Filteren

Remelluri

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Met Remelluri zet Telmo Rodriguez de Rioja op de kaart als producent van originele terroirwijnen. Lang voordat de familie Rodriguez zich vestigt op Remelluri wordt er op het landgoed al wijn gemaakt. Al in de 14e eeuw maken de monniken hier wijn van druiven uit de omliggende wijngaarden. In 1967 komt het huis in handen van Jaime Rodriguez, de vader van pionier en eigenzinnig wijnmaker Telmo Rodriguez. Jaime voert meteen ingrijpende veranderingen door. Zo besluit hij alleen wijn te maken van druiven van eigen wijngaarden, in die tijd uitzonderlijk in de Rioja. Ook wordt gestreeft naar een zo natuurlijk mogelijke bewerking van de wijngaarden, om zo het bijzondere karakter van de wijngaarden zoveel mogelijk te behouden. In 2010 worden de wijngaarden onder leiding van Telmo officieel biologisch gecertificeerd.

Begin jaren ’90 stapt Telmo in het bedrijf. Het verhaal gaat dat zijn vader de productie van de rode wijnen voor zichzelf wil houden, waarop Telmo de prachtige witte Remelluri Blanco bedenkt. Na verschillende jaren wijn maken in andere delen van Spanje keert Telmo in 2010 terug naar Remelluri, waar hij het wijn maken samen met zijn zus Amaya oppakt. Als groot voorvechter van terroirwijnen heeft hij een duidelijke mening over de wijnen uit de Rioja. Doordat wijnmakers de druiven vaak grotendeels inkopen bij druiventelers zijn ze de verbinding met de wijngaarden en het terroir kwijtgeraakt, vindt hij. Bovendien hebben de lage prijzen van de druiven ervoor gezorgd dat wijnboeren de meer uitdagende wijngaarden, vaak juist de oudere, hooggelegen percelen, hebben verwaarloosd of zelfs gerooid. Met de wijnen van Remelluri wil Telmo laten zien dat de Rioja veel verschillende terroirs kent die prachtig in de wijnen tot uitdrukking kunnen worden gebracht.

Het project Lindes de Remelluri is de kers op de taart. Voor dit project werkt Telmo samen met wijnboeren in verschillende dorpen in het gebied rondom Remelluri, vaak vanuit een lange samenwerking met het huis. Ieder dorp heeft zijn eigen microklimaat, bodem en ligging, dat perfect wordt weergegeven in de wijn uit dat gebied. De wijnen zijn een ode aan het werk en de toewijding van deze boeren.

De wijnen van Remelluri zetten de Rioja op een prachtige, hernieuwde manier op de kaart. Binnen en buiten Spanje is de waardering groot: de wijnen vallen zeer regelmatig in de prijzen.

Remelluri

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!