijnland in opkomst, dat de afgelopen jaren een goede naam heeft opgebouwd met mooie klassewijnen. Aan de basis van deze klassewijnen staan de bijzondere terroirs van Oostenrijk, die net als in de andere landen van de Europese Unie zijn ingedeeld in wijngebieden. Bekende wijngebieden van Oostenrijk zijn bijvoorbeeld de Wachau en Burgenland. Maar andere wijngebieden zijn in opkomst, en laten zien dat ook daar mooie wijnen kunnen worden gemaakt.

Donauland-Wagram is een van die nieuwe streken in opkomst. We vinden deze streek tussen Wenen en de Wachau in, dus ten westen van Wenen en ten oosten van de Wachau. Wel is de ondergrond en hier anders dan in de Wachau en zijn de heuvels wat minder steil. Waar de Wachau vooral een ondergrond heeft met veel graniet, daar heeft Donauland vooral een bodem met löss, dus wat rijker, meer klei-achtig van karakter.

De meeste wijngoederen bevinden zich aan de noordkant van de Donau, langs de Wagram, een belangrijke zijrivier van de Donau. De belangrijkste wijndorpen daar zijn Kirchberg, Fels, Feuersbrunn en Grossriedenthal –belangrijk centrum voor de productie van Eiswein. Dit is dan ook het beste deel van Donauland. In de ijstijden is hier een diepe lösslaag gevormd, op de oever van een oerzee, die nu de perfecte bodem vormt voor de wijnstok. De bijzondere löss-laag van deze streek is de grootste van midden-Europa. Alleen in de Verenigde Staten, in Iowa, worden ook zulke grote löss-formaties gevonden, en in China, waar de ‘gele’ rivier zijn kleur dankt aan de door erosie weggespoelde gele löss.

Het bijzondere van de löss is zijn bijzonder hoge kalkgehalte. Dat zorgt voor wijnen met een sterke aromatische kracht, en die dan ook zeer karaktervol zijn. Op enkele plaatsen in de streek heeft de bodem een iets ander karakter, zoals bij de Steinberg, waar zich meer leisteen in graniet in de ondergrond bevindt. In Foggathal is de bodem meer lemig van karakter, met veel ijzer, waardoor hij rood van kleur is. Dit deel van de streek is vooral geschikt voor het maken van rode wijnen.  

In totaal staat 2800 hectare wijngaarden aangeplant in deze streek, met bekende druiven als grüner veltliner en zweigelt, naast minder bekende druiven die heel typisch zijn voor deze streek, zoals roter veltliner en blauburgunder. Een selectie van druiven die garant staat voor bijzondere, karaktervolle wijnen.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!