2017 Remelluri Reserva BIO

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | |
Appellatie | Rioja (Appellatie) |
Wijnhuis | |
Jaar | 2017 |
Druif | , , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2023 - 2030 |
Beschikbaar per | 30 jul. 2025 |
- Koop 6 voor 30,95 25,58 en bespaar 6%
Lage voorraad
Nog maar 4 over
Nabestelling Informatie
Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
Omschrijving
Sinds 2010 is Telmo Rodríguez volledig verantwoordelijk voor het maken van de wijnen op dit familiedomein. De basis was al goed, maar de wijnen gaan nu tot de wereldtop behoren!
Een pure Rioja. Volle wijn met rood fruit en een lange afdronk met zachte houttonen. 17 maanden gerijpt in Frans (70%) en Amerikaans (30%) eiken. De Remelluri Reserva heeft een goed gedefinieerde neus van bramen blad, munt, laurier en balsamico. De smaak is medium-bodied met fijne tannines, frisse zuren en een mooie, rokerige afwerking met een vleugje zwarte peper. Dit is een "serieuze" Rioja.
Deze jaargang is een schoolvoorbeeld van wat een top-Rioja Reserva kan zijn: krachtig, geconcentreerd en met finesse. De combinatie van noordelijke hoogte, biodynamisch werken en moderne vinificatie levert een gastronomische, expressieve wijn met bewaarpotentieel. De Reserva 2017 is perfect voor zowel wijnliefhebbers als sommeliers die zoeken naar Rioja met diepgang en elegantie.
OVER REMELLURI
Met Remelluri zet Telmo Rodriguez de Rioja op de kaart als producent van originele terroirwijnen. Lang voordat de familie Rodriguez zich vestigt op Remelluri wordt er op het landgoed al wijn gemaakt. Al in de 14e eeuw maken de monniken hier wijn van druiven uit de omliggende wijngaarden. In 1967 komt het huis in handen van Jaime Rodriguez, de vader van pionier en eigenzinnig wijnmaker Telmo Rodriguez. Jaime voert meteen ingrijpende veranderingen door. Zo besluit hij alleen wijn te maken van druiven van eigen wijngaarden, in die tijd uitzonderlijk in de Rioja. Ook wordt gestreeft naar een zo natuurlijk mogelijke bewerking van de wijngaarden, om zo het bijzondere karakter van de wijngaarden zoveel mogelijk te behouden. In 2010 worden de wijngaarden onder leiding van Telmo officieel biologisch gecertificeerd.
De wijngaarden behoren tot hoogste van de Rioja Alavesa. Ze liggen op de hellingen van het Sierra de Toloño gebergte, zuidelijk georiënteerd, beschut van de koude noordenwind. De stenige bodem met lagen klei, de regenval vanuit de Atlantische kust en de lagere temperaturen dan gemiddeld in Rioja zorgen voor een goede fenolische rijping van Tempranillo. Een deel van de wijngaarden is zeer oud; ook staan in verschillende wijngaarden de druivenrassen traditioneel door elkaar aangeplant. Lees meer onder de tab: Wijnhuis
In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht, gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
U kunt de volledige wijn reviews lezen van o.a. Parker, Suckling, Vinous en Wine Spectator. Een gratis service voor onze klanten.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht? Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
Wijn‑spijs suggesties
1. Lamsrack met munt, rozemarijn en geroosterde pastinaak
Kruidigheid, sappigheid en nootachtige warmte passen bij de structuur en het fruitprofiel van de wijn.
2. Stevig rundsgebraad met rode wijnsaus en champignons
De umami en rijke texturen worden omarmd door de balans van fruit en tannines.
3. Risotto met eekhoorntjesbrood en Parmezaanse kaas
De romige risotto en aardse tonen sluiten aan bij de verfijnde fruitigheid en mineraliteit.
4. Gegrilde wilde zwijnfilet met veenbessencompote
Zoet-zure accenten harmoniseren met rode en zwarte bessensmaken in de wijn.
5. pasta pappardelle met ossobuco en salie-roomsaus
Diepe, zachte smaken en aromatische kruiden matchen met de lagen van de Reserva.
6. Oude harde geitenkaas met vijgen en walnoot
Zout, zoet en vlezigheid versterken de aroma’s en tonen van rijpheid in de wijn.
