Filteren

Tokaj

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Tokajerwijnen komen uit het Hongaars-Slowaakse wijngebied Tokaj Hegyalja.

Het bijzondere van de wijnstreek van Tokaj Hegyalja hangt samen met de berg. De bodem bestaat uit een opeenhoping van vulkaanresten en löss, terwijl de rivieren Bodrog en Tisza met de zon er voor zorgen, dat de hellingen voldoende vocht en warmte krijgen. De herfst is hier zeer lang en droog.

De bovenlaag van de grond bestaat uit löss en oude lava. Het harde vulkanische gesteente kan men met een houweel amper stukslaan, maar in de loop van miljoenen jaren is het verpulverd en heeft een grondsoort geschapen, die zeer geschikt is voor druiventeelt. De aarde bestaat uit veldspaat, porseleinaarde en porfier.

De Tokajerwijnen, die allen wit zijn, zijn beroemd. De eenvoudigste druif is de Furmint, die in 70% van alle Tokajerwijnen zit. Men gebruikt ook de druivenstokken van Hárslevelű en Sárga muskotály. De wijn van deze druiven is kruidig, zoet en goudblond, hoewel er ook droge wijnen gemaakt worden. De zoete zijn minder geschikt als begeleider van de maaltijd; misschien wel bij een visgerecht of bij pâté.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!