Filteren

Savigny les Beaune

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De "lès" in Savigny-lès-Beaune vertaalt zich als "nabij" en dus zou het gemakkelijk moeten zijn om te onthouden dat de stad Savigny letterlijk in de buurt van de stad Beaune ligt — juist ten noorden ervan. En hoewel de regio niet bepaald het gesprek van de dag is, liggen hier zeer goede wijnen voor het grijpen, vooral als je er een vindt van een van de 22 Premier Cru-wijngaarden.

Het dorp wordt gedeeld door de rivier de Rhoin, die ongeveer zo groot is als een goede visstroom, en interessant genoeg verschilt de bodem aan beide kanten enorm. Ten zuiden van de Rhoin zijn er verschillende Premier Cru-sites geplant op zandgronden, die leiden tot lichtere wijnen, terwijl ten noorden van de rivier de bodem stenig is en de resulterende wijnen wat meer body en textuur hebben.

Stilistisch kun je verwachten dat de beste Pinot Noir-wijnen smaken van kersentaart en jam bieden met hints van frambozen en viooltjes. Deze wijnen hebben een hoge zuurgraad en kunnen tot 15 jaar in de kelder bewaard worden. Opmerkelijke Cru-sites zoals vermeld in The Oxford Companion to Wine (4e editie) zijn: Les Peuillets, Les Narbantons, Les Marconnets, Les Lavières en Les Vergelesses

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!