Specificaties
Beschikbaar per | 30 jul. 2025 |
---|---|
Wijnsoort | Rood |
Land | Spanje |
Regio | Rioja |
Appellatie | Rioja (Appellatie) |
Wijnhuis | Remelluri |
Druif | Garnacha, Graciano, Tempranillo |
Biologisch gecertificeerd | Ja |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2017 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 94 |
James Suckling rating | 94 |
Smaakprofiel | Aards, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Soepel, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 93+
Reviewed by:
Luis Gutiérrez
Release Price:
$62
Drink Date:
2022 - 2028
The estate red 2016 Reserva comes from a late growing season and was produced with local varieties like Tempranillo, Garnacha, Graciano and others from their 86 hectares of vineyards at 590 to 805 meters in altitude on limestone, sandstone and marl soils. The grapes were picked late with good ripeness and health and fermented with natural yeasts in stainless steel and open-top oak vats and then matured in oak containers of different sizes for 20 to 21 months. These are more classical wines, with a more evolved nose, with high ripeness and some balsamic and medicinal notes. It has a dusty palate with Nebbiolo-like tannins. 300,000 bottles and 8,200 magnums produced. It was bottled in May 2019.
I tasted Remelluri's wines as a tasting of Telmo Rodríguez's full portfolio, and I'm including them here again for completeness and context.
There will be some changes in the Lindes lineup, for which they plan to even have a completely independent winery. The idea is to have up to six village wines from Lindes in 2021.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Met Remelluri zet Telmo Rodriguez de Rioja op de kaart als producent van originele terroirwijnen. Lang voordat de familie Rodriguez zich vestigt op Remelluri wordt er op het landgoed al wijn gemaakt. Al in de 14e eeuw maken de monniken hier wijn van druiven uit de omliggende wijngaarden. In 1967 komt het huis in handen van Jaime Rodriguez, de vader van pionier en eigenzinnig wijnmaker Telmo Rodriguez. Jaime voert meteen ingrijpende veranderingen door. Zo besluit hij alleen wijn te maken van druiven van eigen wijngaarden, in die tijd uitzonderlijk in de Rioja. Ook wordt gestreeft naar een zo natuurlijk mogelijke bewerking van de wijngaarden, om zo het bijzondere karakter van de wijngaarden zoveel mogelijk te behouden. In 2010 worden de wijngaarden onder leiding van Telmo officieel biologisch gecertificeerd.
Begin jaren ’90 stapt Telmo in het bedrijf. Het verhaal gaat dat zijn vader de productie van de rode wijnen voor zichzelf wil houden, waarop Telmo de prachtige witte Remelluri Blanco bedenkt. Na verschillende jaren wijn maken in andere delen van Spanje keert Telmo in 2010 terug naar Remelluri, waar hij het wijn maken samen met zijn zus Amaya oppakt. Als groot voorvechter van terroirwijnen heeft hij een duidelijke mening over de wijnen uit de Rioja. Doordat wijnmakers de druiven vaak grotendeels inkopen bij druiventelers zijn ze de verbinding met de wijngaarden en het terroir kwijtgeraakt, vindt hij. Bovendien hebben de lage prijzen van de druiven ervoor gezorgd dat wijnboeren de meer uitdagende wijngaarden, vaak juist de oudere, hooggelegen percelen, hebben verwaarloosd of zelfs gerooid. Met de wijnen van Remelluri wil Telmo laten zien dat de Rioja veel verschillende terroirs kent die prachtig in de wijnen tot uitdrukking kunnen worden gebracht.
Het project Lindes de Remelluri is de kers op de taart. Voor dit project werkt Telmo samen met wijnboeren in verschillende dorpen in het gebied rondom Remelluri, vaak vanuit een lange samenwerking met het huis. Ieder dorp heeft zijn eigen microklimaat, bodem en ligging, dat perfect wordt weergegeven in de wijn uit dat gebied. De wijnen zijn een ode aan het werk en de toewijding van deze boeren.
De wijnen van Remelluri zetten de Rioja op een prachtige, hernieuwde manier op de kaart. Binnen en buiten Spanje is de waardering groot: de wijnen vallen zeer regelmatig in de prijzen.
Trivia
Wijn Trivia
🍷 Genoten van deze wijnweetjes? Deel je nieuwe kennis met andere wijnliefhebbers!
