Filteren

Quilceda Creek

Quilceda Creek is opgericht door Alex Golitzin (Galtzine). Alex is een afstammeling van prins Lev Sergeevich Galitzine. Nadat de Russische Revolutie is uitgebroken in 1917 vluchtten de ouders van Alex naar Parijs, waar Alex werd geboren. Als de Tweede Wereldoorlog ten einde is gekomen verhuist de familie naar San Francisco, Californië. In 1967 vertrekt Alex samen met zijn vrouw Jeannette naar Washington. Hier beginnen zij samen aan de bouw van Quilceda Creek.

Paul Golitzin trad in 1992 bij zijn vader in dienst als wijnmaker en leidt nu alle aspecten van wijngaardbeheer en wijnbereiding. Met een begaafd gehemelte en een compromisloze toewijding aan kwaliteit, richtte Paul de aandacht van de wijnmakerij op zijn grootste troeven: de wijngaarden van de Columbia Valley. Paul's visie katapulteerde de wijnen naar een nieuw niveau van uitmuntendheid. Paul produceert diepgekleurde rode wijnen met veel concentratie, intense fruitaroma’s en goed geïntegreerde houtinvloeden. In 2006 was Quilceda Creek de eerste wijnmakerij buiten Californië die 100 punten ontving van Robert Parker. Inmiddels heeft het wijnhuis meerdere malen 100 punten mogen ontvangen van de Wine Advocate.

Het wijnhuis Quilceda Creek is gesitueerd in Snohomish in Washington in de Columbia Valley AVA in Washington State. De druiven van Quilceda Creek zijn afkomstig van vier percelen: Champoux, Galitzine, Mach One en Palengat. De totale aanplant bestaat uit 86 hectare. Het Champoux perceel ligt op een hoogte van 600 tot 800 meter. De bodem bestaat uit een zandige leemgrond die zorgt voor een goede wortelontwikkeling. Champoux ligt ten noorden van de Columbia River in de Horse Heaven Hills AVA. Deze wijngaard wordt uitsluitend gebruikt voor de productie van Cabernet Sauvignon. De Mach One wijngaard ligt in een van de warmste delen van de regio. Het is daarom van belang dat de wijnstokken worden geïrrigeerd. Dit wordt gedaan met behulp van de nabijgelegen Columbia River. De derde wijngaard, Palengat, is vernoemd naar medeoprichter Jeannette Golitzin. Palengat is haar meisjesnaam. Het laatste perceel is eveneens vernoemd naar de familie. Galitzine is hun achternaam, maar dan op de Russische wijze geschreven.

Quilceda Creek

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!