Filteren

Pernand-Vergelesses

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Pernand-Vergelesses is een gemeente in het Franse departement Côte-d'Or en telt 292 inwoners. De plaats maakt deel uit van het arrondissement Beaune. Het kleine dorpje Pernand-Vergelesses (160 ha) ligt wat verscholen in een vallei en grenst direct aan Aloxe-Corton. De naam Pernand komt van "verloren bron" en Vergelesses is een verwijzing naar de premier cru wijngaard ‘Les Vergelesses’. Hoewel het dorp beduidend meer rode dan witte wijn voortbrengt, is de witte ook zeer aantrekkelijk.

De nabijgelegen heuvel van Corton bewaakt het en twee andere dorpen, Aloxe-Corton en Ladoix-Serrigny, die prestigieuze Grands Crus herbergen: Corton in rood en Corton-Charlemangne ​​​​in wit. Pernand met zijn glooiende terrein en steile straatjes heeft een lachend gezicht. Het heeft een belangrijke plaats in de Franse cultuurgeschiedenis: Jacques Copeau (1879-1949), een drijvende kracht achter de Franse theatrale renaissance van de jaren 1920 en promotor van een “gedecentraliseerde” dramatische traditie, bracht hier een groot deel van zijn leven door en het werd Pernand die het ontstaan ​​zag van de "Copiaus", een groep grote acteurs wiens werk en wiens geest nog steeds voortleeft.

De meeste wijngaarden liggen op het oosten of zuiden en een paar op het noordoosten. Hoogtes: 250-300 meter. Op de lagere hellingen zijn kleiachtige kalksteenbodems vermengd met "chaillots" (vuursteenachtige resten van kiezelhoudende kalksteen). Deze gronden zijn gemakkelijk te bewerken en rijk aan kalium en fosforzuur. Halverwege de helling volgen de kiezelachtige kalksteenbodems de Pinot Noir, en op de top herbergt de bruine of geelachtige mergelbodem voor de Chardonnay.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!