Ontdek Wijn Trivia
Log in om interessante feiten over deze wijn te ontdekken en je kennis te vergroten.
Meld je aanSinds 2010 is Telmo Rodríguez volledig verantwoordelijk voor het maken van de wijnen op dit familiedomein. De basis was al goed, maar de wijnen gaan nu tot de wereldtop behoren!
Een pure Rioja. Volle wijn met rood fruit en een lange afdronk met zachte houttonen. 17 maanden gerijpt in Frans (70%) en Amerikaans (30%) eiken. De Remelluri Reserva heeft een goed gedefinieerde neus van bramen blad, munt, laurier en balsamico. De smaak is medium-bodied met fijne tannines, frisse zuren en een mooie, rokerige afwerking met een vleugje zwarte peper. Dit is een "serieuze" Rioja.
Deze jaargang is een schoolvoorbeeld van wat een top-Rioja Reserva kan zijn: krachtig, geconcentreerd en met finesse. De combinatie van noordelijke hoogte, biodynamisch werken en moderne vinificatie levert een gastronomische, expressieve wijn met bewaarpotentieel. De Reserva 2017 is perfect voor zowel wijnliefhebbers als sommeliers die zoeken naar Rioja met diepgang en elegantie.
OVER REMELLURI
Met Remelluri zet Telmo Rodriguez de Rioja op de kaart als producent van originele terroirwijnen. Lang voordat de familie Rodriguez zich vestigt op Remelluri wordt er op het landgoed al wijn gemaakt. Al in de 14e eeuw maken de monniken hier wijn van druiven uit de omliggende wijngaarden. In 1967 komt het huis in handen van Jaime Rodriguez, de vader van pionier en eigenzinnig wijnmaker Telmo Rodriguez. Jaime voert meteen ingrijpende veranderingen door. Zo besluit hij alleen wijn te maken van druiven van eigen wijngaarden, in die tijd uitzonderlijk in de Rioja. Ook wordt gestreeft naar een zo natuurlijk mogelijke bewerking van de wijngaarden, om zo het bijzondere karakter van de wijngaarden zoveel mogelijk te behouden. In 2010 worden de wijngaarden onder leiding van Telmo officieel biologisch gecertificeerd.
De wijngaarden behoren tot hoogste van de Rioja Alavesa. Ze liggen op de hellingen van het Sierra de Toloño gebergte, zuidelijk georiënteerd, beschut van de koude noordenwind. De stenige bodem met lagen klei, de regenval vanuit de Atlantische kust en de lagere temperaturen dan gemiddeld in Rioja zorgen voor een goede fenolische rijping van Tempranillo. Een deel van de wijngaarden is zeer oud; ook staan in verschillende wijngaarden de druivenrassen traditioneel door elkaar aangeplant. Lees meer onder de tab: Wijnhuis
In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht, gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
U kunt de volledige wijn reviews lezen van o.a. Parker, Suckling, Vinous en Wine Spectator. Een gratis service voor onze klanten.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht? Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
Wijn‑spijs suggesties
1. Lamsrack met munt, rozemarijn en geroosterde pastinaak
Kruidigheid, sappigheid en nootachtige warmte passen bij de structuur en het fruitprofiel van de wijn.
2. Stevig rundsgebraad met rode wijnsaus en champignons
De umami en rijke texturen worden omarmd door de balans van fruit en tannines.
3. Risotto met eekhoorntjesbrood en Parmezaanse kaas
De romige risotto en aardse tonen sluiten aan bij de verfijnde fruitigheid en mineraliteit.
4. Gegrilde wilde zwijnfilet met veenbessencompote
Zoet-zure accenten harmoniseren met rode en zwarte bessensmaken in de wijn.
5. pasta pappardelle met ossobuco en salie-roomsaus
Diepe, zachte smaken en aromatische kruiden matchen met de lagen van de Reserva.
6. Oude harde geitenkaas met vijgen en walnoot
Zout, zoet en vlezigheid versterken de aroma’s en tonen van rijpheid in de wijn.
Beschikbaar per | 30 jul. 2025 |
---|---|
Wijnsoort | Rood |
Land | Spanje |
Regio | Rioja |
Appellatie | Rioja (Appellatie) |
Wijnhuis | Remelluri |
Druif | Garnacha, Graciano, Tempranillo |
Biologisch gecertificeerd | Ja |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2017 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 94 |
James Suckling rating | 94 |
Smaakprofiel | Aards, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Soepel, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Parker
The Wine Advocate
RP 93+
Reviewed by:
Luis Gutiérrez
Release Price:
$62
Drink Date:
2022 - 2028
The estate red 2016 Reserva comes from a late growing season and was produced with local varieties like Tempranillo, Garnacha, Graciano and others from their 86 hectares of vineyards at 590 to 805 meters in altitude on limestone, sandstone and marl soils. The grapes were picked late with good ripeness and health and fermented with natural yeasts in stainless steel and open-top oak vats and then matured in oak containers of different sizes for 20 to 21 months. These are more classical wines, with a more evolved nose, with high ripeness and some balsamic and medicinal notes. It has a dusty palate with Nebbiolo-like tannins. 300,000 bottles and 8,200 magnums produced. It was bottled in May 2019.
I tasted Remelluri's wines as a tasting of Telmo Rodríguez's full portfolio, and I'm including them here again for completeness and context.
There will be some changes in the Lindes lineup, for which they plan to even have a completely independent winery. The idea is to have up to six village wines from Lindes in 2021.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Met Remelluri zet Telmo Rodriguez de Rioja op de kaart als producent van originele terroirwijnen. Lang voordat de familie Rodriguez zich vestigt op Remelluri wordt er op het landgoed al wijn gemaakt. Al in de 14e eeuw maken de monniken hier wijn van druiven uit de omliggende wijngaarden. In 1967 komt het huis in handen van Jaime Rodriguez, de vader van pionier en eigenzinnig wijnmaker Telmo Rodriguez. Jaime voert meteen ingrijpende veranderingen door. Zo besluit hij alleen wijn te maken van druiven van eigen wijngaarden, in die tijd uitzonderlijk in de Rioja. Ook wordt gestreeft naar een zo natuurlijk mogelijke bewerking van de wijngaarden, om zo het bijzondere karakter van de wijngaarden zoveel mogelijk te behouden. In 2010 worden de wijngaarden onder leiding van Telmo officieel biologisch gecertificeerd.
Begin jaren ’90 stapt Telmo in het bedrijf. Het verhaal gaat dat zijn vader de productie van de rode wijnen voor zichzelf wil houden, waarop Telmo de prachtige witte Remelluri Blanco bedenkt. Na verschillende jaren wijn maken in andere delen van Spanje keert Telmo in 2010 terug naar Remelluri, waar hij het wijn maken samen met zijn zus Amaya oppakt. Als groot voorvechter van terroirwijnen heeft hij een duidelijke mening over de wijnen uit de Rioja. Doordat wijnmakers de druiven vaak grotendeels inkopen bij druiventelers zijn ze de verbinding met de wijngaarden en het terroir kwijtgeraakt, vindt hij. Bovendien hebben de lage prijzen van de druiven ervoor gezorgd dat wijnboeren de meer uitdagende wijngaarden, vaak juist de oudere, hooggelegen percelen, hebben verwaarloosd of zelfs gerooid. Met de wijnen van Remelluri wil Telmo laten zien dat de Rioja veel verschillende terroirs kent die prachtig in de wijnen tot uitdrukking kunnen worden gebracht.
Het project Lindes de Remelluri is de kers op de taart. Voor dit project werkt Telmo samen met wijnboeren in verschillende dorpen in het gebied rondom Remelluri, vaak vanuit een lange samenwerking met het huis. Ieder dorp heeft zijn eigen microklimaat, bodem en ligging, dat perfect wordt weergegeven in de wijn uit dat gebied. De wijnen zijn een ode aan het werk en de toewijding van deze boeren.
De wijnen van Remelluri zetten de Rioja op een prachtige, hernieuwde manier op de kaart. Binnen en buiten Spanje is de waardering groot: de wijnen vallen zeer regelmatig in de prijzen.
Wijn Trivia
🍷 Genoten van deze wijnweetjes? Deel je nieuwe kennis met andere wijnliefhebbers!
Ontdek Wijn Trivia
Log in om interessante feiten over deze wijn te ontdekken en je kennis te vergroten.
Meld je aan